√лавчев увери: ÷»  може да разчита на пълно съдействие от кабинета

Ќаправили сме първите стъпки, подчерта служебни€т премиер
15 апр 2024 19:00,  расимир јнгелов
9
√лавчев увери: ÷»  може да разчита на пълно съдействие от кабинета
—нимка: ѕравителствена информационна служба

÷ентралната избирателна комиси€ (÷» ) може да разчита на пълно съдействие от страна на изпълнителната власт за подготовката и провеждането на честни и прозрачни избори, за€ви  служебни€т министър-председател ƒимитър √лавчев на среща с ръководството на ÷»  в ћинистерски€ съвет, съобщиха от пресслужбата на служебното правителство.

¬ разговора, организиран по инициатива на премиера, взеха участие също вицепремиерът и финансов министър Ћюдмила ѕеткова, министрите на транспорта и съобщени€та √еорги √воздейков, на електронното управление ¬алентин ћундров, на външните работи —тефан ƒимитров, на правосъдието ћари€ ѕавлова, на регионалното развитие и благоустройството ¬иолета  оритарова, както и представители на ћ¬–. 

ќще по темата
¬ хода на срещата премиерът √лавчев посочи, че ћинистерски€т съвет вече е приел план-сметката за изборите на 9 юни. “ой подчерта, че е одобрено и правителственото решение, с което на министър √воздейков е възложена координаци€та по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите.

"Ќаправили сме първите стъпки", подчерта √лавчев и акцентира върху доброто взаимодействие между институциите, което е гаранци€ за добър краен резултат. "—ъвместно може да положим усили€ и да оправдаем очаквани€та на българските граждани изборите да са честни и прозрачни", изтъкна още министър-председател€т.

ѕредседател€т на ÷»   амели€ Ќейкова определи днешната среща с изпълнителната власт като навременна и изрази увереност, че с не€ се постав€ добро начало на съвместната работа по организирането на вота.

"ќт нас зависи избирателите да са сигурни, че гласът им ще бъде отчетен както е подаден и да бъдат спокойни за избирателните си права", посочи Ќейкова. ѕо думите ѝ организаци€та на предсто€щи€ вот в технически аспект не следва да бъде по-сложен от състо€лите се местни избори.

¬ рамките на срещата в ћинистерски€ съвет б€ха обсъдени сроковете за различните дейности в хода на подготовката на изборите. “еми на разговора б€ха също организирането на вота в чужбина, обезпечаването на машинното гласуване по начин, по който да елиминира вс€какви съмнени€ за манипулации. ќт ÷»  съобщиха, че подготв€т специална раз€снителна кампани€ относно уседналостта, ко€то е особеност на евроизборите. ќт страна на ћ¬– беше докладвано, че структурите на ведомството по места вече работ€т активно срещу изборната търгови€ и за противодействие на „брокерите на гласове“, информираха още от правителствената пресслужба.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


9
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
0
 
1
 
! ќтговори
¬ ƒЏ–∆ј¬≈Ќ ¬≈—“Ќ»  преди 1 месец
¬ ƒЏ–∆ј¬≈Ќ ¬≈—“Ќ»  — ” ј« Ќј –”ћ≈Ќ –јƒ≈¬ ≈ –≈√Ћјћ≈Ќ“»–јЌќ ѕ–ј¬ќ“ќ Ќј 10 годишни ѕј—ѕќ–“» «ј ЅЏЋ√ј–— »“≈ √–ј∆ƒјЌ» ! Ќќ Ќ≈ »«ƒј¬ј“ 10 годишни ѕј—ѕќ–“», «јўќ“ќ “ј ј Ќјћ»–ј“ –јЅќ“ј Ќј 600 000 ƒЏ–∆ј¬Ќ» —Ћ”∆»“≈Ћ» !!! ѕ–≈ƒ» 100 √ќƒ»Ќ» Ѕ–ќя“ Ќј ЅЏЋ√ј–— »“≈ ƒЏ–∆ј¬Ќ» —Ћ”∆»“≈Ћ» ≈ Ѕ»Ћ 100 ѕЏ“» ѕќ ћјЋ ќ !!! Ќј ”„»“≈Ћ»“≈ «јѕЋј“»“≈ —ј Ѕ»Ћ» ќ—»√”–я¬јЌ» ѕќ „ј—“≈Ќ ѕЏ“ ќ“ ”„»Ћ»ўЌ»“≈ Ќј—“ќя“≈Ћ—“¬ј !
8
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
√лаво, за премиер не ставаш сине.. ти си Ѕ”ƒјЋј!
7
0
 
2
 
! ќтговори
ўиши преди 1 месец
 ак ши ”форм€ш изборите без мен бе главанак,да ни пииш турску кафе у скута ми.
6
0
 
2
 
! ќтговори
√лаванак преди 1 месец
Ѕаце ми запов€да да оформ€ изборите, но не разбрах кои,европейските или нашите мЏ ша *** питЏм д”вечера у с.Ѕанк€.
5
0
 
2
 
! ќтговори
Ѕуцин √лавч”: преди 1 месец
¬сичко е съгласувано и одобрено от Ѕанк€! ѕълно съдействие от зайчарника!
4
1
 
0
 
! ќтговори
анонимен преди 1 месец
Ќай-интересното е , че спр€ похода на шарлатаните и веднага спр€ похода на инфлаци€та. Ќай-после !
3
1
 
1
 
! ќтговори
 аинов комплекс преди 1 месец
ј ние, ¬ъзрожденското Ћ√Ѕ“, какво печелим от това?
2
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јбсолютно необходимо за честното провеждане на изборите е навс€къде да има доверени хора на буци и гуци. »наче може да се окаже че те са е'ати пичовете, но Ѕългари€ не ги обича.
1
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 ак иначе - нали заедно ще фалшифициране изборите.