Хърватия облекчава мерките, заведенията работят до полунощ

Европейците влизат свободно, без карантина
12 юни 2021 08:39, Елка Василева
14
Хърватия облекчава мерките, заведенията работят до полунощ
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в Хърватия свалят от днес редица ограничения на фона на подобрената епидемиологична ситуация в страната.

От 12 юни ще може да се провеждат конференции и конгреси, а заведенията ще имат право да удължат работното си време, съобщи  националната информационна агенция Хина, позовавайки се на изявление на Националния щаб по гражданска защита.

От 12 юни заведенията за обществено хранене, пекарните, казината и клубовете за игрални автомати ще имат право да работят до полунощ. Разрешават се тренировките в училищните салони, а конференции и конгреси ще може да бъдат провеждани при спазване на всички епидемиологични препоръки, съобщава агенцията.

Разхлабването на мерките за заведенията ще засегне основно ресторантите, предаде БНТ. В кафенетата и баровете, в които се предлагат само напитки, продължават да действат ограниченията, които позволяват клиентите да бъдат обслужвани единствено на терасите.

Поредни етап на разхлабване на мерките ще позволи на гражданите на държавите-членки на ЕС от 12 юни да влизат свободно в страната, без да е необходимо да остават 14 дни под карантина. Условието за това е да са им поставени и двете дози коронавирусна ваксина.

При провеждането на обществени мероприятия продължават да действат старите ограничения, които позволяват присъствието на не повече от 100 човека на едно място.

Това е важно да се има предвид, особено в навечерието на Европейското първенство по футбол и в началото на туристическия сезон, подчерта ръководителят на Националния щаб за гражданска защита.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 2 *** ти не разбра ли че това са доброволно-задължителни ваксини? Аз винаги съм се присмивал на любителите конспиратори, но тук в случая виждаме фактите. Значи някой много иска да ваксинира всички. Съгласен съм, че така ще се ограничи пандемията, но след като думичката "доброволна" присъства, тогава да ваксинират само рисковите групи. И какво значи "задължителна ваксина"? Двама гестаповци със шмайзери те отвеждат при доктора и той те боцка ли???
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите трябва да си върнат своята бивша територия Хърватия..
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
na 16.06.2021 ot 6.00 chasa v republika bg zapochva bezsrochna stachka na drazkite kurnaz serbez bulgari i bulgarki za izravniavane na bg pochasovi zaplati s zaplatite na eu grajdanite ot obstoto eu semeistvo v belgia, luksemburg, germania, francia, dania, norvegia..., kam koeto prinadleji ujkim i rbg....do pobedata! badete smeli, slanceto e edno za vsichki na zemiata!
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ако нямаш ваксинка никъде не можеш да мръднеш... това ли не е ограничение и дискриминация??? Все едно хората сме прокажени и заразяваме всичко покрай нас.
1
2
 
4
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Айде на готините клубове в Загреб, партитата в Сплит и спокойните кафани на Трогир! Нищо общо с дивoтията на слънчака... Мадами от цял свят, коктейли и вятър в платната...