По „пътната карта“ - Англия във втора фаза на облекчаване на мерките

Пъбовете и ресторантите вече ще сервират храна и алкохол на открито
12 апр 2021 08:23, Елка Василева
6
По „пътната карта“ - Англия във втора фаза на облекчаване на мерките
Снимка: архив, БГНЕС

От днес Англия навлиза във втората фаза на облекчаване на COVID мерките съгласно „пътната карта“ на премиера Борис Джонсън за излизане от локдауна. Това става, след като от националната статистика съобщиха, че близо 40 милиона британци са ваксинирани, 7,5 милиона от които са получили и втора доза.

От днес пъбовете и ресторантите ще сервират храна и алкохол на открито без вечерен час. Отварят врати фризьорските салони, фитнес залите, тематичните паркове, библиотеките и обществените центрове, предаде БНР.

Членовете на едно домакинство могат да отидат на почивка в Англия, ако са настанени самостоятелно. На сватби ще могат да присъстват до 15 души.

Още по темата

Обитателите на домовете за социални грижи ще могат да приемат до двама посетители.

Ще отворят всички второстепенни магазини.

Отделните части на Обединеното кралство – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, имат собствена политика по отношение на пандемията.

Следващата фаза на облекчаване на мерките извън Англия се очакват след около две седмици. В Уелс обаче от днес също ще отворят второстепенните магазини.

Междувременно бе съобщено, че четири дни поред рекорден брой от по над 400 000 британци са получили втора доза ваксина.

Премиерът Борис Джонсън приветства факта, че вече близо 7,5 милиона души са напълно ваксинирани. Над 32 милиона са с първа доза.

За последното денонощие има 28 жертви, което е най-ниският брой от 14 септември насам.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрайОбразовай се, глупи, пътна карта идва от английското roadmap - думата с която Борис Джонсън преди 6 седмици представи публично планът за излизане на Англия от кризата.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че преди около седмица имаха един ден без регистрирани починали :)
3
2
 
1
 
! Отговори
Край преди 3 години
Безплатни уроци по български за журналстки давам.Когато решавате как да направите нещо във времето напред се нарича ПЛАН. План бе план. Простичко е.Когато решавате от къде да минете в пространството се нарича "пътна карта".Много е лесничко, много е елементарничко. Като за журналстки
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера там са регистрирани 7 умрели с ковид. Ние от седмица ги водим по брой умрели на милион. Не знам за какво намаляване на заболелите при нас говорят, но ваксинацията е повече от зле. Да не говорим за тестовете.
1
2
 
1
 
! Отговори
Winston Churchill преди 3 години
Първо се ваксинират, а след това отиват да се облекчат.