Донев: Коалиционната формула за кабинет е неизбежна

Вотът премина спокойно и прозрачно, отчете министър-председателят
15
Донев: Коалиционната формула за кабинет е неизбежна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Българските избиратели, които участваха в изборите със своя глас или отказ от гласуване, решиха, че коалиционната формула за създаване на правителство е неизбежна". Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание.

"Вотът премина спокойно и прозрачно, в съответствие със закона. Съществени нарушения не бяха констатирани. Гражданите изразиха свободно своя вот и предпочитания", посочи Донев.

Още по темата
Той припомни, че една от най-важните задачи на служебното правителство беше да подготви и организира провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

"Поздравления за добре свършената работа на всички министри, които пряко бяха ангажирани", коментира още премиерът.

"Резултатите показват картина, за която често призовавах да се мисли, за да не се губи ценното време между август и октомври. Ниската избирателна активност и високият вот в полза на "Не подкрепям никого" са повод за преосмисляне на политическото поведение, подчерта Донев.

"Като не подкрепят никого или не гласуват, избирателите задължават политиците да предложат своя по-добра версия. Президентът ще свика 48-ото НС, въпреки очакванията, ние се надяваме то да ма дълъг живот", добави Донев.

"Очаквам от вас да завършим работата по подготовката на законопроектите, свързани с ПВУ, това е друга основна задача, с която встъпихме в длъжност като служебно правителство. Една час от законопроектите вече са приети. Ще отлича сериозната работа на министър Крум Зарков и на вицепремиера Атанас Пеканов, за които подготовката на законопроектите по плана е основен приоритет и лична кауза. Не губете мотивация и енергия за работа в седмиците, които ни остават като правителство", каза още Донев, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ДА БЕ НИЩОЖЕ.... преди 1 година
ДА БЕ ЖИВОДЕРЧЕ. ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО- ДОРИ СЛУЖЕБНО ИЛИ ЕКСПЕРТНО. ДА ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ОТ ЗАПАДНЯЦИТЕ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА БЪЛГАРИЯ- ИНАЧЕ ЩЕ ЯДЕМ КАМЪНИ И ЩЕ ТЕГЛИМ ПАК ОТ МВФ ЗАЕМ ПРИ 5-6% ЛИХВА, КАКТО НАПРАВИ КОКОРЧО. ИЛИ РУСНАЦИТЕ ЩЕ НИ ПРИНУДЯТ ДА ДАДЕМ ОЩЕ 3 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА НЕЩО СИ. ИНАЧЕ ***-***.УМИРАМЕ И ОЩЕ 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ ЩЕ СЕ ИЗСЕЛЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ. А 1 МИЛИОН МУСТАКАТИ
12
0
 
3
 
! Отговори
Не подрепям преди 1 година
Отиваш да гласуваш в 18:00.ч и виждаш, че вече някой е гласувал вместо теб с твойто егн и измислен номер на лична карта и това, ако е добре а не е манипулация!!!
11
3
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Няма по-опасна, по-срамна, по-заразна и по-смъртоносна болест за България от герберастията!!! Който наш политик влезе на разговор с банкянския диктатор става същия предател и родоотстъпник като тиквата!!! Мутрата на въжето!!! Смърт за предателите!!!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доньо не позна.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гений! Не гълъб, а гений! Чао, чао гълъбче, дано не ни литкаш отгоре над главите повече.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебното правителство да вземе да свърши една полезна работа и да се разследва ремонта на жълтите павета, да се проследят къде да отишли парите. Явно много бързаха да го направят това недоразумение преди изборите чак е подозрително.
7
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Герб е партия вампир, който иска да иде на политическото бунище, да се коалира с тях!
6
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Възраждане.
5
6
 
4
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
РАДЕВ ДА СВИКА СЪВЕТ МЕЖДУ ВСИЧКИ ПАРТИИ. ДА НЕ БЯГА ПО ТЪЧА. САМО ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА СЕ ИЗМЪКНЕМ!!!РАДЕВ + ВСИЧКИ РАЗУМНИ ПАРТИИ!
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
спрете да слагате Възраждане до турците. хората казаха 10000 пъти че с партия която е противоконституционна, не искат да имат нищо общо. друг е въпроса защо никой друг не подхваща даже въпроса за противоконституционността и...
3
13
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Подценяваш Възраждане,това не е партия,а национална кауза!И поне имат ясна програма и приоритети,за разлика от "диалогично-демокраДични" пудели на каишка, които си изброил.Информирай се малко...
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе избирателите на ДБ не ги притесни коалицията с БСП и пак си гласуваха за тях, значи може с всеки да се коалират
1
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябват оше няколко избори за да се получи коалицията БСП + ДПС+ Възраждане + Възход + ДБ