"Слава", "Безбог" и "Спомен за страха" в надпревара

С номинации за най-добър игрален филм от Българската филмова академия
26 юни 2017 16:10, Петя Славова
0
"Слава", "Безбог" и "Спомен за страха" в надпревара
Снимка: София Филм Фест

"Безбог" на Ралица Петрова, "Слава" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и "Спомен за страха" на Иван Павлов са номинирани за най-добър пълнометражен игрален филм от Българската филмова академия - 2017.

Трите продукции имат и номинации за режисура. Наградите ще бъдат връчени тази вечер от 19.00 ч. в театър "Българска армия", съобщават от Съюза на българските филмови дейци.

За отличията за главни роли конкуренцията при актрисите е между Ирена Иванова - "Безбог", Маргита Гошева - "Слава", и Рая Пеева - "Пеещите обувки" на Радослав Спасов, а при актьорите - между Ивайло Христов - "Спомен за страха", Стефан Денолюбов - "Слава", и Димитър Николов - "Христо" на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов.

Наградите за поддържащите роли си оспорват актрисите Йорданка Стефанова - "Спомен за страха", Пламена Гетова - "Летовници" на Ивайло Пенчев, и Радена Вълканова - "Маймуна" на Димитър Коцев - Шошо, и актьорите Димитър Крумов - "Христо", Ованес Торосян - "Спомен за страха", Филип Аврамов - "Летовници".

Номинираните късометражни игрални филми са "Дрехи" на Веселин Бойдев, "Куче" на Владимир Петев и "На червено" на Тома Вашаров. В документалното кино надпреварата е между "Книжарят" на Катрин Бернщайн и Асен Владимиров, "От Кремона до Кремона" на Мария Аверина и "Пощальонът" на Тонислав Христов, а в анимацията - между "Зоотроп" на Сотир Гелев, "Как се скараха орисниците" на Анна Харалампиева и "Пътуваща страна" на Весела Данчева и Иван Богданов.

Най-добрият дебютен филм ще бъде избран между игралните "Безбог" и "Христо" и документалния "Пустиняци" на Цветан Драгнев.

Ще бъдат връчен и награди за сценарий, филмова музика, операторско майсторство, сценография, костюми, монтаж, звукорежисьор, филмова теория и критика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари