Сингапур забрани да се говори по телефон в транспорта

Сериозни санкции очакват нарушителите
20 май 2020 22:40, Ния Христова
17
Сингапур забрани да се говори по телефон в транспорта
Снимка: БГНЕС
Сингапур въведе забрана да се говори по телрефона в обществения транспорт. На гражданите също така не им се позволява да общуват помежду си. Властите имат за цел да ограничат до минимум предаването на новия коронавирус от човек на човек на обществено място.
 
"Осъзнаваме, че ще бъде много трудно да се пази дистанция от един метър в градския транспорт, затова сме приготвили набор от допълнителни предпазни мерки.", заяви министърът на регионалното развитие Лорънс Вон, цитиран от агенция ТАСС и БГНЕС. 
 
Страната налага тежки наказания, ако гражданите не спазват въведените мерки срещу заразата. 
 
Глобата за ходене без маска е над 200 щатски долара, а при повторно нарушение води до глоба от 700 долара. При трето за нарушителя се предвиждат 6 месеца затвор и депортация, ако е чужденец. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашистка държава! Но това за забраната за говорене по телефона в градския транспорт го приветствам напълно. Даже трябва да стане валидно за всяко обществено място (нещо като забраната за пушене). И ще стане рано или късно, когато се разбере, че телефоните са не по-малко опасни за околните от тютюнопушенето.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яд ги е,че живеят.В БГ към тези забрани може да се добави глоба ако гледаш лошо другите.Трябва като в Северна Корея задължителни усмивки щом се появи ТОЙ!:)))
7
2
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
'Бал съм им реда и дисциплината на тия!Не им ща ни тиранията, ни климата, ни вирусите!
6
14
 
7
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Егати и измислената държава са тия !!! Там сигурно живееш като в един голям концлагер!!! Явно са още в средновековието !!!!
5
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От азиатците само пример може да вземем. Строги мерки и всеки изпълнява.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой хора са нормални и възпитани.Осъзнават,че като почнат да викат и крещят по телефонът докато пътуват ще пречат на другите.Други изпитват наслаждение да пречат обичат да си покажат евтиният китайски телефон и да викат колкото им глас държи най-често на диалект някакъв безумен разговор който честно да си признаем няма значение дори и за участниците в него.Едно време си беше гъзария-вадиш 8800 и почваш да крещиш та да те видят.Сега всеки клошар има айфон и галакси s1111.Голяма работа няма що.
3
3
 
25
 
! Отговори
Не лошо преди 3 години
Определено ни мога да понасям к-р-етените дето врещят по телефоните си и цялото превозно средство трябва да им слуша бизнес, семейни , любовни и менструални проблеми. Така , че бих подкрепил забрана за говорене за повече от 10 сек. по телефона. Давам 10 сек. за неотложни обаждания
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
откачалки.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук по едно време триеха постовете - като в Сингапур. И гледайте какво стана със сайта - никакъв интерес. И троловете избягаха! МУКА!!!! :(