В Китай започват тестването на две ваксини върху хора

Страната се бори с новите "внесени" случаи на COVID-19
14 апр 2020 19:40, Ния Христова
21
 В Китай започват тестването на две ваксини върху хора
Снимка: Pixabay
Китай одобри да се започнат предварителни изпитания върху хора на две експериментални ваксини срещу коронавируса. Страната в момента прави опити да се справи с новите "внесени" случаи на заразени с COVID-19, повечето от Русия, предаде Ройтерс, цитиран от БНР. 
 
Русия стана най-големият източник на внесени случаи на заразата - общо 409 са дошли оттам. Китайците в Русия не трябва да се връщат у дома, пише днес в. "Глобал таймс".
 
"Китайците наблюдават как Русия се превръща в значително засегната страна. А това трябва да е знак Китай строго да предотвратява наплив на заразени и втора вълна", се посочва още в статията. 
 
Междувременно от агенция Синхуа съобщават, че двете експериментални ваксини се разработват от базирания в Пекин клон на Sinovac Biotech и от Института за биологични продукти в Ухан.
 
През март Китай дадоха зелена светлина да се започне друг клиничен тест на ваксина.  
Още по темата
 
Местни експерти предупреждават, че епидемията може да продължи до още две години и носенето на маски и недопускането на събирания на хора да продължат. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
6
 
! Отговори
гущер преди 4 години
Бреее много заблуден народ се навъдил бе ! Как ли ще повярвам, че един китаец изял един прилеп и заразил целия свят.........."Приказки от 1001 нощ"
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на господина под мене най-после някой да напише нещо смислено стойностно и добре формулирано и най вече интелигентно отлично
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички новини свързани с разработване на ефикасна ваксина са добре дошли. Тук идва обаче и въпроса ще има ли за всички, ако има за колко време ще бъдат произведени няколко млрд. бройки?Колко ще струва скъпоценното серумче?
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като ядат котки, какво друго им остава, освен да тестват ваксината върху хора.Ако имаха достатъчен брой живи и здрави писани, щяха да пробват ваксината най-напред върху тях.
14
12
 
12
 
! Отговори
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: преди 4 години
Прекалено къс е периода от възникването на епидемията в Китай , и съобщената от тях самите готовност за прилагане на ваксина!НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА!За този къс период е невъзможно създаването на ваксини, че и готовност за изпробването им върху човек.Нормално това се прави за повече от година време.ЯВНО ТАМ СА ИМАЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА И ВЕЧЕ ГОТОВИ РАЗРАБОТКИ ВЪРХУ ТОЗИ ВИРУС!ПРИ КОМУНИСТИТЕ--НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА!ПРИ ТЯХ--ЦЕЛТА , НАПЪЛНО ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА, ДОРИ НАЙ-ДОЛНИТЕ..
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво стана в крайна сметка ? - Хухавей , Сяоми и Мяоми и накрая Covid а сега пък и принудителна ваксина.Накрая ще си поръчваме и китайски ковчези с емблемата на онази с косата.Купувайте още китайските тояги !
12
4
 
9
 
! Отговори
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: преди 4 години
В съвременната война--прилагането на ядрени оръжия , е крайно нецелесъобразно , поради тоталното разрушаване на цивилизационните структури и глобалните икономики.Това би върнало човечеството в каменната ера , дори и самите победители във войната!Затова логично е да се разработват биологични оръжия , които разбиват човешкия потенциал , но запазват технологичните постижения.В другия случай , просто с него се постига забавяне на икономиката на дадена страна и постигане на известно предимство!
11
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай дължи много отговори на света,и най-важния е защо си мълча и не ни предупреди колко е заразно това нещо,и защо не се поставиха под карантина,за да не рзнесат заразата по света? Китай трябва да бъде следен внимателно защото от там пак ще дойде някаква зараза,защото тези хора имат примитвна и гнусна кухня. Не може целия свят да страда заради тези мизерни китайци.
10
4
 
11
 
! Отговори
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: преди 4 години
В Ухан има институт за микробиологични и вирусологични изследвания.Града е колкото съседен Истамбул.Въпреки това , там беше наложен адски строг контрол на придвижване на населението. На свободните пазари обаче , където се продават прилепи , змий ,скакалци , *** и др.-КОНТРОЛ НЯМА НИКАКЪВ!Вчера по ТВ-дадоха жена, която чисти и пържи *** и скакалци за ядене.СЛЕДОВАТЕЛНО :КОВИД-19 -НЯМА ТОЗИ ПРОИЗХОД , КОЙТО НИ СЕ ОБЯСНЯВА /от диви животни/ЯВНО - ТОЗИ ВИРУС Е РАЗРАБОТЕН КАТО "БОВ"
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак лъжи. Вчера китайците казаха че не се изгражда имунитет, а сега ваксина. Да не би нано-чиповете да са в тая ваксина, че така бързате ? А после и при нас ли? Не се ваксинирам с тая нано-шитня, квото и да става=========Спокойно. Ще ти подам афроамериканска кожена шитня в ану.са и ще нанкаш като бебенце.
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизмът успява `да цъфне` в по-неразвитите държави.В по-цивилизованите няма бъдеще.И е като кърлеж.
7
5
 
7
 
! Отговори
в преди 4 години
До Агент ГибсСамо не съм сигурен, че е разработен. Природата най-добре може да прави такива неща. Иначе наистина - дават се изумителни суми за оръжие, за подготовка за война, а то в крайна сметка един вирус преобърна света.
6
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно - най уродливото е!Ама още по уродливо е, че изобщо се пръкна тая мизерия комунизма и ние бяхме от потърпевшите.Първо гръцко робство После - турско робство.После комунистическо съветско.М... СИ ТРАКА.
5
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-уродливото нещо на света е комунисти да правят капитализъм! А още по-уродливо е да го пробутват на света чрез доктрината "Един път,един пояс, чрез един вирус"
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Агент ГибсНяма да си замине светът, уверявам те!Това, което ме притеснява е, че ще стане по-уродлив след като всичко приключи!(до няколко месеца, края на лятото...)Помни ми думата, че м. юли ще имаме съвсем други ядове и новини за съвсем други проблеми.
3
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече от Китай нищо не искам.Ни ресторанти, ни ваксини.
2
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо ни го пробутаха вирусчето, сега било `вносно`Комунисти какво искаш.
1
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак лъжи. Вчера китайците казаха че не се изгражда имунитет, а сега ваксина. Да не би нано-чиповете да са в тая ваксина, че така бързате ? А после и при нас ли? Не се ваксинирам с тая нано-шитня, квото и да става.