Янев: Отговорност на политиците е да решат проблемите на хората

Коалицията, според него, трябвало да е с всички представени партии
29 ное 2022 13:15, Петя Славова
23
Янев: Отговорност на политиците е да решат проблемите на хората
Снимка: БГНЕС

"Български възход" се срещна с президента Румен Радев. Именно на най-малката партия в парламента се дава най-голям шанс за съставяне на правителство.

Според лидера на партията Стефан Янев, отговорната задача на политиците в НС е да намерят решение и формулата, която решава проблемите на хората.

"Ако от сега тръгнем да търсим варианти или обяснения как някой дава на концесия или под наем третия мандат, това обезсмисля цялото усилие за правене на правителство."

Това заяви пред Нова тв Янев в отговор на въпрос, ако му бъде връчен третия мандат, как ще избегне риска той да не изглежда като мандат под наем, при който партията изглежда като формален носител, а реално да управлява ГЕРБ. Янев беше категоричен, че с дела ще покаже, че това реално не е така.

Още по темата

"Какво прилагателно ще сложат на правителството, дали ще бъде с експерти или ще хора, които са по политически свързани – не ме притесняват тези етикети. защото същността на това, което би могло да се случи, ще бъде достатъчно прозрачно представена на обществото. Вярвам, че такъв тип конструкция не може да се случи без коалиционно споразумение, което е споделено между всички партии, които го подкрепят", подчерта Янев. И допълни: "Принципите, приоритетите, около които се прави това мнозинство и се изгражда това коалиционно споразумение – трябва да са ясни и подкрепени от всички партии, които застават зад него".

Според него идеалният вариант за кабинет е правителство с всички парламентарно представени партии. "Това е коалиция 200 плюс депутата. Не говорим за партиите анблок, а да кажем с някои от партиите – частична подкрепа. Това е въпрос на технология, разговори и възможности. песимистичният вариант е 160 плюс депутати. Тоест ри партии няма да бъдат достатъчни. Вероятно четири партии, които подкрепят този тип коалиционно споразумение4. Евентуално мнозинство, което да излъчи правителство".

Той не изключи подкрепа от нито една партия от НС. "Никого не изключвам. Доколко това е реалистично – ще се види от разговорите. Когато виждаме поведението на партиите, фокусирани върху един или друг проблем и търсене на конфронтация, това не предполага лесен диалог."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До мдааааа Разбира се, че всеки сам си е отговорен за решаването на своите проблеми, а отговорност на политиците е да решат проблемите на Държавата и Обществото, но Янев няма ъкъл да разбере толкова сложни неща...Тази мар.ионет.ка явно се опитва този път да бърка в кацата с меда със собствените си ръце вместо да раздава на този и онзи около себе си - разбира се, че за него ще е най-добре и той да влезе в мандата, как иначе!..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
17
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Янев няма нито очи, нито ъкъл да говори за българска политика след като работи толкова усърдно за превратаджиите у нас! Но сега се вижда, че не само няма очи, но дори не може да говори елементарни неща в политиката - явно присъствието му преди там е било чисто силови избор на партията-майка на всички беди у нас и ако се замислим за присъствието му сега там, много неща може да ни се изяснят за този преврат /например, стремеж към власт за кражби - ненаситни са бездънните им джобове, мам.ка му/.
16
0
 
2
 
! Отговори
СтиВън Янки : преди 1 година
"Отговорност..."?!?!? Ама ти сериозно ли,ястреб?!?
15
0
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Срешат се двама клитopa в Народното събрание: - Говорят, че аме солени и кисели... - Не думай, кой? - Злите езици от другите партии!
14
0
 
5
 
! Отговори
мдааааа преди 1 година
английски учени открили, че никой не ти е длъжен. 90% от българите са шокирани.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев трябва да получи награда за най-бързо разкриващия се политик, който е подвел избирателите си. Едно говори преди избори, а действията след това - диаметрално противоположни! Срам за офицерския пагон!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев: Отговорност на политиците е да решат проблемите на хората.Вече 30 години това не се е случилои хората не вярват на наричащите се политици и изборите го доказват.Политиците си решават само личните проблеми и финанси.
11
1
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
И тоя ли е Ген .а?Ха ха ха тоя коя битка спечели ,коя война ?Ха ха ха по зле е от Пурко
10
0
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Търновград 1393г. Болярите тичат при цар Иван Шишман: - Царю, турците идат! - По Би Ти Ви или по "Нова"?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговорността на политиците. А каква е отговорността на хората? Не е ли да изберат такива, които да им решат проблемите. Явно не са избрали точните хора, или поне нямат мнозинство. Да се сърдят на себе си.
8
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Първи откриваме, че Вселената е Безкрайна... Първи откриваме, че Вселената е Славна. Първи откриваме, че Вселената е Страстна. Първи откриваме, че Вселента е Срамна,,,, Минаха Хилядолетия.... Първите паднаха в Безкрайни Кърви. Последните станаха Първи... Блазе *** Мъртвите, че не видяха Страстта. Как Идеалите Ни във Вселената Страстно Измряха...
7
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Българската цивилизация е Вселенска Цивилизация понеже сме Първи! Първите паднаха в кърви, последните станаха първи.... Блазе на мъртвите, че ни видяха, как идеалите ни СРАМНО мряха....
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АК-47 Мнооого злоба,Многоооо. Така нищо няма да направим! Хора,осъзнайте се!
5
1
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Трогнах се най-дълбоко.
4
1
 
11
 
! Отговори
Ааах лицемер преди 1 година
Какво общо имаш ти с хората бе, как ще им решиш проблемите мазнико. ?! Никой от вас него интересуват хората. Оправи отношенията с Русия, заклейми НАТОвскоя и киевски фашизъм сключи старите сделки за газта и ресурсите на руснаците, смъкни цените на бизнесуродите и ще те призная тогава. Лак да го направиш обаче като си НАТОвска, терористична лъжлива слуга ?!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
президента да не иска наеме летище софия
2
1
 
10
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Този, колкото повече се изказва, накрая ще го поддържат само роднините. Ами не става така, да искаш с всички да си добре, с всички да съставиш кабинет. С мутри, с военнолюбци, всъщност и ти гласува за войната, с ***, с ***, с пелтечещи, дето не могат да свържат смислено цяло изречение, изобщо с цялата *** в НС. Да се махате, че на следващите избори, няма да имате и 2%.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стефчо , а в твоята партия стефчо софиянски сватанака на божков и румен петков -нещо да кажеш ?