Между “Позор” и “Перде” - кино, много кино

Късометражното кино продължава
24 окт 2008 10:32, Петя Славова
Между “Позор” и “Перде” - кино, много кино
Кадър от „Нощни снимки“ Джим Джармуш. Снимка: Позор

Столичното сдружение “Позор” се съюзи с варненското “Перде” и заедно прожектираха филми от програмата “Късо съединение”.

Освен в София “Тромпетът” се прожектира и в морския град. Филмът включва седем новели на утвърдени режисьори като Вим Вендерс, Джим Джармуш, Спайк Лий, Аки Каурисмаки и Вернер Херцог.

Следващият им проект стартира на 23 октомври, когато ще се покаже October Roots на Future Shorts.

Програмата започва с “Хотел Шевалье” с участието на Натали Портман и Джейсън Шварцман.

Следват “Кой ще спаси душата ми” от Крис Милк, зашеметяващата с идеи и акробатични трикове “Хватка” от Роел Уотърс и още много други къси и дълги истории от всякъде по света.

Future Shorts е най-новият и бързо развиващ се международен ежемесечен филмов фестивал и DVD лейбъл, а България вече е част от международната му мрежа, състояща се от 19 държави, провеждащи редовни прожекции.

Future Shorts има за цел да предлага алтернативно филмово преживяване, което често бива съпровождано от други мултимедийни изяви.

Програмата, която се обновява всеки месец, предлага селекция от алтернативни и некомерсиални филми и анимация.

По повод откриването на втория си сезон, на 25 октомври миналата година сдружение “Перде” имаше удоволствието да представи на варненската публика първата за България програма на Future Shorts.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание