Мрак зад привидната лъскавост - в "Специален отряд Q"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
5 юни 2016 10:58, Петя Славова
1
Мрак зад привидната лъскавост - в "Специален отряд Q"
Снимка: Про филмс

Напоследък  скандинавските детективски истории преживяват невероятен успех. Достатъчно е да си припомним "Момичето с татуирания дракон", който в САЩ бе екранизиран и  като "Мъжете, които мразеха жените". 

"Специален отряд Q" е мрачна история - екранизация по романа на датския писател Юси Адлер-Улсен "Жена в капан".

Сюжетът ни среща с детективи, които се занимават с т.нар. "студени досиета". Главен детектив Карл Морк ( Николай Ли Кас) и помощникът му от арабски произход Асад ( Фарес Фарес) тръгват по следите на изчезнала преди години жена Мерете Линдгард.

Двамата персонажи виждат несъответствия в някогашното разследване, а случаят може да ги отведе отвъд първоначалните им представи. Заподозрените стават много, а разкритията на героите показват какво зло се крие зад привидното спокойствие на Скандинавия.

И понеже това е само първата част от серия епизоди с двамата герои, серията е длъжна да привлече вниманието на зрителите със сложно заплетени казуси и небанални случаи, давайки заявка за продълженията.

Режисьорът  Микаел Норгард успява да ни въвлече в мрачен и мистериозен престъпен свят.  Главните персонажи, макар и да изглеждат като добре познатия клиширан тандем в криминалетата, успяват да се измъкнат от него и да държат в напрежение и любопитство през целия филмов разказ.

Гледайте „Специален отряд Q” на 5 юни от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малка поправка, пичове! Шведското заглавие на първия филм "Man som hatar kvinor" си се превежда буквално като "Мъжете, които мразеха жените", а името на хамериканския - "The girl with the dragon tattoo" мисля, че няма нужда да го превеждам. Отделно, можехте да споменете датско шведския-сериал Bron/Broen, на който до момента има един американски римейк и един англо-френски.