Музейко за децата и през лятото

Детският научен център отваря официално през септември
Обновена: 4 юни 2015 16:14 | 4 юни 2015 14:22, Петя Славова
0
Музейко за децата и през лятото
Снимка: Фондация "Америка за България"

Детският научен център Музейко официално отваря врати през септември, но най-любопитните ще могат да надникнат още през август

На първи октомври ще започнат програмите в Музейко, тематичните му дни, и ще бъдат достъпни всички интерактивни изложби, които представят науките чрез игри.

През август сградата на Музейко ще отвори врати за най-любопитните с детска школа "Игра и наука в Музейко".
Тогава ще бъдат готови и следните изложби: Градината за творци, която ще предлага отдих на родителите и много забавления за децата, Голямото дърво, което свързва най-ниската с най-високата точка на сградата, но е и връзката между праисторията и космоса, между миналото, настоящето и бъдещето.

Най-младите изследователи ще могат да се забавляват и да учат в Пространство за малките. Изследвай своя свят: град ще очаква всички бъдещи архитекти, инженери и строители, а в  Изследвай своя свят: Природа Музейко ще споделя всичко, което знае за растенията и животните.

От трите изложби, посветени на Подземните тайнства ще можем да научим повече за Древните гиганти, вълнуващите Истории, които има да разкаже археологията и всички тайни на геологията, скрити в Скалите. Под зеления Покрив се намират и отговорите на въпросите Кой създава бъдещето: земя и Кой създава бъдещето: космос, а за всички, които не могат да спрат да гледат към звездите, врати отваря и планетариумът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: децаМузейко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари