Бил Гейтс решен да спре пандемията, търси ваксина

Той не се тревожи от отвличане, тероризъм а от коронавируса
27 апр 2020 09:37, Петя Славова
108
Бил Гейтс решен да спре пандемията, търси ваксина
Снимка: БГНЕС

Вторият по богатство човек в света, който някога будуваше и се притесняваше от глобално избухване на зараза като тази с новия коронавирус, сега е решен да я спре.

В интервю за "Таймс" той разказва за усилията на фондация Бил и Мелинда Гейтс за намиране на ваксина за лечението му.

"Единственото нещо, което ме държи буден през нощта, е мисълта за пандемия", казва в интервю миналия февруари Бил Гейтс, припомня Bulgaria ON AIR.

"Изминаха 100 години, откакто светът преживя огромна грипна епидемия. Хората днес пътуват повече, така че скоростта на разпространение ще бъде по-висока. Ако налице е заболяване, инфекция, предавана по въздушно-капков път, числата могат да бъдат ужасяващи.”

Не отвличане, тероризъм или загуба на богатството, а вирус тревожи Бил Гейтс. Сега той не казва с назидателен тон "Казах ви", а признава: "Сбъдна се най-лошият ми кошмар."

Мъжът, който създаде "Майкрософт" и чието богатство възлиза на 75 милиарда британски лири, също е експерт по ваксини, тестове и лечение. Той и съпругата му първи поеха по пътя, давайки пример и на други, в опит да "изкоренят болестите“ – първо полиомиелит, после малария и ХИВ – чрез тяхната фондация Бил и Мелинда Гейтс.

Той е обсебен от идеята за спасяването на живота на милиони хора и винаги е бил наясно за опасностите от друга болест, която би измъчвала света.

През последните три месеца Бил Гейтс отчаяно се опитва да намери решение за борба с Ковид-19, неговият нов враг. За разлика от президента Тръмп, който предложи използването на дезинфектант, за да се победи вируса, Гейтс винаги е предпочитал фактите, данните и мнението от експерти. Той може без затруднение да изброи бързо статистически данни за населението на всяка страна по света, а за примери има епидемиолози, изпълнителни директори на световни фармацевтични компании и Нобелови лауреати, които са на негово разположение във всяка една минута.

В нормални времена той прекосява света надлъж и шир, често пътува до Африка, Китай и Индия в рамките на един месец, в опитите си да спаси живота на хората от болести. Сега той е блокиран в Сиатъл, но все още носи своята запазена марка пуловер с V-образно деколте, панталони в бежов цвят, мокасини и часовник за 10 долара. За разлика от милиардери като Джеф Безос, който се възползва от ролята на Amazon в ситуацията на тотална блокада на света или като сър Ричард Брансън, който поиска подкрепа за спасяване за бизнеса си, единствената мисия на Бил Гейтс е да се справи с вируса и да спечели. "Всичко друго разсейва човек. Не обичам да се заемам едновременно с много задачи”. Той не иска благодарност, той иска унищожение на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
30
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Та гледам, всички дружно плюете по Гейтс (то от форумните *** какво друго да очаква човек), но се чудех - някой има ли доказателства за твърденията си (подкрепени с линкове от достоверни източници)? М? Или се почива на конспиративни теории и синдрома ЕЖК?
13
4
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Не знам на кое да се смееш по-напред. Компютърджията от елита дето ще спасява някого - този е пълен сой бой, който вече го изтриха от няколко държави. Или може би на това как е вторият най-богат на планетата. Саудитите имат трилиони. Също важи и за разни банкерски семейства. Имат дребни и незначително офшорки като БлакРок в които имат около четири трилиона и половина активи. И това са им малките и знайни гнезденца. За големите никой не знае.
12
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има инкарнация на дявола, то това е този евреин. Отговерен е за смъртта на милиони деца и бременни жени в Индия и Африка. Едва ли има по-мразена личност на света.
11
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Той е обсебен от идеята за спасяването на живота на милиони хора и винаги е бил наясно за опасностите от друга болест, която би измъчвала света."Хахахахахахахахааххаахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаахахахахахахахахахахахаахха.Мда, така е, няма друг начин.
10
40
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехааа развихриха се конспираторите :D Чудя се, как е възможно в 21 век да има толкова неуки хора.Такива като вас са горили хора като Ян Хус по кладите.
9
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ваксинира себе си, нас да не ни мисли. Той щом е ваксиниран значи няма от какво да се бои повече и там и евроатлантиците и те да се ваксинират със ваксините на Гейтс.
8
31
 
7
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
до 1Заради този "изруд" и такива като него индивиди като теб могат да показват интелектуалното си ниво наляво и надясно.Утре когато ти автоматизираме работата тогава може да псуваш
7
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си я завре тая ваксина там, където слънце не го огрява
6
5
 
39
 
! Отговори
MaйMyнатa преди 3 години
Хохооо, спасителят на човечеството!! Само така живота му ще има смисъл, а и ще го помнят вечно. Но, едва ли ще му се получи номера.
5
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той и приятели докараха пандемията,сега ще търсят ваксина,моля ти се.Мерси,унищожители от качени на човечеството.Нема нужда
4
8
 
52
 
! Отговори
Expose the nose преди 3 години
Спете спокойни, гнусният слуга на сатаната, евреинът милиардер психопат Бил Гейтс ще се погрижи за вас и децата ви. Ще ви напълни с коктейл от тежки метали, радиация и клетки от абортирани ембриони.
3
5
 
41
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Не се хаби! Човечеството няма нужда от теб и твоята помощ!
2
24
 
8
 
! Отговори
Плоскоземец преди 3 години
С нетърпение чакам коментарите под тази статия.Дано да има за чипове, за 5Жи, коронавируси и т.н.
1
10
 
36
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Колкото по- бързо yмpe тоя ***, толкова по - добре за човечеството!!!