Втора вълна на COVID-19 в Азия заради пътуващите

Вътрешни случаи почти няма, но заразата се внася от Европа
19 мар 2020 10:00, Нели Христова
22
Втора вълна на COVID-19 в Азия заради пътуващите
Снимка: БГНЕС

Подобно на начина, по който заразата достигна от Китай до Европа, сега тя се връща обратно в Азия. Статистиките отбелязват единични случаи на зараза вътре в Китай, Южна Корея и Сингапур, но броят на болните отново расте.

Всъщнос в Китай днес няма нови регисрирани вътрешни случаи, ала има нови 34 болни. Всички те са се върнали от новите огнища на заразата в Европа и САЩ.

Сингапур също отбеляза 47 нови случая, 33 от които са внесени отвън, а 30 от тях са на граждани на Сингапур, които най-накрая са се прибрали у дома.

152 са новите случаи в Южна Корея, но все още не е ясно колко от тях са дошли от чужбина.

Опасенията са, че заради разпространението на новия коронавирус в останалите части на света, усилията на азиатските държави да овладеят ситуацията могат да бъдат подкопани.

В момента огнищата на пандемията са в Европа и САЩ, а тази втора вълна е ясен знак, че нищо не е приключило в Азия.

През това време, Япония има само три нови случая, а най-засегнатия регион вдигна ограниченията за своите граждани. Все пак властите предупреждават, че хората трябва да останат внимателни и да се пазят.

 

 


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
Нещата са пределно прости. Могъщата здравна система изпадна в шок от вирус който е много стар но те не могат да го лекуват. НЕ МОГАТ. А ние станахме роби на тази фалшива медицина, проядена от търговски мераци на слугите на дявола.
15
1
 
4
 
! Отговори
Ех преди 1 година
Човешкото малоумие няма край. Спрете да пътувате ***. Иначе ще се за трием. Предлагам да се спре с карантина и ограничения. По-бързо ще приключи всичко. Който оцелее да оцелее. Иначе какво седим си ние вкъщи и някой *** дойде от някаде и пуска заразят.
14
6
 
4
 
! Отговори
пфу по Мао преди 1 година
На китаеца с прилепа в супата, Европа му е виновна !
13
11
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Първоначално китайците и други азиатци заразяват света с вирусите си, а после се притесняват че те могат им бъдат върнати обратно ... Що за наглост е това ... ???
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога Китай ги е канил?Сами се бутат.Европееца еле па еврооейката е тъпo любопитно жуотно и си го заслужават.
11
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВИРУСА НЕ Е НАПУСКАЛ АЗИЯ!!!КАТО НЕ ИСКАТ ЧУЖДЕНЦИ ЩО КИТАЙ ГИ ПОКАНИ !! ПАРИТЕ ГИ ВЪЛНУВАТ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ИКОНОМИКИТЕ ИМ СЕ СКАПАХА!
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тук как ще се случи след 14-20дневната карантина? Ще спрат вируса, едва ли. Важното е паника и шал за част от населението и усвояване за властта. Намериха удобна форма и време
9
5
 
5
 
! Отговори
Доктор преди 1 година
Мамка им комунистическа ! Унищожаваха ни преди , днес пак !
8
1
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Както казах преди седмици, тази зараза е Перпетум мобиле. Затова и ще срине икономиката на която и да е държава. Дано да греша де.
7
3
 
6
 
! Отговори
НЕ преди 1 година
Китай не внася заразата в момента в Европа, просто Европа и връща ужасяващият продукто обратно! Искаме си Парите Обратно - за всеки един загубен Европейски Живот!!
6
4
 
4
 
! Отговори
Китай Дължи преди 1 година
Репарации на Европа за вече над 4000 живота убити от Китайският Вирус!
5
2
 
6
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 1 година
С Безплатна доставка до Европа - Китай не внася - Китай изнася!
4
1
 
11
 
! Отговори
Баи преди 1 година
Ето защо трябва - да се увеличи поне с още месец карантината и да се затворят исцяло границите - всички видяха масовите напускания ня лекарите ни сега като стана напечено не като да - взимаш -2000 и нагоре заплата за да пиеш кафе и да полафваш с пациентите ако се разболеят много хора кои и кьде ще ги лекува
3
7
 
11
 
! Отговори
Цял Свят преди 1 година
гори от Китайският Вирус - те ние нямаме - внесохме го от Европа?! Що за наглост?! Особено като се има предвид, че в Европа вече Умряха повече хора от в Китай - да не мислят, че това е нещо, което ще бъде забравено?!
2
3
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
А Европа от къде си Внеса Заразата от Китай и Ухан или от Марс?! Пекин Отговоря - от Марс разбира се!
1
9
 
9
 
! Отговори
Коми Пропаганда преди 1 година
Идеалното Оправдание за пред Пролетариите! Комунист виновен няма!!