Има ли място жена на бойното поле в "Битката за Севастопол"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
15 юли 2017 13:31, Петя Славова
7
Има ли място жена на бойното поле в "Битката за Севастопол"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всяко време си има своите герои. А на фронта, редом до мъжете, се сражава и Людмила Павличенко. Историята на снайперистката, наречена от американската преса "Лейди смърт", може да си припомним с филма на Сергей Мокрицкий "Битката за Севастопол".

Сюжетът ни среща с младата жена, която става част от Червената армия и се бори срещу нацистите. Освен с враговете на фронта, героинята трябва да се пребори и с морализаторите, които са убедени, че на фронта няма място за жените. Нейният отговор: 309 убити вражески войници.

Действието ни връща към 1941 г., а между куршумите, Павличенко търси своето място и любовта. Изпратена е в Съединените щати, където става приятелка с Еленор Рузвелт.

Тук именно ще чуем и изпълнението на Полина Гагарина на "Кукушка", превърнал се в хит в Русия.  Ролите са поверени на Юлия Пересилд, Евгений Циганов, Джоан Блекъм, Никита Тарасов.

В Украйна продукцията се казва "Несломима". Гледайте "Битката на Севастопол" на 15 юли от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
при отбраната на Севстопол, руските загуби са 200 хил. срещу 25 хил. на немците....нормално е обратното.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже никой тук не коментира конкретният филм ще го направя аз. Филмът е впечатляващ и разказва впечатляваща история. Но на мен лично ми беше муден. Можеше да бъде направен и по-добре. Но Кукушка е невероятна песен. Направо тръпки ме побиват като я чуя.
4
2
 
12
 
! Отговори
упс... преди 3 години
Ами, когато дойде враг, който не просто е решил да окупира и завладее територията, природните, и човешки ресурси на една държава, а открито заявява, че целта му е да заличи 90% от населението на тази държава, то тогава всички -" и млади и стари, и жени и деца" ще грабнат оръжието!

Не непразно в бившия СССР и днешна Русия Втората Световна Война се нарича Отечественна!
3
3
 
2
 
! Отговори
Не преди 3 години
Съдбата на войника, а Съдбата на човека със Сергей Бондарчук.. не съм фен на пияници, комунисти, но беше философски филм.. Както и другите... Но има и немски такива..
В очите на всички , които искат да мечтаят, а не да убиват или да умират, се чете"ЗАЩО?"....
Наистина "НИКОГА ВЕЧЕ ВОЙНА".. никога причиняване на зло... ЗАЩО? И защо се създават "разрушителните, негативни филми за "БЪДЕЩЕТО"??( сойки-присмехулки, варвари, терминатори, игри на тронове.. унищожение.
Никога. Не ги гледайте. Онова, кое
2
1
 
2
 
! Отговори
Не мога да отрека, преди 3 години
че руснаците са направили вълнуващи филми за ВСВ: филмите, които сме гледали са все за 16-18 годишни с въздействуващи любовни истории или по детски чисти.( на това разчиташе комунизма- въздействие: Млада гвардия, Съдбата на войника, Летят жерави, Балада за войника. От другата страна пък има "хитлерюгенд"- мобилизирани 14-16-годишни момчета... Ако намерите "Мостът" на Манфред Грегор( прев. на бълг.около 1958 г.) ще разберете, че "младежта не е нито добра, нито лоша.. тя е такава, каквото е времет
1
2
 
5
 
! Отговори
хм преди 3 години
дано ги пребори лошите