Отблизо с пингвините в "Походът на императорите"

Филмът на Люк Жаке по телевизия Bulgaria ON AIR
14 апр 2017 14:50, Петя Славова
2
Отблизо с пингвините в "Походът на императорите"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Толкова близо до пингвините, колкото режисьорът и дипломиран биолог Люк Жаке, май никой още не е стигал. Френският творец успява да проследи трудния живот на симпатичните животинки и да го покаже чрез филма си "Походът на императорите".

Продукцията ни пренася на Антарктика, където условията са живот са изключително трудни и опасни. Освен с тежкия климат, пингвините трябва да се справят с още куп неприятности. Жаке ги представя подробно като следва героите си в продължение на 13 месеца и снима как те се подготвят за излюпването на малките им, до трагедията някои от тях да загубят децата си.

Епическата история за пътешествията на черно-белите птици из ледовете и героичната им борба с природата за оцеляване е детайлно описана - от тяхното раждане до смъртта им, от запознанствата им до появата на любов.

Подобно на човешкия живот и тези животинки преминават през своите трагични и комични моменти, изпитват щастие и преодоляват жестоките изпитания на съдбата.

"Походът на императорите" се превръща в един от най-успешните документални филми в историята на киното и е отличен с „Оскар” през 2005 г, както и с номинация за BAFTA, а Жаке вече е готов и с втория си филм "Императорите".

Гледайте първият му шедьовър на 14 април от 16.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прекрасен филм!