Ще бъде ли спортът най-засегнат от коронавриуса?

Десетки спортни събития са отменени
12 мар 2020 09:52, Ния Христова
11

Коронавирусът оказва все по-голямо влияние върху спортния свят. Десетки спортни събития се отменят, а Евро 2020 е под въпрос. 

Много футболни федерации отправиха молби към УЕФА да отложи първенството. все още се очаква отговора на централата. 
 
"Голяма е вероятността да отложат Европейското. Преди една седмица не предполагах, че ще е толкова близко отлагане или отменяне. Сега се оказа даже, че е по-голяма вероятността да бъде отложено с 1,2 години. Футболът е един много сложен организъм като съчетаване на отделни първенства", коментира спортният журналист Едуард Папазян в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той смята, че ще се намери кога да се изиграят срещите. 
 
"Спортът и футболът ще бъдат най-много засегнати, защото те зависят най-много от зрителите, фенската маса и купуването на артикули", каза още той. 
 
Папазян смята, че вариантите във футбола са три. 
 
"Първият е да се обяви нулева година навсякъде, да не се обявява шампион. Вторият вариант е този, който води навсякъде, да го обявят за шампион. И третият - да се играят мачове между първия и втория, третия и четвъртия", допълни журналистът.
 
Според него италианското първенство няма да приключи. 
 
"В момента в "Ювентус" има болен футболист, това означава, че е бил контактен с още доста хора. Футболистите, с които съм говорил през годините, казват, че на празен стадион емоцията не е същата, няма я атмосферата", коментира още той. 
 
Спортният журналист припомни, че най-важният мач на "Левски" за този сезон ще се играе без публика заради вируса. 
 
Олимпиадата нещата са малко по-различни, защото все пак те са по-концентрирани. Засега се говори усилено, че ще я преместят за октомври, ноември", допълни той. 
 
Според него не е ясно как ще се направят квалификациите, които предстоят, защото индивидуалните спортове са из целия свят, а има силно засегнати страни. 
 
"Спортът е механизъм, който много бързо се възстановява", категоричен е журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
в преди 4 години
Като измрат хората и за вбъдеще няма да имате публика
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората ще измрат, умници такива, и кой ще ви прави икономиката после, кой ще ви работи, кой ще ви скача, кой ще ви консумира. Аман от ***!
5
1
 
7
 
! Отговори
Bgman преди 4 години
Какъв спорт бе ***? Икономиката ни отива по-дяволите където са всички пари,вие за спорт ни говорите!!! Мислете за важните неща,не за глупавия ви спорт! СПОРТ ДЪРЖАВА И ХОРА НЕ ХРАНИ!!!!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не спортът, а кина, театри, концерти., училища, университети. Те ще са най-засегнатите.
3
0
 
7
 
! Отговори
Ах, трагедия преди 4 години
Големите корпорации, които засипват с милиарди двуногите подвижни рекламни табла в състезанията, ще останат с по-скромни печалби, а платените им гладиатори ще си купят по-малко ненужни имения и безполезни луксозни автомобилчета. Как ще го преживея, хич не знам. Определено е по-страшно от самия вирус.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв спорт бе? Вече и за това неставаме. Зле сме а спорта да го дyха.Зо взехте *** във футбола? Толкова ли няма български футболисти?Няма нали? И пак сте зле, ама много зле. Всички ви мачкат кой където ви завари.БГ спорт, смях в залата
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой му пука сега за спорта. Давахте пари на спортистите с чували, но сега ще разберете кои са най-важните професии.