Заешки филм с Део ще участва на фестивала в Кан

Филмът е заснет за един ден
21 апр 2005 14:20,
Заешки филм с Део ще участва на фестивала в Кан
Снимка: Булфото

"Get the rabbit back" (Върнете заека) е първият български късометражен филм, който ще участва в Седмицата на критиката на Международния филмов фестивал в Кан през май, съобщи БТА. Филмът е избран между 2000 заглавия от цял свят и ще се състезава с други шест в категорията.

Димитър Митовски и Камен Калев са режисьори и съсценаристи заедно с Росен Цанков. Продуценти са Митовски и Цанков.

Според екипа филмът, в който участва Део, е сюрреалистичен. Заснет е за един ден, в един кадър с продължителност шест минути.

"Get the rabbit back" приковава вниманието и хипнотизира, отбелязват познавачи. Филмът беше сред 12-те наши късометражни продукции, избрани да се състезават за наградата "Jamеson" на 9-ия Международен "София филм фест" тази година.

Идеята за "Get the rabbit back" възниква една сутрин. Докато режисьорите и продуцентите пият сутрешното си кафе и гледат в една точка в опит да се разсънят, на някого му хрумва, че това всъщност е филм.

Във филма мъже и жени, събрани в една стая, стоят изправени, лицата им са вкаменени, погледите втренчени. Неспособни са да помръднат, блокирани от нещо силно, нещо страшно - ще ги "пусне" ли, за колко дълго...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание