Мерките срещу COVID-19 в Европа все по-строги, недоволството – все по-голямо

Безредици в Испания и Италия заради ограниченията
106

Все повече страни затягат мерките срещу Ковид пандемията. Великобритания обяви пълна карантина, Португалия - частична, а до безредици заради ограниченията се стигна в Испания и Италия.

Четириседмичната карантина в Англия започва в четвъртък и така на практика цялата страна вече е под строги ограничения. Магазините, които не са със стоки от първа необходимост, както и заведенията, се затварят до 2 декември. Училищата и другите образователни институции обаче остават отворени.

"Коледа ще бъде различна тази година, може би много различна, но искрената ми надежда и вяра е, че чрез вземането на строги мерки, ще можем да позволим семействата в страната да са заедно", заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

Властите в останалите части на кралството - Северна Ирландия, Уелс и Шотландия определят самостоятелно ограниченията, действащи на тяхна територия. А те са по-строги от действащите в Англия. А правителството на Острова се изправя пред все по-голямо недоволство.

Серизно недоволство срещу мерките от дни има в Италия и в Испания. Протест срещу карантината имаше в Барселона. Стотици хвърляха димки и бомби, стигна се и до сблъсъци с полицията.

А в Италия безредиците не стихват. Във Флоренция протест срещу ограниченията прерасна в ожесточени сблъсъци и хвърляне на коктейли Молотов, арестувани са 20 души. Сблъсъци имаше в Рим и Болоня, а част от протестиращите бяха крайнодесни. Страната отчете над 31 000 болни за денонощие.

Правителството на Португалия обяви, че от сряда нови ограничения ще има за близо 70% от населението на страната. Гражданите са призовани да си стоят по домовете и да не излизат, освен за работа, училище или пазаруване, а на компаниите се препоръчва да преминат на дистанционен режим. В засегнатите райони живеят около 70 процента от близо 10-милионното население на страната.

Австрия също затяга мерките. "От 3 ноември до 10 ноември се забранява напускането на домовете от 20:00 часа до 6:00 часа сутринта. Изключения се допускат при отиване на работа, оказване помощ на нуждаещ се, кратка разходка край дома или за спорт. Забраняват се посещения по домовете след 20:00 часа, по друго време е допустимо събирането на хора от максимум две домакинства", посочи канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

Училищата и детските градини остават отворени, гимназиите и университетите минават на дистанционно обучение. Правителството ще обезщети всички засегнати, като им изплати 80 процента от приходите за ноември 2019 година.

Всичко за мерките в Европа вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR


106
Още от Коронавирус
Какво може да научим от смъртоносната втора вълна на Испанския грип през 1918 г.?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 седмици
#90, повярвай много лесно се разбира кой е по добър и по лош. По документи. А пък аз не работя нито за по добри, нито за по лоши, работя за цивилизацията.
91
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има ли проверки колко се подсмърча и киха и т. н. из рестоантските среди и частнните бизнеси? Щото картинката е панаир на фалша. Ние толкова сме навътре във всякакъв фалш, че той си минава за нормалност. Разни отка ча алки пак си се возят с во ня щи тор би и с познайте какви ръчички опипват всичко из градския транспорт. Уж щеше да има контропьори на входа преди качване да се следи кой с какъв багаж е. Дезинфектанти няма, разбира се, ами водачите са и задимили обилно вътре. Маски!!!
90
2
 
2
 
! Отговори
Великият Брато преди 3 седмици
Моля да на закачате Гост, той е предан и служи вярно, скоро ще мине в по-горна каста и ще има и на него кой да сужи. Великият Брато не забавя и не забравя.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ГосТ

Такива като теб, вси искате "по-лошите" от вас да ви служат, но ви не искате да служите на "по-добрите" васи. Хмммм.
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 88

