В световен мащаб: 11% повече заразени с COVID за седмица

Смъртността пък е нараснала със 7%
14 апр 2021 07:10,
18
В световен мащаб: 11% повече заразени с COVID за седмица
Снимка: БГНЕС

Повече от 4,5 милиона случая на коронавирусна инфекция бяха открити в света през миналата седмица, което е увеличение с 11% в сравнение с предходните седем дни, а смъртността е нараснала със 7%. Тази информация е представена в седмичния епидемиологичен бюлетин на Световната здравна организация (СЗО), публикуван в Женева.

"В световен мащаб случаите на COVID-19 продължават да нарастват за седма поредна седмица. Миналата седмица бяха докладвани над 4,5 милиона нови случая", казаха от организацията и добавиха, че над 76 000 души са починали за седем дни, което е увеличение от 7% в сравнение с предходните седем дни, съобщава БГНЕС. 

Още по темата

Според епидемиологичния бюлетин на СЗО от 5 до 11 април в света са регистрирани 4550 837 заразени и 76 773 смъртни случая. Към 11 април има общо 135 057 587 заразявания и 2919 932 смъртни случая в света.

Увеличението на заболеваемостта от 5 до 11 април е особено забележимо в Югоизточна Азия (с 63%) и Източното Средиземноморие (с 22%), докато в Африка тя е намаляла с 14%, а в Европа - с 4%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има едни, които се мислят за много умни и не вярват на нищо, ако не са го проверили лично. Боже-е-е, боже-е-е. Проверил ли си лично дали Земята е кръгла?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индия, Иран и Турция - те дават това огромно увеличение в Азия.Ваксинацията никаква я няма освен в Израел и Великобритания.
9
0
 
2
 
! Отговори
Тя преди 3 години
Нали тече ваксинация по света и нещата се подобряваха. Сега отново на изходна позиция.Вече започвам да вярвам в конспирации....
8
2
 
1
 
! Отговори
А ваксината? преди 3 години
До Анонимен 10Госпожо - моите най-искрени съчуствия - но защо моля ви не си направихте още Януари месец ваксина и то с Пфайзер, а продължихте да вярвате на шамани и интриги. Вие сте права - съгласен съм изцяло с вас - вируса убива, но поне дайте пример на хората и то правилен!Сега чакайте АстраЗенека - а имахте шанса всички учители да си направите ваксина и то от безпроблемната още януари и на 3-та седмица щяхте да сте ваксинирана за тази година!
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може да говорите,че няма ковид!Вие изкарахте ли го?Аз и моето семейство го изкарахме и ние с моя мъж едва не умряхме.Аз съм начален учител и ме заразиха учениците,заразих моя съпруг и сина,въпреки че веднага се изолирахме.Сина го изкара най- леко, а ние със съпруга ми след 8 дни с температура 39 и лечение по телефона едва стигнахме до болница,където ни стабилизираха, но развихме пневмония,той двустранна, а аз в ляво.Вече 45 дни се лекуваме, но още не сме излекувани.Този вирус е нещо ужасно.
6
1
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Е какво стана с ваксинацията, нали щехме да побеждаваме вируса до юни, да *** ленти, да обявяваме победа , да фъргаме белите гълъби към небето ахахахахахаха.....а то едно и също, гавра с ОВЦЕТЕ, сега септември 4-тата вълна, ноември 5-тата, март 2022г 6-тата и така до 2030г. пълна гавра !
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв ковид 10 стига с тези истерии,има разновидности на грипа, няма доказателства, че ковид 19 е изолиран мащабно раздухване да се представи желаното за действително, до кога ще вервете на платените масмедии които обслужват интересите на световния елит, до кога ще оставите да ви правят на будали..
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече караме втора година от пандемията благодарение на жълтурите.Сега разбрахте ли че точно с този вирус не може да се живее.Съсипва бизнеси и обрича хората на глад,децата не могат нормално да ходят на училище,нон-стоп трябва да се "пазиш" да носиш маска която не ти осигурява 100% защита и да живееш в страх да не се заразиш защото ако те хване не се знае как ще го изкараш или ще умреш.Дори и наличните ваксини не спират вируса като доста народ умря от тях.Китайците точно това целяха.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слагайте си ваксините и да се приключва.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Справяме се най-добре в Европа Но все още не сме първи по смъртност.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търговията със страховете на простодушното население върви с пълна сила. Набира скорост от ден на ден.