Експерт: Не втора или трета вълна, ние сме в трайна вълна

"Нужни са екипи за бързо реагиране срещу коронавируса"
29 юни 2020 19:10, Елка Василева
109
Експерт: Не втора или трета вълна, ние сме в трайна вълна
Снимка: архив, БГНЕС

Водещ германски вирусолог смята, че са необходими международни "екипи за бързо реагиране срещу коронавируса". Проф. Хендрик Щреек от университета в Бон предупреждава също, че през есента ще има много повече инфекции.

В интервю за "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" германският експерт казва, че въпросните екипи за бързо реагиране би трябвало да се изпращат в различни точки на света, за да ограничават разпространението на коронавируса, а и на всякакви други инфекциозни заболявания.

Проф. Щреек смята, че ще е от полза, ако всяка държава разполага с подобни екипи и на национално ниво.

"Не втора или трета вълна. Ние сме в трайна вълна"

В интервюто за германското издание, цитирано от Дойче веле, проф. Щреек казва следното: „Развитието на инфекциите от коронавирус явно се влияе от сезона и климата. Поради този факт трябва да очакваме, че през есента ще има много повече зарази от сега. Смятам, впрочем, че няма да има само втора или трета вълна. Мисля, че се намираме в една трайна вълна, която постоянно се променя, като ту отслабва, ту се засилва."

Още по темата

Специалистът по вирусология изтъква също, че в момента се забелязват много асимптоматични инфекции от коронавирус. Според него това дава основание да се предполага, че сред хората може би вече има частичен имунитет срещу COVID-19.

Проф. Щреек твърди, че в бъдеще инфекцията може би ще протича по-леко, така че да са достатъчни само обикновени мерки за хигиена – като спазване на дистанция, отмяна на масовите събирания на хора и спазването на правила при кихане и кашляне.

"Вирусът няма да изчезне напълно"

Вирусологът изтъква обаче, че коронавирусът няма да изчезне напълно, дори и процентът на новите инфекции да спадне до нула. „Докато не разполагаме с ваксина, ще трябва да живеем с него", казва експертът в заключение.
 


109
Още от Страната
И десетимата новозаразени във Варна са млади хора
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
1
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 седмица
До Анонимен

В дадения случай тази метафора се нарича Божия Промисъл.......
100
1
 
7
 
! Отговори
Georgi Miami преди 1 седмица
4) Тъй като нямам никакви болестни признаци аз сега чакам резултатите за моят работник, който има заверен час за утре. Дано той и семейството му са добре и здрави, ако ли не, то тогава той и всички работници с които той има досег ще трябва веднага да бъдат карантирани за две седмици.
Моля се на съдбата да ни се размине, времето на очакване е болезнено психически, всички сме на тръни. Самата неизвестност ще ни поболее преди вируса да ни разболее!!!
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много "обнадеждаващи" думи ...
98
0
 
3
 
! Отговори
Georgi Miami преди 1 седмица
3) Казаха ми да си ходя в къщи, един вид да не ги занимавам с моите страхове и че ако наистина настоявам да ни вземат проба то да отида на Интернет страницата и да се запиша за изследване. Върнахме се в къщи и аз веднага отидох на указаната Интернет страница за да запазя време за проба. Оказа се че възможно най-скорошното време е за 10.30 на 03-07-20, след 4 дни. Досега си въобразявах че моята застраховка отваря всички врати за мен и семейството ми, оказа се че с тази епидемия няма никакво предимство дори за най-добрата застраховка.
97
1
 
4
 
! Отговори
Georgi Miami преди 1 седмица
2) Днес един от моите работници ми съобщи че неговият брат е с диагноза заразен с Covid-19. Веднага вдигнах тревога в къщи, натоварих семейството в колата и отидох в моят районен пункт където взимат проби за диагностика на вируса. Дадох им здравната си карта и поисках да ни изследват понеже един от моите работници има брат който е болен. Те недоумявайки ми мигат на парцали. Питат ме дали аз или някой от семейството има някакви признаци. Аз им казвам че не съм доктор и искам да ни вземат проба.
96
4
 
