Поезията на Петя Дубарова - символ на вътрешния живот на младите и в наши дни

"Петя на моята Петя" с премиера на "София филм фест"
17 мар 2021 14:22, Ния Христова
5
 
Поезията на Петя Дубарова беше любима на редица поколения, а самата поетеса днес трябваше да е на 59 години. 
 
Премиерата на филма "Петя на моята Петя" беше дългоочаквана. Заради пандемията тя бе отлагана и най-сетне ще бъде показана на закриващата на гала на "София филм фест."
 
"Като че ли Петя бдеше над нас докато снимахме. За мен тя трябва да бъде учена в училище, защото сега не е", заяви актрисата Александра Костова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Заедно със сценариста на филма - Нели Димитрова, те разказаха за проекта и как поетесата остава като символ за вътрешния живот на младите хора.
 
"За Петя се пише трудно и може би точно заради това аз и другата сценаристка избягахме от биографичния разказ. Чрез филма искаме да кажем точно, че нищо не е различно и нищо не се променя, що се отнася до готините, талантливите, търсещите деца, но винаги ще сме намери кой да ги подтисне. Имаме много заявки от ученици и класове, които искат да гледат филма", каза Димитрова. 
 
Костова сподели за любимото си произведение на поетесата. 
 
"В дневниците си тя винаги говори за лунапарка и как целият свят ѝ се озарява, когато той е в Бургас - така че може би стихотворението за лунапарка", каза актрисата.
 
"Целият филм беше заснет в Бургас. След като решихме да го направим, продуцентът Николай Урумов само след 2 дни вече беше намерил контакт на сестрата на Дубарова и отидохме да ѝ представим идеята", разказа Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Роза преди 3 години
До АнонименАми отиде си ,защото е била млада,чувствителна и лесно ранима,като повечето талантливи хора!Трите учителки ,които я наклеветиха,вече ги няма на тоя свят,но каква полза?!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петя не е търсила обществото.Дори ичрез филм, едва ли ще ви допусне досебе си.Молитви за Петя.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
браво!