Мерките срещу COVID-19 в Европа все по-строги, недоволството – все по-голямо

Безредици в Испания и Италия заради ограниченията
106

Все повече страни затягат мерките срещу Ковид пандемията. Великобритания обяви пълна карантина, Португалия - частична, а до безредици заради ограниченията се стигна в Испания и Италия.

Четириседмичната карантина в Англия започва в четвъртък и така на практика цялата страна вече е под строги ограничения. Магазините, които не са със стоки от първа необходимост, както и заведенията, се затварят до 2 декември. Училищата и другите образователни институции обаче остават отворени.

"Коледа ще бъде различна тази година, може би много различна, но искрената ми надежда и вяра е, че чрез вземането на строги мерки, ще можем да позволим семействата в страната да са заедно", заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

Властите в останалите части на кралството - Северна Ирландия, Уелс и Шотландия определят самостоятелно ограниченията, действащи на тяхна територия. А те са по-строги от действащите в Англия. А правителството на Острова се изправя пред все по-голямо недоволство.

Серизно недоволство срещу мерките от дни има в Италия и в Испания. Протест срещу карантината имаше в Барселона. Стотици хвърляха димки и бомби, стигна се и до сблъсъци с полицията.

А в Италия безредиците не стихват. Във Флоренция протест срещу ограниченията прерасна в ожесточени сблъсъци и хвърляне на коктейли Молотов, арестувани са 20 души. Сблъсъци имаше в Рим и Болоня, а част от протестиращите бяха крайнодесни. Страната отчете над 31 000 болни за денонощие.

Правителството на Португалия обяви, че от сряда нови ограничения ще има за близо 70% от населението на страната. Гражданите са призовани да си стоят по домовете и да не излизат, освен за работа, училище или пазаруване, а на компаниите се препоръчва да преминат на дистанционен режим. В засегнатите райони живеят около 70 процента от близо 10-милионното население на страната.

Австрия също затяга мерките. "От 3 ноември до 10 ноември се забранява напускането на домовете от 20:00 часа до 6:00 часа сутринта. Изключения се допускат при отиване на работа, оказване помощ на нуждаещ се, кратка разходка край дома или за спорт. Забраняват се посещения по домовете след 20:00 часа, по друго време е допустимо събирането на хора от максимум две домакинства", посочи канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

Училищата и детските градини остават отворени, гимназиите и университетите минават на дистанционно обучение. Правителството ще обезщети всички засегнати, като им изплати 80 процента от приходите за ноември 2019 година.

Всичко за мерките в Европа вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
#90, повярвай много лесно се разбира кой е по добър и по лош. По документи. А пък аз не работя нито за по добри, нито за по лоши, работя за цивилизацията.
83
2
 
2
 
! Отговори
Великият Брато преди 3 години
Моля да на закачате Гост, той е предан и служи вярно, скоро ще мине в по-горна каста и ще има и на него кой да сужи. Великият Брато не забавя и не забравя.
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТТакива като теб, вси искате "по-лошите" от вас да ви служат, но ви не искате да служите на "по-добрите" васи. Хмммм.
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 88По-скоро срещу църквата, както и други свободни електрони, котио казват, че някой от днякъде им го говори или вършат нещо в нечие име. А терминът биологичен робот, докато може да е малко ... префърцунен, поради лиспа на по-добри думи, не е неверен, независимо дали си креонист, еволюьионаст или нещо друго.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 84Ако няма да казваш нещо, защо пишеш? брейй, мреййй, бъъъх ...такива нечленоразделни в храстите при другите джонки.
79
1
 
2
 
! Отговори
Великият Брато преди 3 години
ГосТ, оценяме подмазването и хъса ти. Скоро няма да си на най-ниското класово ниво. Ще бъдеш възнаграден и мечтата ти да не висиш във форума и да тролиш 7 дни в седмицата ще се сбъдне. Нека следващата неделя да ти е почивна! Амин!
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега разбрахте ли защо Англия напуснаха ЕС?Вече лесно можете да проследите оста на злото Вашингтон-Лондон-Тел АвивДо 2-3 месеца ще ви се изясни. Ваксините в Англия няма да са задължителни за разлика от ЕС. Те ще си пътуват и работят без да са ваксинирани. Дори сега са по- свободни от другите в ЕС, по отношение на мерките.Борис дегенерата Джонсън си го каза в началото на пандемията - нека Англия да се възползва от коронакризата и да забогатее.
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отнемане на личния избор на хората, който ни е даден от ГосподМалий, това е бил още един мноого верващ християнин, който никога не е чел Библията, но поради липса на друг настоящ сеир е решил, че внезапно много му се ходи на църква. Тук има много такива.
76
3
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Не, нещо като "заслужил" учен, артист, майстор на спорта или "заслуги" към обществото. Тия титли съвсем ги обезценихте бе, за сметка на другите ценности, които няма да изреждам.
75
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам прекалено много пари, за да се интересувам от проблемите на ... бееднииитеее .. бляяяяяк.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовЗа 2 седмици ще обучиш хамали къде е ляво и дясно.
73
0
 
1
 
! Отговори
69 преди 3 години
БНе ти харесва? Ами баш това е класовата система, бате! Всяка класа съществува само и единствено в услуга на тази над нея!
72
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Моята кола? Ваксина?Просот отговорих на "църквата какво ще се произнесе по въпроса за предстоящото отнемане на личния избор на хората, който ни е даден от Господ", малко по "анекдотно". Според такива, трябва да правят каквото си искат, па и църквата да сме питали ...И няма "цивилен и нецивилен изход". Има един изход.Ако ействаш "нецивилно", ще действаш така, независимо от обстоятеслтвата, а ако си цивилен, ще си цивилен до края, без да се надяваш на морален пай ...
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТДа, нали! Аз роден лорд, а ти нещо,което на което мога да изнасиля дъщерята,
70
5
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
радвам се, че и други разбират необходимостта от класова система. Тази демокрация на простолюдието е най лошото нещо, което се е случвало като форма на управление.
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше един апел на другаря Ленин, джендар и от всички страни обединявайта се!Маските ще Ви спират да протестирате!!!!
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 72Правото ще е на твоя страна ако си цвъкнеш върху твоята кола, ако цвъкнеш върху моята има два изхода - цивилизован и нецивилизован.Същата работа е и при избора дали да се ваксинираш. Цвъкай си ваксина в твоята вена и не мисли за моята.
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 71: Твоя префърцунен " изказ" не те прави особено интелигентен. Класи в БГ все още няма. Някои са крали по- вече от другите. Това е разликата. Такива "класи" са си за затвора. А пандемията си е една световна измама.
66
0
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Така е, ама и от вашата класа има гадини, деот не слушат!
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 65Много заядливо, бе колега! То е мое право на избор, да се кача на коалта ти, да си събуя гажтие и ад пусна една точта на капака ... църквата какво ще каже в този случай?