Филм за Симеон Сакскобурготски се състезава на фестивала в Триест

Другото българско заглавие на фестивала е "Аве" на Константин Божанов
20 яну 2012 18:42, Петя Славова
14
Филм за Симеон Сакскобурготски се състезава на фестивала в Триест
Режисьорът Андрей Паунов ще представи "Момчето, което беше цар. Снимка: Булфото

Двe документални български продукции са част от конкурсната програма на международния кинофестивал в италианския град Триест, съобщават сайтовете Осерваторио суи Балкани е Кауказо и Нон соло чинема.

Това ще е 23-ото издание на киносъбитието, където по традиция се представят филми от Източна и Централна Европа.

Зрителите ще могат да видят "Аве" на Константин Божанов. Филмът е сред 8-те заглавия, борещи се за отличието в раздела за пълнометражен филм и сайтовете го представят като един от най-силните конкуренти.

Другото родно предложение е на Андрей Паунов "Момчето, което беше цар". Филмът, посветен на съдбата на Симеон Сакскобургготски ще се състезава в категорията за документален филм.

Общо конкурсните раздели са три - за пълнометражни, късометражни и документални филми. В първия
участват 8 заглавия, във втория - 17 продукции, а в - третия 18.

Фестивалът се откри на 19 януари с филма на Милчо Манчевски"Майки" на Милчо Манчевски. Форумът ще продължи до 25 януари с  "Напускане", режисирана от покойния вече Вацлав Хавел. Филмът е по едноименната пиеса на Хавел, която той започна да пише в лятото на 1989 г., няколко месеца преди настъпването на демокрацията в Централна и Източна Европа.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
до розичката преди 12 години
Като най-точно заглавие на филма журито избра " ПРИШЪЛЕЦА , който попиля държава".
12
1
 
8
 
! Отговори
Срам преди 12 години
Да се направи филм на Мадридския крадец и то от българин - срам и позор ! Всички съседни държави не допуснаха "царете" им да се завърнат ! Явно сме най-простатаа нация на Балканите и не случайно най-бедната.
11
2
 
7
 
! Отговори
Хасаймън преди 12 години
Моето предложение за заглавие: "Комарджията, който вместо цар стана дървар"
10
3
 
1
 
! Отговори
kakvo e "zvyara преди 12 години
--- Прикрепено писмо (до бнт) ----Подател: евгени славков <evgeni70251***abv.bg>До: office***bnt.bg, sales***bnt.bg, news***bnt.bg, sport***bnt.bg, webmaster***bnt.bg, director***bnt.bgОтносно: до бнтДата: Събота, 2012, Януари 21 12:20:18 ЕЕТЗдравейте БНТ.много големи усилия хвърляте да защитите нещо,което е лъжа ,пошлост и най-вече вредната православна религия.Първо,тя не се основава на истина,защото не може да се аргументира и обоснове на Божията истина,нито на библията,но на попско-папски догми,канони обряди,ритуали,всичко това наречено от Словото-"звяра".Не е актуално кои са били поповете на кое ДС са служили ,но какви са сега и какво проповядват.Във вчерашното си предаване дядо поп по БНТ,обясняваше как мерил някакъв си камък и той растял,но не давал на други да го мерят,а само той се наслаждавал на "чудото" и казвайки: "Който вярва да вярва..." Чуйте БНТ,вие които излъчвате каквото и да е, стига да е угодно на управляващите и заблудителите наречени "отци".Господ прави чудеса с хора,но не с камъни ,дъски и най малко с попове,които служат на лукавия,защото се опитват да променят променят Божието Слово и истина в подходящ за заблуждение и ограбване на народите чрез двете религии-"православна" и "католическа".Ако Въртоломей и Бенедикт 16-ти кажат коя е Първа и Втора заповед на Господа и обяснят какво Бог е казал с тях,тогава и аз ще се поклоня на вашите "чудотворни" боядисани дъски,на "чудесата" на камъните и ще повярвам във "великденския" ви православен огън,който се поднася като един световен цирк-карнавал на МЕРЗОСТТА чрез държене в зависимост и заблуда на народите .Засрамете се.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откога се правят филми за бездарни лъжци и престъпници като тази плюнка наречена цар??!!
8
4
 
8
 
! Отговори
ддд преди 12 години
ЦАР ????!!!!!*** КРАДЛИВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
3
 
15
 
! Отговори
Не, благодаря! преди 12 години
Аз тоя филм го гледах. Мерси! Само не знам края. Да не свърши като Мария Антоанета?
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във филма дано да са включили обещанието му - "Ще Ви оправя за 800 дни" в противен случай филма няма да е пълен!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Филмът за С2 трябва да се казва "Търмък" (гребло) или "Как да използваш миналото за да си оправиш бъдещето." - научно-популярен.
4
6
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Много си "вещ"
3
5
 
2
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Време е да покажем нещо изключително - а дано.
2
5
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Момчето никога не е било цар защото е нямало навършени години за да бъде цар, то е било наследник на трона, но изгонено след референдум. Ако това момче беше станало цар, то след време е щяла да го сполети съдбата на дядо му Фердинанд защо като дядо си е измамник. Бог ни спаси той да не става цар, но ни го изпрати като премиер за да излъже цял народ, да окраде с измама народното богатство и накрая да изчезне за Мадрид.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде успех и на двата филма!