Габровски: На ринга излязоха доброто и злото, злото спечели

Следващата година щяла е загубена за страната
360
Габровски: На ринга излязоха доброто и злото, злото спечели
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като не получи подкрепата на парламента и не стана премиер Николай Габровски коментира, че следващата година ще премине от избори в избори.

Още по темата
"Нека да започна с един афоризъм - на ринга излязоха доброто и злото, хората заложиха на злото, злото победи и хората спечелиха. Днес се случи точно това. Имахме шанс да продължим по друг начин в политиката. Това беше гражданска смелост, която всички ние проявихме ние заложихме имената си в състава на едни кабинет, който даваше надежда да тръгнем по нов път, но за съжаление партийните страсти и интереси са твърде сили и заради това имаме този резултат", коментира той в парламента на брифинг, на който присъстваха всички неуспели кандидати за министри.

"Аз и за миг не съжалявам, че положих тези усилия и се срещнах с тези хора, които са с мен и ми се довериха и им благодаря, че го направиха. Вярвам, че са го направили, защото виждат, че по този път, по който вървим повече не може и трябва да сме по-активни. Те ми даваха голямото самочувствие, че ние можем да промени нещо", каза той.

"Да се надяваме, че България ще има късмет и тази тежка политическа криза ще бъде преодоляна и че ще имаме силите следващата година да не остане в историята като тежка и загубена година", коментира Габровски.

Той призна, че по природа е оптимист и в противен случай не би се захванал с тежката задача да поеме отговорността да е кандидат за премиер с първия мандат на ГЕРБ.

"Тъжен съм, че ще се развие най-вероятно сценарий, който е песимистичен, и ще прекараме една годна от избори в избори", добави той.

Относно това дали би приел да е кандидат за премиер с третия мандат Габровски заяви: "Всякакви комбинации, задсукулисли договорки са нещо, с което не искаме нашите имена да бъдат замесени".

А на въпроса остава ли в политиката професорът отговори: "Продължавам с операционната с огромно удоволствие".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари