76 са новите случаи с коронавирус, починали са 6 души

Малко повече от 0,4 % от изследваните са положителни
17 юли 2021 07:15, Петя Славова
64
76 са новите случаи с коронавирус, починали са 6 души
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

76 са новите случаи, регистрирани с коронавирус през последното денонощие у нас при направени 16 122 теста, от които 3146 PCR  и 12 976 бърз тест за антиген.

Това е малко повече от 0,4 процента положителни от изследваните.Това показват данните от Единния информационен портал.

Още по темата

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас достигна 422 873. Те са установени от 3 404 115 теста.
Общо 18 169 човека са починали у нас от началото на пандемията като за последното денонощие са  шестима.

Активните случаи в момента са 7 544. От тях са хоспитализирани 736, а 91 се намират в интензивно отделение.
84 човека с положителен тест за коронавирус са оздравели през последното денонощие. Общият брой на излекуваните у нас е 397 160.

От началото на кампанията у нас са били поставени 1 907 247 дози ваксини, включително 10 682 за изминалите 24 часа.

Сред медицинския персонал са потвърдени общо 13 457 случая на коронавирус, включително 3861 лекари и 4554 медицински сестри. Ето и новите случаи по области.

По области, най-много нови случаи на коронавирус през последното денонощие са били регистрирани в София-град - 16. Следва Варна - 8, Благоевград -7, Стара Загора -5, Бургас и Хасково - по 4, Пловдив, Пазарджик Кърджали и Смолян - по 3, Разград, Добрич,Монтана, Перник и Русе - по 2, Велико Търново, Кюстендил, Враца, Сливен и Търговище - по 1.

В областите Силистра, Шумен, Ямбол, Плевен, Ловеч, Габрово и Видин няма нито един регистриран случай с коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Толкова неуки има, че е тъжно. Октомври и ноември ще пищят, че нямало места по спешните. Ама сега са горди непукиси и всички им давали акъл щото си нямали. Всеки си носи кръста. С няма и 12 % ваксинирани даже и да се коментира картинката няма смисъл. Тъжно ама това е положението. А у францията са над 50 % ваксинирани и се бунтуват отшелниците и глупците. Ама са на над 50% ваксинирани. Пак са по-умни от тукашното блато.
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите намаляват, щото много от тях се изпърдяват за последно и тъй като повечето са и чалгари природата е решила да приключи с тях. Логика.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля дайте статистика и разболелите се от рак и други болести, както и смъртността там за денонощие!
48
4
 
4
 
! Отговори
Цък-цък преди 2 години
Язък. 76 антиваксъра по-малко. Има още много
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора моля делете се на такива с антитела и без антитела! Много ваксинирани нямат антитела и все едно нямат ваксина! Ако наистина иска някой по двете да достигне стаден имунитет ще проверява това! Явно на никой не му пука за тази болест! Друга е целта!
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко от разболелите се са ваксинирани? Защо давате половин статистика?
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сте учили ! Сега не надничайте в джоба на докторите . Докторът като вика водопроводчик нали му плаща! Ще плащаш и ти на доктора. Кой за каквото е учил!
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агонизират наглите крадливи докторя, то не бе театър, то не бе бонасера. Чак забравиха кои са точно. Не само, че ще спре кранчето, но и в затвора ще влезете!!! И имотите си ще продадете, за да плащате компенсации на всички засегнати от вас и завели частни дела!
43
7
 
9
 
! Отговори
дo 39 преди 2 години
Кьорчо за кой пишеш и къде прочете да пише бройки?Руснаците са против ваксините си и ето случаите им растат,защото там както и тук правят една и съща пропаганда против ваксинирането.Спамльо заблуден,отиди и се ваксинирай докато не си се озовал с тръба в гърлото.
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксърите намаляват.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46 Възмутен - То това е от 25г. така, но ти сега прогледна и видя. И ти сигурно краднеш ама ти си специален и възмутен.
40
7
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Екстремистите със спринцовки яко точат здравната каца която ние пълним с вноските си!В Пирогов уж били на работа пък на туй отгоре ги видели болни че да точат!У на туй отгоре се стъпали и крякат че искат да им спрат кражбите!
39
5
 
6
 
! Отговори
Доктора преди 2 години
До ВъзмутенНе ни занимавай със скотското си битие ,моля!!Да си учил!!!
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32 Рак Осмокрак -Стига си плашил гаргите. Никоя ваксина в историята не е довела до рак. Има военни сложни поливаксини срещу 7-8 заболявания: морбили,паротит,рубеола или дифтерия, тетанус, полиомиелит, коклюш, хиб, хепатит В или коремен тиф, паратиф А и В, два вида дизентерия, холера и тетанус. Прилагани са на милиони войници, без никакви последици
37
7
 
11
 
! Отговори
до 35 от славянин преди 2 години
Не само, че набодените влизат в интензивно, ами понякога и излизат оттам в хоризонтално положение, но да приемем въображаемо, че не влизат, защото ваксината ги ''пази''!? В такъв случай не разбирам какъв точно им е проблемът след като са ''защитени''!?
36
2
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
В какви мозъчни клетки се пази имунитета, умнико?Добре,че си правиш децата по стария начин, че ако те накарат да направиш човек с твойте знания кой знае какво ***ще направиш и ще му никаш ,,дъще,, или ,,сине,, или...
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като вземаше 200 лв да ваксинира на черно против варицела друга песен пееше. Престъпник!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя още ли спами за някакви ,,бройки?!,, в интензивните отделения ?Какъв е тоя бройкаджия, за когото страдащите хора са ,,бройки,,.?Няма хора за него. Няма човешки съдби .А постът е един и същ.Според мен автоматично се включва в коминтариите под информациите за пандемията .Защото никога не успя да обясни смислено защо твърди това за интензивните.В същност той не успя да даде критерии за ,,интензивно лечение,.Не знае нищо, но се включва в коментарите само ,,за спорта,,.
33
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъра да се скрие, близките на жертвите ще ти търсят сметка за арогантната пропаганда!
32
7
 
14
 
! Отговори
Доцент д-р Мангъров преди 2 години
Пиша двойки на студентите, които пишат, че ваксината спасяват от грипове и вируси на грипна основа. Натуралният имунитет е да прекараш вируса и да имаш имунитет за цял живот. Имунитетът не се губи, той се пази в мозъчните клетки и при следващо беледуване от covid-19 го прекарваш този вирус като обикновена настинка. Ако обаче се ваксинираш, имунитетът е временен и не се съхранява в мозъчните клетки и рискуваш да се разболееш по-тежко от вируса.