2
 
! Отговори
Georgi Miami преди 1 седмица
1) Аз живея в Маями, щат Флорида. Работя за ThyssenKrupp Elevator, позицията ми е local manager. Здравната ми осигуровка е най-добрата възможно в USA. Годишно плащам за здравни услуги $600 за цялото ми семейство което включва, аз, съпругата ми и двете ми непълнолетни деца. Няма значение какво ползвам, операции, линейки, лекарства, зъболекар, очен лекар, семейният лекар, въобще всичко свързано с здравето. Плащам първите $600 за годината и с това всичките ми годишни разходи за здраве са приключили
95
3
 
6
 
! Отговори
за тулупите преди 1 седмица
140 новозаразени. Очаквах повече...
94
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дъртите да му мислят. Сайонара.
93
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прелюдия към задаващото се цифрово (дигитално) робство
92
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички разбрахме, че този вирус обикаля от години сред нас и трепе само стари и скапани.
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Бразилия не спазват никакви мерки, страната е пренаселена, бедна и здравеопазването е в окаяно състояние, и пак имат толкова заразени и жертви колкото в европейските богати страни в които спазват мерки.
90
1
 
6
 
! Отговори
До 69 преди 1 седмица
Питаш
А тези "ескперти" какво обяснение могат да дадат на факта, че през първите 6 месеца на 2019г. има повече починали в България, отколкото през първите 6 месеца на 2020г. с прословутия коронавирус?

И аз да те питам тогава. Какво обяснение ще дадеш на факта, че преди да се появи вируса, през януари 2020, броя на починалите е с около 80 по-малко средно на ден в сравнение с януари 2019,, а когато се появи вируса разликата спадна до 5-10 починали на ден
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Във физиката има едно понятие, "стояща вълна".
88
1
 
2
 
! Отговори
KamKam преди 1 седмица
А и всяка страна има екипи за спешна епидемиологична сетуация.
Това с международните екипи не работи.Здравната система е различна в различните страни, както и социалната, и здравна култура,менталитетът и т.н.
Това което ще проработи на Филипините,може да не проработи в Австралия.
87
0
 
9
 
! Отговори
KamKam преди 1 седмица
Не виждам какъв е приноса на професора.
Тези неща се знаят добре и той ги повтаря.
От седмици се говори същото.
86
1
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 седмица
"Водещ германски вирусолог смята, че са необходими международни "екипи за бързо реагиране срещу коронавируса". Проф. Хендрик Щреек от университета в Бон"
Тоя иска нещо като международна бърза помощ!
Направо екипите от бедните страни да фръкнат към богатите да помагат!
"Хитро"!
Що не пробваме първо наопъки! Да видим тука германски екипи да помагат!
Не съм злобар, ама на какво да вярвам! Москва не вярва на сълзи!
85
0
 
12
 
! Отговори
Оффффф! преди 1 седмица
Не ни стигат Мутафа, Кантара и Кунчо, ами и Шрек ни облъчва.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена, Тонката, Странджата, Зозо и други
Ти нали рабираш кой какво прави в този форум на анонимни!?"
...............
Кой каквото и да прави от изброените, става дума за проблеми с психиката. Форумите, в това отношение, са едни безплатни псевдо-терапевти.
83
1
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 седмица
До българин

ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена, Тонката, Странджата, Зозо и други
Ти нали рабираш кой какво прави в този форум на анонимни!?
82
2
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 седмица
До Запознат
Цитат
"В патентното ведомство на САЩ има регистрирани патенти, както за този корона вирус, който ни удари (с пълната РНК структура), така и протеините, които допълнително са добавени. Всеки от тях има патент, вижда се и по години/месеци кое кога е добавено към оригиналния вирус.
US10130701B2 - корона вируса
WO2004092360A2 - протеина за респираторни заболявания
WO2005049814A2 - протеина за пневмония.
Има добавени още цели 16 протеина (4 от HIV и т.н.). "
Добави нещо!