Тайната между "Мъжът, жената и гладът"

Излиза последната част от трилогията на Диана Чавиано
17 фев 2014 13:10, Петя Славова
0
Тайната между "Мъжът, жената и гладът"
Снимка: Сиела

Последната трета част от трилогията Тайните на Хавана "Мъжът, жената и гладът" от Даина Чавиано излиза у нас.

Книгата носи в себе си голяма доза мистичност. Сюжетът се развива между 1992-1994 г. в Хавана. Героите в творбата са част от поколението, изгубено в търсене на себе си, поколение, което се мъчи да оцелява в град на изненади и разруха.

Двама мъже разказват спомените си за две жени, с които отдавна са загубили връзка, но чиeто мистериозно обаяние е оставило у тях незабравим спомен. Едната е Клаудия, специалист в областта на историята на изкуството. Независимо, че е възпитана като атеистка, тя има опит със свръхестественото и способността да говори с мъртви. Другата е тайнствената проститутка с прякор Черницата - жена, която говори малко и има блуждаещ поглед.

Даина Чавиано е родена в Хавана, Куба. Още като студентка печели множество литературни награди и бързо се утвърждава като едно от най-ярките имена в съвременната латиноамериканска литература. Критиците определят стила и като "неповторимо смесване на фантастика със социален реализъм, мистика и деликатна доза еротизъм", а също така и като "блестящ опит да премахне границите между жанровете".

Чавиано е носителка на множество награди за испаноезичните си романи. Печели престижния приз "Азорин" в категория най-добър роман с Мъжът, жената и гладът. Романът Островът на безкрайната любов печели първа награда на Florida Book Award в категория за най-добра испаноезична книга, издаден на повече от 25 езика, което го прави най-превеждана книга на кубински автор.
 
У нас „Мъжът, жената и гладът“ са в превод на Мариана Китипова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари