На фронта със "Съюзници"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
21 май 2022 13:48, Петя Славова
4
На фронта със "Съюзници"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Сложните отношения на фронта наблюдава Доминик Бърнс в "Съюзници". Филмът ни връща към 1944 г. по време на Втората световна война. Британски отряд, воден от американски капитан се намират в тила на врага във Франция, а операцията, която им предстои може да промени хода на войната.

Подобна отговорност носи допълнително напрежение, но на преден план Бърнс ни повежда между различията на самите персонажи, чиито силни характери трябва да се "опитомят" за да успеят в общата кауза.

Сюжетът е вдъхновен по действителни събития, както и от творбата на Джеръми Шелдън, а режисьорът умело поддържа напрежението, вниквайки в същността на човека, намиращ сили да се справи в крайни ситуации.

От преодоляването на егото на всеки от персонажите зависи не само тяхното оцеляване, но и постигането на каузата, а за да стане това възможно всички тези различни характери с различна социлна принадлежност, национална идентичност и житейски опит, се налага да повярват, че са "съюзници".

Ролите са поверени на Джулиан Овенден, Крис Райли, Едмънд Кинсгли, Франк Лебьоф и Ерик Редман. Гледайте "Съюзници" на 21 май от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.