Да облечеш картина

Съвместен проект на Александрина Караджова и Марияна Панайотова
Обновена: 12 мар 2012 14:28 | 12 мар 2012 14:28, Петя Славова
0
Да облечеш картина
Снимка: Галерия Арт Виза

Ако ти е любопитно какво е да „облечеш картина” може да отидеш на откриването на изложбата на 13 март от 19.00 часа в Българска търговско-промишлена палата, на улц „Искър” № 9.

Там ще оживеят картини върху дрехи в новата мартенска изложба на галерия Арт Виза. Експозицията, разположена във фоайето на Българска търговско-промишлена палата е наречена “Енигма” и преплита творческите трептения и съкровените емоции на неразгадаемата женска душа.

Тоалетите в изложбата са създадени в съвместен проект на художничката Александрина Караджова (Acrista) и модния дизайнер Марияна Панайотова El Mari.

Специално подбрани картини на Александрина с женски образи и флорални елементи присъстват в роклите като екзотични щампи и ги превръщат в истинско произведение на изкуството. Оригиналната симбиоза е реализирана след месеци предварителна подготовка и зашеметяващият резултат ще бъде представен по време на изложбата “Енигма” в галерия Арт Виза България този месец.

Изящните картини в тоалетите са декорирани с кристали и мъниста и обогатени с текстилни бои, щампи и разливания върху печата. С изключително внимание към детайла Марияна Панайотова El Mari е преплела дантелени цветя с ръчно изработени орнаменти, кристали Сваровски, египетски и полски кристали с различни цветове и форми.

Експозицията в галерия Арт Виза ще продължи до 10 април 2012 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари