Великобритания няма да въвежда имунизационни паспорти

Лондон планува годишни имунизации срещу Covid-19
Обновена: 7 фев 2021 22:37 | 7 фев 2021 22:30, Анисия Иванова
13
Великобритания няма да въвежда имунизационни паспорти
Снимка: БГНЕС

Великобритания няма да въвежда имунизационни паспорти. Хората ще могат да търсят удостоверение от личните си  лекари, ако имат нужда от сертификат за ваксина за пътуване, заяви заместник-министър Надим Захауи, който отговаря за ваксинационната програма.

"Първо, не знаем какво въздействие биха оказали ваксините върху нивото на предаване на вируса. Второ, това би било дискриминация. Мисля, че е правилно хората да отиват да се ваксинират, защото искат да го направят, а не да го правят, защото това е задължително условие за получаване на паспорт", заяви той.

По думите му най-вероятно във Великобритания ще бъдат въведени годишни имунизации срещу Covid-19, по същия начин както се прави и с ваксината срещу грип.

По-рано в. "Таймс" съобщи, че британските власти са започнали да разработват цифрови паспорти за ваксинация срещу Covid-19 за граждани, които планират да пътуват в чужбина, след съответни искания от редица държави.

В статията беше спомената конкретно Гърция, където годишно ходят на почивка над 2 милиона британци, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво.Затова вероятно Европа се вбесява и се опитва да й навреди. Защото Великобритания не е послушна като нея.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Коронавирусите (понеже не са един) нямат нищо общо с грипа освен, че са респираторни вируси.
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
короната е грип това е. великобритания просто една европейска провинция като махнем лондон и 3-4 големи града.Англия си е едно село.Бил съм на острова 17-20 пъти най-грозната държава
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера защо властта тук се мотае и не внася руската ваксина?Какво чакаме ние?Трябва ли пак да станат заразените по 1500 на ден за да се сетят да действат?!И тия приказки,че чакаме ЕК по лекарствата да разреши са пълни глупости!Унгария и Сърбия се ваксинират с руската ваксина,а Унгария е в ЕС!!!!Само ходят и търкат панталоните в столовете и си бъркат в носа.Озъртат се като пра сета в тръстика и нищо не работят,а заплати и бонуси взимат!Омръзна ми от бюрократи и безделници чиновници
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша е Русия.Лош е Северен Поток 2.Но щом е за аванта, руската ваксина ще я вземем.Така ни учиха и в Университета в края на 90-те.Френското вино е лошо.Много лошо.Но ако струва по-малко от британските вина ние ще го купуваме, независимо колко е лошо.Други въпроси?
4
7
 
15
 
! Отговори
THE LANCET преди 3 години
THE LANCET - престижно британско медицинско списание ще не ще призна изключителните качества на SPUTNIK VЕфикасност 92%, предоставя пълна защита, Тествано на възрастни хора ефикасност 92%THE LANCET нарича SPUTNIK V ваксина на човечеството Търговската краварска война и троловете им пак не успяха ц ц ц. Ц.
3
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че няма да въведе. То в тези паспорти трябва да пише и с коя ваксина е ваксиниран човек. А те ваксинират най много с тяхната провалена ваксина АСТРА ЗЕНЕКА. Ако има паспорти ще се разбере че Ваксината е пълен ПРОВАЛМного държави в западна Европа които държат на здравето на народа си забраниха тази ваксина за възрастните хора Обратното на БългЪристанските мафиоти от "правителството "ни които са купили най много от тази ваксина
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теа луди ли са?!?!
1
3
 
14
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
И в GB ли има прилепи, които разпространяват щамове на Kovida? За Китай вече разбрахме.