"Междузвездни войни" изпревари "Титаник"

Седмият епизод е на второ място по приходи в САЩ
4 яну 2016 09:44, Петя Славова
12
"Междузвездни войни" изпревари "Титаник"
Снимка: Форум Филм
Приходите от продажбата на билети за филма "Междузвездни войни: Силата се пробужда" в САЩ и Канада в петък, на 1 януари, са достигнали сумата от 686,5 милиона долара. Този показател е отредил на лентата на режисьора Джей Джей Ейбрамс второ място в историята на северноамериканския бокс-офис, съобщиха официални представители на компанията "Уолт Дисни", цитирани от ТАСС и РИА "Новости".
 
Първото място в класацията се държи от "Аватар" на Джеймс Камерън. Продукцията от 2009 година е реализирала 760,5 млн. долара. На втора позиция доскоро бе "Титаник", също на Джеймс Камерън, с 658,7 млн. долара.
 
"Междузвездни войни: Силата се пробужда" държи рекорда по приходи за 2015 година. На втора позиция е "Джурасик свят" на режисьора Колин Тревъроу с 658,7 млн. долара.
 
От разпространението си по света "Междузвездни войни: Силата се пробужда" е реализирала постъпления от 1,4 млрд. долара, което засега й отрежда седмото място в историята. Филмът обаче вече стана най-касовият от всичките седем епизода от култовата фантастична поредица, създадена от режисьора и сценарист Джордж Лукас.
 
Бюджетът на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" е 200 млн. долара. Филмът вече държи няколко рекорда. Той стана първият, преминал границата от 1 милиард щатски долара само за 12 дена - с един ден по-малко от "Джурасик свят". Филмът на Джей Джей Ейбрамс постави рекорд и за коледния ден в Северна Америка с 49,3 милиона долара.
 
Предишният се държеше от "Шерлок Холмс" на Гай Ричи с 24,6 милиона долара приходи на Коледа през 2009 г.
 
Кинолюбителите, които използват сайта за продажба на билети Фанданго, избраха "Междузвездни войни: Силата се пробужда" за любимия си филм на 2015 г., припомня Контактмюзик. Много от участвалите в анкетата - 42 процента, се заричат да гледат лентата отново, след като вече са я видели малко след излизането й по екраните на 18 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: САЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
фен преди 8 години
Ей, расистчета...гласът на Дарт Вейдър е този на Джеймс Ърл Джоунс :) Ландо от епизод 5 се играе от Били Уилиямс. Един от главните герои - принцеса Лея пък е жена.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно казано от момента в който видях книгата на Зан епизод 4 съм живял с този филм и книгите. Наскоро си купих дори цялата поредица на Тимъти Зан и я изчетох преди да гледам филма.... Въпросът е защо се забиха в това когато имат книгите които са далеч по-добре като сюжет. Къде е Адмирал Траун, Мара Джейд, а вместо тях някакъв санитар размахва меча като че е тренирал с години и побеждава дори трениран джедай. Малко разочароващо но и отрезвяващо не е нужно да е така както го искам аз нали?
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В този епизод имаше нeгъp, в следващата ще има xoмоceкc, така повелява политкоректноста в съвременното кино.
7
0
 
2
 
! Отговори
преди 40 години преди 8 години
Спомням си как се редяхме на опашка да гледаме първото издание преди 40 години! Уникален филм за времето си. Сега водих хлапетата си да го гледат. Или филмът е адски *** или отдавна ми е минало времето за тези филми и едва не заспах. Е, ако трябва да съм честен със себе си май е второто.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по добре такъв , отколкото никакъв, с други думи все е файда.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Филма се харесва но почти 90 процента от гледалите го по кината.
4
3
 
6
 
! Отговори
Стрелочников преди 8 години
За всеки влак...Хората, разчитащи на романтизма и носталгични по своето време харесваме МВ, но...Чак големи суперлативи...Сценария върти около познатото, бластерите все не могат да уцелят добрите(само меч му е майката).Въпреки сълзливо-любовния характер на Титаник, там реализма е от класа и филма е в пъти по-ценен за кино маните (Боже, а Лео в последния си филм как го "друса едно гризли...)Вече институционална безидейност в Холи(Боли)вууд. Артистите...???Като не плащаш на сценаристи...!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм виждал по голяма рекламна кампания от тази за Междузвездни войни -двата филма са несъпоставими снимани са в различни времена и техника това не са 2 книги
2
1
 
9
 
! Отговори
илюминат-ренегат преди 8 години
"Междуззвездни войни" и "Титаник"оригиналните версии са си ШЕДЙОВРИ,които са изблик от самите им автори! Другите опити за нещо като тях си е чиста проба КАВЪРИ тоест размит оригинал"осакатен! Добре е когато нещо се прави от този,коъто го може най-добре! Когато за нещо има ТАЛАНТ добре е таланта да е с приоритет! Нещата са хубави когато са това което са! Тия жалки опити за подражание на авторите на оригинала са направо СМЕШНИ!!!
1
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Я някой който го е гледал вече да сподели впечатления си.