По-скоро срещу църквата, както и други свободни електрони, котио казват, че някой от днякъде им го говори или вършат нещо в нечие име. А терминът биологичен робот, докато може да е малко ... префърцунен, поради лиспа на по-добри думи, не е неверен, независимо дали си креонист, еволюьионаст или нещо друго.
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вижте атеистите, винаги са дежурни. Казвам Господ и ги активирам да злобеят. На батко биороботчетата. Чуствам се като технократ робовладелец.
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 84

Ако няма да казваш нещо, защо пишеш? брейй, мреййй, бъъъх ...такива нечленоразделни в храстите при другите джонки.
85
1
 
2
 
! Отговори
Великият Брато преди 3 седмици
ГосТ, оценяме подмазването и хъса ти. Скоро няма да си на най-ниското класово ниво. Ще бъдеш възнаграден и мечтата ти да не висиш във форума и да тролиш 7 дни в седмицата ще се сбъдне. Нека следващата неделя да ти е почивна!
Амин!
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега разбрахте ли защо Англия напуснаха ЕС?
Вече лесно можете да проследите оста на злото Вашингтон-Лондон-Тел Авив
До 2-3 месеца ще ви се изясни. Ваксините в Англия няма да са задължителни за разлика от ЕС. Те ще си пътуват и работят без да са ваксинирани. Дори сега са по- свободни от другите в ЕС, по отношение на мерките.
Борис дегенерата Джонсън си го каза в началото на пандемията - нека Англия да се възползва от коронакризата и да забогатее.
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
“отнемане на личния избор на хората, който ни е даден от Господ“

Малий, това е бил още един мноого верващ християнин, който никога не е чел Библията, но поради липса на друг настоящ сеир е решил, че внезапно много му се ходи на църква. Тук има много такива.
82
3
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 седмици
Не, нещо като "заслужил" учен, артист, майстор на спорта или "заслуги" към обществото. Тия титли съвсем ги обезценихте бе, за сметка на другите ценности, които няма да изреждам.
81
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имам прекалено много пари, за да се интересувам от проблемите на ... бееднииитеее .. бляяяяяк.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Христо Христов

За 2 седмици ще обучиш хамали къде е ляво и дясно.
79
0
 
1
 
! Отговори
69 преди 3 седмици
БНе ти харесва? Ами баш това е класовата система, бате! Всяка класа съществува само и единствено в услуга на тази над нея!
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 76

Моята кола? Ваксина?
Просот отговорих на "църквата какво ще се произнесе по въпроса за предстоящото отнемане на личния избор на хората, който ни е даден от Господ", малко по "анекдотно". Според такива, трябва да правят каквото си искат, па и църквата да сме питали ...
И няма "цивилен и нецивилен изход". Има един изход.Ако ействаш "нецивилно", ще действаш така, независимо от обстоятеслтвата, а ако си цивилен, ще си цивилен до края, без да се надяваш на морален пай ...
77
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
И правилно недоволстват хората.
Колко пари инвестира ес в последните 6 месеца за увеличанане капацитета на здравните системи?
Колко пари инвестираха държавите въпреки безразличието на ес?

В Китай за две седмици построиха болница, като едновременно обучаваха медицински сестри.
Тука брюксел дариха милиарди за нещо дето никой не знае какво е.
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ГосТ

Да, нали! Аз роден лорд, а ти нещо,което на което мога да изнасиля дъщерята,
75
5
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 седмици
радвам се, че и други разбират необходимостта от класова система. Тази демокрация на простолюдието е най лошото нещо, което се е случвало като форма на управление.
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имаше един апел на другаря Ленин, джендар и от всички страни обединявайта се!
Маските ще Ви спират да протестирате!!!!
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 72

Правото ще е на твоя страна ако си цвъкнеш върху твоята кола, ако цвъкнеш върху моята има два изхода - цивилизован и нецивилизован.
Същата работа е и при избора дали да се ваксинираш. Цвъкай си ваксина в твоята вена и не мисли за моята.