Втората вълна на коронавируса - през октомври и зимните месеци

Фондът за научни изследвания не е одобрил за финансиране на ваксината
Обновена: 2 авг 2020 14:08 | 2 авг 2020 10:10, Камелия Цветанова
101
Втората вълна на коронавируса - през октомври и зимните месеци
Снимка: Pixabay

Все още няма втора вълна на коронавирус. Може би тя ще се случи през октомври и зимните месеци, когато коронавирусната инфекция се смеси с грипната. Но пък имаме доста надеждни лекарства, които са налични в света. Това коменитра доц. д-р Пенка Петрова - директор на Института по микробиология при БАН, пред Нова тв.

Още по темата

Такова е лекарството „Ремдесивир”, за което е доказано, че намалява смъртността до 60% при тежките случаи. Курсът на лечение включва 5 инжекции и трябва да се прилага само при тежки случаи, когато хората са интубирани, тъй като то има странични ефекти.

„Обикновено това е повръщане, стомашни смущения, чувството, че си по-болен. Интересното при „Ремдесивир” е, че той много трудно се синтезира и е от 70 съставки. Ако може до последно да се отлага прилагането му, ще е по-добре. СЗО направи опит да координира усилията на различните страни и едно по едно бяха отхвърлени Хлорохин, хлорохин сулфат и различни други. Останаха две три лекарства, които могат да се прилагат безопасно”, каза тя. Според Петрова по-надеждни са природните съставки.

Тя обясни, че Фондът за научни изследвания не е одобрил за финансиране научните изследвания Института по микробиология при БАН, както и разработката на българската ваксина. По нея се работи усилено от други средства, но те няма да достигнат за клинични изпитания.

„Може да се каже, че проектите са замразени. Надяваме се на корекция, тъй като тези проекти са изчакващи сред резервите”, заяви Петрова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
0
 
! Отговори
м пед преди 3 години
не не ви вярвам,вироса е сатанинска *** за нещо по лошо
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи смъртоносния вирус сега по протести не заразява а ще почне от октомври пак. Викате тия "платените"по протести те не са хора и тех ги не лови.. Аааа ЗАБРАВИХ ТЕ СА ЧЕРВЕНИ които се борят Срещу бивши членове на БКП. Добре че Божков е милиардер, за да плаща на протестиращите в България, Сърбия, Германия, Израел и куп други страни които не са били отразени от *** на световния "елит"
88
2
 
12
 
! Отговори
Hamster преди 3 години
Е бете си май ката фал шив сайт за измислени новини87724
87
6
 
15
 
! Отговори
до 87 преди 3 години
Какви жертви? Нали тази година смъртността е по-ниска от минали години и то с много. Пък е пандемия. Правят ни на магарета.
86
9
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Коментари 88 и 89 показват нивото на отричащите вируса - главни букви, злоба, обиди...
85
9
 
12
 
! Отговори
ДО 87 преди 3 години
ТЕ ВАШИТЕ СТАТИСТИКИ ОТ САТАНИСТКО-МАСОНСКИТЕ МЕДИИ МОГАТ ДА БЪЛВАТ ЧИСЛА НА КУБ МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА ЗАЩО БОЛНИЦИТЕ СА ПРАЗНИ ?А ТЕРОРИСТИЧНИТЕ МЕДИЙКИ ПОКАЗВАТ СЛЕД ОПЕРАТИВНО БОЛНИ ОТ ИНТЕНЗИВНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ КАТО БОЛНИ ОТ КОРОНА ДО КОГА БЕ?
84
9
 
