Pixar ще прави три нови филма

Студиото планира да заснеме филм за Деня на мъртвите в Мексико
Обновена: 2 май 2012 10:09 | 27 апр 2012 19:12, Бойчо Попов
0

Цял куп добри новини идват в рамките на фестивала CinemaCon от офиса на анимационната студия Pixar, където са били създадени  "Играта на играчките", "Търсенето на Немо", "Рататуй" и др. Студиото обяви цели три нови проекта накуп.

През 2015 г. компанията ще пусне по кината филм, свързан с Деня на мъртвите в Мексико (Dia de los Muertos), съобщи Ройтерс. Денят на мъртвите се отбелязва на 1 и 2 ноември. Как точно ще бъде вплетен той в сюжета на новата лента, не се съобщава.
 
Вторият проект за 2015 година, над който се работи в студиото, все още си няма название. Знае се обаче, че лентата ще бъде пусната по кината на 19-и юни 2015 г. Действието в нея ще се развива в човешкото съзнание. Режисьор на филма е Питър Доктър, известен от ленти като "Таласъми ООД", "Играта на играчките" и др.
 
Освен това стана ясно, че лентата за динозаврите, която досега носеше работно заглавие The Untitled Pixar Movie about Dinosaurs, има своето официално име и ще се казва The Good Dinosaur.

Режисьор на лентата ще бъде Боб Петерсън (Немо 3D). В американските салони филмът ще бъде показан за първи път на 30-и март 2014 г. The Good Dinosaur се посвещава на въпроса какво би се случило, ако преди милиони години астероидът не беше улучил Земята и динозаврите все още населяваха планетата ни. А специалистите очакват нов бум на играчки – динозаври. Pixar вече доказа, че може да прави пари от това, след рекордните продажби на играчки по трите серии на Toy Story („Играта на играчките“). 

 

0
Още по темата: Pixar
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари