На фронта със "Съюзници"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
21 май 2022 13:48, Петя Славова
4
На фронта със "Съюзници"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Сложните отношения на фронта наблюдава Доминик Бърнс в "Съюзници". Филмът ни връща към 1944 г. по време на Втората световна война. Британски отряд, воден от американски капитан се намират в тила на врага във Франция, а операцията, която им предстои може да промени хода на войната.

Подобна отговорност носи допълнително напрежение, но на преден план Бърнс ни повежда между различията на самите персонажи, чиито силни характери трябва да се "опитомят" за да успеят в общата кауза.

Сюжетът е вдъхновен по действителни събития, както и от творбата на Джеръми Шелдън, а режисьорът умело поддържа напрежението, вниквайки в същността на човека, намиращ сили да се справи в крайни ситуации.

От преодоляването на егото на всеки от персонажите зависи не само тяхното оцеляване, но и постигането на каузата, а за да стане това възможно всички тези различни характери с различна социлна принадлежност, национална идентичност и житейски опит, се налага да повярват, че са "съюзници".

Ролите са поверени на Джулиан Овенден, Крис Райли, Едмънд Кинсгли, Франк Лебьоф и Ерик Редман. Гледайте "Съюзници" на 21 май от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
1
 
! Отговори
Козар преди 1 година
До ком. 2, ами те на практика само с японците са се били тогава, някъде по островите на Тихи океан, а същинската война е била в Европа. Най-големите жестокости и най-много смърт е имало на Стария континент, докато американците са наблюдавали отстрани. Някои казват, че без техния принос в доставянето на оръжия, съюзниците нямало да победят, но именно съюзниците са дали най-важното в името на победата, а именно - човешките жертви. То и англичаните са били в периферията на войната.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли бе? Това го тамбуркат през 3 седмици цели 2 години. Как си правят гледаемоста не е ясно с тези задесетвания.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кино американ солджър са много велики, направо са освободили света от нацистите във ВСВ, но на практика изобщо не е е така.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
предпочитам другите, с които 3тото Българско Царство е било съюзник, а не 'добрия запад'