10
 
! Отговори
ДО 86 преди 3 години
А БЕ СЕКТАНТ ВЕЧЕ ВСИЧКИ ИНКУБАЦИОННИ ПЕРИОДИ СА МИНАТИ НЯМА НИКАКВИ ЗАРАЗЕНИ НА ПРОТЕСТИТЕ СПРИ ДА МИ ПРОПОВЯДВАШ СЕКТАТА СИ КОРОНАВИРУС И ТВОИТЕ ПАСТОРИ ДА БЪЛВАТ ЛЪЖИ ВСЕКИ ДЕН!ОПЛИТАТЕ СЕ В ЛЪЖИТЕ СИ 14 ДНИ И ХОП ЗАРАЗЕНИ ВЕЧЕ 24 ДНИ НЯМА ЗАРАЗЕНИ ДОСЕГА МИНИМУМ МИЛИОН ТРЯБВАШЕ ДА СА ЗАРАЗЕНИ ЦЯЛА СОФИЯ ТРЯБВАШЕ ДА ПЛАМТИ ОАКАХТЕ СЕ С КОРОНА-ЛЪЖАТА СЕКТАНТИ ОТГОВОРНОСТ ТТРЯБВА ДА НОСИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ УБИЙЦИ И ГЕНОЦИД НАД НАСЕЛЯНИЯТА СИ ПРОВЕЖДАТЕ
83
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
700 000 жертви от началото на годината, но те не видели първа вълна... За сравнение, първата вълна на испанския грип взима малко над 100 000 жертви в световен мащаб. В края на епидемията равносметката е между 50 и 100 млн жертви.
82
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо Анонимен"Скоро ще пламне"А кога по-точно ще пламне, колко скоро?====С тия протести на есен най късно. Това са хиляди заразени по тия протести, които ще заразят родители, деца и приятели само и само за да слугуват на Радев и Божков, на които не им пука за стадото викащо по площадите.
81
12
 
13
 
! Отговори
ИСПАНИЯ преди 3 години
НИЕ ПЪРВА ВЪЛНА НЕ ВИДЯХМЕ ВИЕ НИ ГОТВИТЕ ВТОРА ЧАКАЙТЕ ДА ВИДИМ ПЪРВО ПЪРВАТА ЧЕ Я НЯМАШЕ!ХОРОАТА ПОКАЗВАТ ВИДЕА ОТ ПРАЗНИ БОЛНИЦИ В КОИТО ЛЪЖАТ ЧЕ ИМА МНОГО БОЛНИ И ЗАРАЗЕНИ А ТЕ ПРАЗНИ ЗАЩО БЕ ТЕРОРИСТИ?
80
5
 
6
 
! Отговори
що така? преди 3 години
Бразилия смъртност от корона вируса - 0,04%Белгия смъртност от корона вируса - 0,09%.
79
4
 
3
 
! Отговори
ХУМУС преди 3 години
ЮРУШ БАКАЛЪМ НА КОРОНАКАТА И НА ХУБАВИТЕ ВАКСИНКИ КОИТО ЩЕ ВИ ИЗТРЕБЯТ И ЩЕ СТАНЕТЕ ИНВАЛИДИ ЮРУШ СТАДНИ.
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса е финансов бре,за туй му правят сметка на всеки три месеца стига да има кой да обезпечава дълговете във вид на напечатани финансови активи с активите които е вложил да превърти с извършване на някаква работа и да се договаря на какви условия та да е на печалба от участието за което са го наели съставители на системните игри за които парите,хартиите,че криптите не миришат и за туй не правят разлики между тях как ще се обръщат от кои и как като важното е да има оборот за връщане и залагане,
77
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече 1 година ще стане "епидемия" - 300 жертви. 30 години демокрация и западно партньорство - 2 милиона жертви!
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Скоро ще пламне"А кога по-точно ще пламне, колко скоро?
75
1
 
6
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Да идва,че да слагам пуканките в микровълновата!Обаче усещам,че има някакъв световен заговор,да се пъха в бирата царевичен грис и от там да бие на спирт
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 78Това скоро от 10 месеца го чуваме, как скоро ще има чували с трупове по детските площадки.===Ти това чакаш нали?
73
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек не може да живее в стерилна среда и да се дезинфекцира постоянно понеже това създава проблеми на имунната система на която и са нужни предизвикателства.Как се носи маска на 40 градусова жега? Хората са си прави да протестират.Защо не измислят друг начин за предпазване ами маските са единствения.Те да не са панацея? И крайно време е Китай да бъде наказан от света за тази пандемия.В това отношение съм на страната на Тръмп.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това скоро от 10 месеца го чуваме, как скоро ще има чували с трупове по детските площадки.
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус броди с джип из страната,вирусът на Бойковизма!!!!!