Последните няма да са първи, "Последните ще са последни"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
7 мар 2021 10:42, Петя Славова
4
Последните няма да са първи, "Последните ще са последни"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Докъде може да стигне човек, останал без работа изследва режисьорът Масимилиано Бруно в "Последните ще са последни".

Филмът ни среща с Лучана (Паола Кертелези), чийто живот постепенно се срива. Героинята работи в малка фабрика в китно провинциално градче. Има приятели, разбира се с колегите. Идилията й е спряна с нейното уволнение точно в момента, когато е и бременна. Лучана се озовава в сложна ситуация, тъй като е наясно, че не може да разчита на мъжа си Стефано (Алесандро Гасман),пръскащ чара си из местните заведения.

Масимилиано Бруно създава комедия, съпътствата от горчиви и драматични моменти. Проследявайки как системата може да превърне и най-обикновения човек в опасен, режисьорът ясно акцентира върху онеправданите в обществото.

Ярко актьорско присъствие на Паола Картелези, чиято героиня взима крайното решение да отвлече шефа си, а драматургията е усложнена и от намесата на  пристигнал полицай от Верона Антонио (Фабрицио Бентиволио).

Филмът е с две номинации Давид на Донатело 2016 г. (за Паола Кортелези и Фабрицио Бентиволио). Гледайте "Последните ще са последни" на 7 март от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мразя талянците
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харесвам актьора Алесандро Гасман!По принцип харесвам европейско кино, определено е по-смислено от американските еднотипни бози!
1
2
 
9
 
! Отговори
Изглежда преди 3 години
...малко по- смислен от " Борат"?