"Мартин Идън" в "Нощ на Европейското кино

Прожекцията е на 7 декември в Дом на киното
30 ное 2021 12:08, Петя Славова
2
"Мартин Идън" в "Нощ на Европейското кино
Снимка: София Филм Фест

В дните между 6 и 10 декември, 80 града в 27 държави от Европейския съюз ще бъдат домакини на специални събития, акцентиращи върху богатството на филмовата култура на Европа. В София мястото е Домът на киното, денят е 7 ДЕКЕМВРИ, начало 18.00 часа.

Филмът е "Мартин Идън" на режисьора Пиетро Марчело, носител на наградата за най-добър актьор Купа Волпи от Венеция ’19 (за изпълнението на Лука Маринели в ролята на Мартин Идън), носител на "Давид на Донатело" за най-добър адаптиран сценарий, на наградата "Платформа" от Торонто ’19, с номинации за най-добър филм, сценарий, режисьор и актьор (Лука Маринели) на Европейските филмови награди ‘20.

"Нощ на Европейското кино" през 2021 година е четвъртото издание на проект, създаден по инициатива на Програма Творческа Европа - Медиа, който е със свободен остъп за киноманите в Европа и се организира в партньорство с Европа Синемас.

На всяко от събитията домакини са киносалони, които принадлежат на паневропейската верига Europa Cinemas. След прожекциите ще се проведат разговори с представители на творческите екипи на филмите или с филмови специалисти-кинокритици.

Целта на този проект е да представи на гражданите подкрепата, която осъществява реално Европейския съюз за създаването на нови кинотворби.
.
"Нощ на Европейското кино" е събитие, което ще се случи едновременно на 80 места в Европа. Благодарение на него публиката ще има възможност да усети своята принадлежност към много по-голяма и изпълнена с интересно многообразие общност. В същото време ще бъде гарантирана връзката с местните особености на кината и разпространението на филми във всяка отделна държава.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Deutsch преди 1 месец
Поправете ме ако греша, но май Мартин Идън е животът на самият Джек Лондон.Имахме цялата колекция от 10 тома /едни в синя подвързия/ - Дивото зове, Бельо Пушиката, Хора от безната - ех, как ме връщат тези заглавия...
1
0
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Джек Лондон е един от великите писатели и един от любимите ми !!!___Не само неговите книги са велики, а и самият му живот е много интересен, та нали точно това е "Мартин Идън" :) Но в днешно време Джек Лондон би бил обявен за расист и комунист , въпреки че е бил изкючен от американската соц-партия . А в много от книгите и разказите разказва за превъзходството на бялата раса, та най-вероятно творбите му янмаше да видят бял свят , заради криворазбрана толерастия !!!