Създателят на Валдофрското образование говори за себе си

Автобиографична книга за Рудолф Щайнер - за първи път на български
Обновена: 10 яну 2014 13:37 | 10 яну 2014 13:37, Петя Славова
3
Създателят на Валдофрското образование говори за себе си
Снимка: Издателско ателие Аб

Наричат Рудолф Щайнер „най-добре пазената тайна на 20-и век.” Коя е забележителната индивидуалност, криеща се зад тази личност? Кой е човекът, дал на света духовният път на Антропософията? Какво лежи зад идеите, познати днес като Валдорфско образование?

В тази автобиографична книга Щайнер си спомня първите 35 години от своя живот. Въпреки, че рядко говори по въпроси от личен характер, тук ни се предлага рядката възможност да погледнем по-отблизо в неговия вътрешен мир, във взаимоотношенията му с другите и в събитията, които го формират като личност. Това не е обикновен разказ за успехите и провалите в живота, а пътят на една душа, така че ставаме свидетели на развитието на съзнанието на един съвременен духовен учител.

Рудолф Щайнер притежава точен и остър научен ум в съчетание с вродена способност да вижда в духовния свят. Той признава целостта и значението на методите на съвременната наука и така развива една модерна дисциплина, която нарича „Духовна наука”. Оттогава насетне неговите прозрения са докоснали и обогатили много области в живота по начин, който продължава да променя живота на хората.

Тази книга е автопортрет на един човек, чиито идеи изпреварват нашето време, но са крайно необходими в един все по-объркан и материалистически настроен свят.

"Моят жизнен път" е в превод на Мария Пашова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
случаен преди 10 години
До Svilen StoychevБългаринът, докато не маркира със зловонието си територии, отстоящи на светлинни години от ограничителните капаци на прословутото му балканско всичкознайство, не може да заспи спокойно!
2
1
 
1
 
! Отговори
Svilen Stoychev преди 10 години
Сектантски проповеди.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в заглавието "Валдофрското", Ф и Р са с разменени места!!!