Китай дължал много отговори на въпроси за коронавируса

Дали Пекин бил започнал кампания на дезинформация?
Обновена: 29 апр 2020 22:26 | 29 апр 2020 22:26, Екип на Bulgaria On Air
11

Преди дни американският президент Доналд Тръмп заяви, че Китай е можел да спре разпространението на новия щам на коронавируса. Той обвини китайското правителство в укриването на информация, свързана с инфекцията Ковид-19. САЩ започнаха разследване на произхода на пандемията и обстоятелствата около него.

Можем ли е да очакваме глобално обезщетение от КНР? Според политика и журналист Асен Агов това е много трудна задача, макар че Китай трябва да покаже готовност да разреши разследването.

"Как е запознала пандемията, защото възникват много съмнения. Не е ясно кога точно и как е започнала заразата в Ухан", каза Агов за "Денят ON AIR".

Според него други съмнения са възникнали поради обстоятелството, че числата на починалите са само от болниците, а много хора са починали и в домовете си.

Не можем да изключим обстоятелството, че президентът Тръмп иска да намери виновник за съдбата на американците и на всички хора по света. Неслучайно прекрати временно финансирането на Световната здравна организация, което беше критикувано много от лекарското съсловие и от хора, заети пряко с борбата в пандемията. Въпреки това, има основание да се настоява пред Китай не само за компенсация, компенсациите са труден въпрос. Китай започна една кампания на дезинформация в Европа и в Америка, много агресивна, и в Австралия. Това подчерта Асен Агов за Bulgaria ON AIR.

Стана ясно, че трима критици на властта в Китай са изчезнали. Чен Мей, Кай Уей и неговата приятелка Танг са в неизвестност от 19 април. По думите на Агов изчезването на дисиденти не се случва за първи път.

Арестувани са и са прибрани без известие за близките много други хора, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай не дължи никому нищо. Дори подочувам, че на Китай дължат едни огромни суми разни евроатлантици...
3
8
 
11
 
! Отговори
Ядосан преди 3 години
Едно не разбирам защо запада търпи безчинствата на най-подлия и нагъл комунистически режим - китайския,И до кога ще го търпи и ще се заиграва с него икономически за сметка на хората, които страдат от него????
2
2
 
9
 
! Отговори
Bg izmet преди 3 години
ОТГОВОР ДЬЛЖАТ ТЕЗИ КОИТО НАЛЯХА ПАРИ В КИТАЙ И ТЕХНОЛОГИИ.
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди да се разглежда въпроса дали Китай е можел да спре разпространението на Covid - 19, трябва да се отговори на по-важния въпрос кой подхвърли на Китай този вирус.