Удхаус: Капан за читатели

Два романа на известния писател ще ни потопят в света на добрия английски хумор
2 фев 2012 12:52, Петя Славова
0
Удхаус: Капан за читатели
Снимка: ЕРА

Два романа на известния П.Г Удхаус излизат у нас от 6 февруари.  Те са събрани в книгата "Капан за ергени".

В "Клуб на "Анонимни ергени" филмовият магнат Айвър Луелин и верният му адвокат Ефраим Траут достигат до зашеметяваща идея., а именно да създадат клуб за ергени. Така група от сериозни мъже, които страдат от остра фобия от брака, си поставят висшата цел да предпазят невинни и лековерни младежи от попадане в порочната клопка на женитбата.

Но те не просто помагат на хора, които имат крещяща нужда от подкрепата им (като Айвър Луелин, който е сключил серия от бракове с привлекателни старлетки, а след това е отделил солидни суми за издръжка на вече бившите си съпруги), но се опитват да предпазят и млади мъже, които доброволно искат да се впуснат в тъмните дебри на брака (като не съвсем начинащия Джо).

Пари, алчност, романтика, блясък, дори частни детективи са замесени изключително успешно в тази комедия. В крайна сметка е необходима само една здравословна доза чиста, неподправена любов, за да бъдат всички доволни.

Втората творба е „Голямото накисване”. Героят Джери Уест се среща с Джейн, в която мигновено се влюбва. Героят пропуска само един факт – че вече е сгоден за Вира Ъпшоу.

Сър Пелъм Гренвил Удхаус е роден през 1881 г. Получава рицарско звание малко преди смъртта си през 1975 г. Той е признат за най-добрия английски автор-хуморист на XX вeк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари