Цената на модата с "Ив Сен Лоран"

Филмът - по телевезия Bulgaria ON AIR
4 юли 2020 09:57, Петя Славова
0
Цената на модата с "Ив Сен Лоран"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Образът на Ив Сен Лоран, оглавил модната къща "Диор" неведнъж е вдъхновявал киното. За първи път филм за него се прави през 1991 г. - "Толкова ужасно".

Жалил Лепер също изследва живота му във филма "Ив Сен Лоран" , почерпил вдъхновение от книгата на Лоранс Бенаим. Биографичната драма проследява живота на младия 21-годишен асистент, който постепенно се превръща в модна икона.  В тандем с Пиер Берже двамата построяват модна империя.

Действието на филма ни връща в 1957 г. Пътят към славата не е гладък, придружен с редуване на опиати, несигурност, кризи, депресии и вдъхновения, превръщащи всекидневието в непредсказуем карнавал.

Главната роля е поверена на Пиер Ниней, който успява да влезе достоверно в образа на прочутия дизайнер, изтъквайки начинът, по който героят му вмъква в класическите форми изящен модернизъм. Режисьорът успява да превърне заслугите на Ив Сен Лоран в стилна игра на сетивата, акцентирайки върху следата, която оставя в света на модата.

Така Леспер  получава признанието на Берже, както и възможността да използва автентични облекла на марката. За още по-истинския поглед върху живота на дизайнера допринася и факта, че някои от сцените са заснети на местата, където емблематичната двойка прекарва голяма част от времето си. Така, покрай филма, влизаме в апартамента им на авеню "Марсо", както и в градината "Мажорел" в Маракеш.

Останалите роли са поверени на Гийом Галиен, Шарлот льо Бон, Лора Смет и др. Гледайте "Ив Сен Лоран" на 4-и юли от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари