Яна Маринова: Влюбвах се, разлюбвах се...

Актрисата с Ники Сотиров участват във филма "11 А"
18 яну 2016 07:56, Петя Славова
9
Яна Маринова: Влюбвах се, разлюбвах се...
Яна Маринова в "11 А". Снимка: Златна роза
„Ужасно е, защото има дефицит на духовност и добродетели в българското училище”, така коментира пред bTV трагедията във Враца актьорът Николай Сотиров.
 
Яна Маринова допълни, че взаимоотношенията у хората стъпват на нездрава основа. Подобни трагедии се случват, „когато се имаш за повече от другия и смяташ, че ти е задължен. Искаш да имаш власт да го управляваш”.
 
Гостуването на актьорите бе свързано с новия български игрален филм, в който участват „11 А”. Идентични са проблемите в игралния дебют на Михаела Комитова, но все пак историята е по-ведра. 
 
„Не се занимава със злободневните теми в дълбочина, а с малките всекидневни геройства, които всеки човек – родител, ученик и учител прави в живота”, коментира Яна. 
 
Според нея е особено важно да се разбере, че когато човек иска да защити някого, винаги трябва да плати и неговата цена, да се нагърби и с неговите проблеми. „Като правиш добро, е много трудно и може да пострадаш”, обясни тя. 
 
„Моите деца ги уча да вярват в Бог и на добродетели.”, сподели Ники Сотиров, чийто герой във филма е на учител по философия и будист. 
 
Според актьора, „11А” е апотеоз на духовността и добродетелите. „Само с духовност и добродетели, и възпитания в такива, може да има един млад човек бъдеще в България”, каза той и коментира, че у персонажите във филма има вяра в доброто.
 
Сотиров каза, че само ден след убийството на 18-годишния Тодор, става свидетел на подобна случка, докато кара из столичните улици. Мислил е да се намеси, но е видял, че сблъсъкът е стигнал само до провеждане на разговор „по български за майката и Шекспир”.
 
Иначе като ученик в 11-и клас, Ники Сотиров е бил с дълги коси и почти изключен от училище, защото предпочитал да стои в театъра. Трудно му е било да се примири и със системата, но се е налагало, за да кандидатства във ВИТИЗ. Неговата класна му се е извинила години по-късно, влизайки в театъра, обяснявайки му че не е била права в техните взаимоотношения. 
 
Яна Маринова, която във филма играе учителка по български език и литература, също си спомни ученическите години. „Влюбвах се, разлюбвах се...”

9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Невен преди 4 години
Бях я гледал руса в някакъв филм ... Не ми направи някакво впечатление, може би защото не обичам серийни филми. Ама вчера на интервюто беше много яка, с черна коса и ходи :). Вече съм и фен ;)
3
4
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 4 години
Тая простотия със „Завръщането“, нямам никакво намерение да я гледам, напук на тъпата ви реклама!!!!
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тази единственото й хубаво нещо са краката.
1
7
 
7
 
! Отговори
Златен Глобус преди 4 години
Яна Маринова е достойна за Оскар! Шегувам се беее. Даже за Златна Малинка не става. Това е личното ми скромно мнение.