Италия е в шок от смъртта на д-р Де Донно, открил плазменото лечение при COVID-19

Според властите е самоубийство, потребители в мрежата смятат, че е бил убит
Обновена: 1 авг 2021 07:33 | 1 авг 2021 07:30, Анисия Иванова
123
Италия е в шок от смъртта на д-р Де Донно, открил плазменото лечение при COVID-19
Снимка: Facebook

Един от специалистите, създали плазменото лечение при COVID-19 - д-р Джузепе Де Донно, е намерен мъртъв в дома си. Лекарят е открит от полицията в Италия на 27 юли, а представители на италианските власти обявиха, че причината за смъртта му е самоубийство.

Откриването на безжизненото тяло на пулмолога предизвика голям шок в Италия. Той изигра ключова роля в началото на пандемията с ангажимента си да лекува хоспитализирани пациенти с COVID с хиперимунна плазма. Без друго оръжие за борба с новата болест в началото на 2020 г., неговото лечение започна да се използва по цял свят и спаси хиляди животи.

Факт е, че малко след като научната общност обявява техниката му за неефективна, се връщат „призраците на старо психологическо неразположение, които дотогава са държани под контрол“, пише „Кориере делла Сера“.

Д-р Джузeпe Ди Дoннo e прoфecoр пo пулмoлoгия, зaвeждaщ cъoтвeтнoтo oтдeлeниe в бoлницaтa в Мaнтуa. Тoй e oт мaлцинaтa лeкaри в Итaлия, кoитo нe ca cъглacни c нaлoжeния рeжим нa зaдължитeлнo вaкcинирaнe. Пoлучaвa мнoгo зaплaхи зaрaди тoвa, сaнкциoнирaн e oт т.н Кoмиcия пo eтикaтa.

Де Донно прави важна крачка назад в кариерата си през юни миналата година, когато решава да подаде оставка като директор на пулмологичното отделение на болница „Карло Пома“ в Мантуа, за да стане семеен лекар.

Имал е идея дa нaпрaви cвoя бoлницa, в кoятo дa прилaгa нaучни мeтoди зa лeчeниe нa COVID, кaктo и прилaгaнoтo oт нeгo лeчeниe c кръвнa плaзмa нa прeбoлeдувaли зaрaзaтa. Cъбирa eкип oт cвoи кoлeги cъмишлeници. Зa cъжaлeниe идeятa му умирa зaeднo c нeгo.

Нa 27 юли т.г. прeдcтaвитeли нa влacттa влизaт в дoмa му и гo нaмирaт мъртъв. Oбявявaт, чe e caмoубийcтвo. Прoф. Ди Дoннo нe e бoлeдувaл oт нищo дo тoзи мoмeнт и e бил нaпълнo здрaв 54-гoдишeн мъж, пишат италианските вестници.

Няколко месеца преди това решение той е бил много активен в социалните мрежи, в които защитава лечението си, предоставяйки данни за хора, които са преживели COVID след преливане на плазма и съобщава, че никой не е влошил състоянието си или починал. Д-р Джузепе Де Донно решава да затвори профилите си, когато установява, че е следван от много хора, противници на ваксините, които можели да обърнат аргументите му в напълно различен дебат.

През последните дни в социалната мрежа в Италия се коментират различни хипотези и теории относно причината за смъртта му. Част от потребителите на мрежата не вярват, че той е посегнал на живота си и изказват предположения, че може да е бил убит.

Междувременно, италианската полиция е започнала разследване, за да се опита да установи дали, както сочат първите индикации, той сам е отнел живота си, или напротив, има други хора, замесени в трагичното събитие, съобщава БГНЕС.

Джузепе е много обичан от колегите си, които го описват не само като „голям професионалист“, но преди всичко лекар "с голяма човечност“.


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
карлсон от покрива преди 1 месец
Успяхте да "затворите" устата на Истината ?! Лъжете се!! "Самоубил" се, мерзавци!! Хомофобията на "избраните"!!
118
0
 
0
 
! Отговори
Ползват холограми преди 1 месец
За ракламни убииства по данни от видео репортажи от Китай 2019 се полzват дигитално холограмни обемно прецакващи оръжия вкл ""Block life suport systems"" У Нас са засечени тежко увредени от дигитално холограмно обемно обсебващо проникващо облъчване Облъчените са развили остра бронхопневмония като някой са дали положителни проби з а КОВИД други не са имали ковид. Мед мафията у нас традиционно ползва холограмни оръжия вкл на лични карти,рецептурни и осигурителни книжки и смартфони привързани
117
1
 
2
 
! Отговори
Провежда се терор преди 1 месец
За първи път в историята на медицинската мафия обсебени от спец наркотици готвещи поредна нагла тн"Грипна" пандемия са записани да крещят срещу лекарите заради ниско поразяване на милиони с тн "ваксини" през април 2019 година.Експерти следящи тези терористи с бели екички да направят справки по записи от техните кабинети и автомобили вкл лични смартфони.Дават се указания за безмилостен терор вкл с рекламни убииства вкл на ЛЕКАРИ ДА СЕ ЧУЕЛО>>Април 2019...ползват отработена техника
116
4
 
0
 
! Отговори
муспи преди 1 месец
Другари, да не допуснем фашистите да ни отнемат ваксините! Те са Народна собственост! Но най напред да се ваксинират жените и децата, - геноцида ще оправи света!
115
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Словения където живея няколко известни лекари се против задължителната ваксинация и се изразяват в полза на дебат по темата. Е, вече ги съдят.
114
3
 
0
 
! Отговори
абе преди 1 месец
на ква се прави6 *** цял йивот преписва от хартия на компуитар и голяматаразбира4ка само лае
113
0
 
41
 
! Отговори
Херо-Дот преди 1 месец
Психолозите да кажат може ли толкова активен човек, и професионално и граждански активен, да се самоубие. Самоубиват се депресарите, хората със зависимости или преживелите нещастия, които не могат да преодолеят. Не претендирам да знам повече по въпроса, така че психолозите да кажат.
112
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Иван 106Тръмп го върнаха от отвънното със синтетични антитела/имунна система в епруветка, а не с плазма.
111
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плазменото лечение се снае и използва поне от 50 60 години. Всеки транфузионен хематолог го знае.
110
0
 
3
 
! Отговори
do 108 преди 1 месец
Естествено, че няма да изчезне. Както не са изчезнали другите 4 вируса от корона групата.Та коя точно "тясна, но влиятелна група" е спечелила от тяхната поява и последвала ендемична трансформация преди векове?
109
1
 
37
 
! Отговори
от психодиспансера преди 1 месец
Плазменото лечение е революционно лечение, нещо като квантов скок за справяне с почти всяка болест веднъж завинаги. Лесно е да се сетите чий интереси засяга...
108
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още ли вярвате, че някой някога се е борил с тоя вирус? Та той е такъв неизчерпаем източник на богатства за една тясна, но много влиятелна група люде. Никога няма да изчезне! Никога. Ще ви ваксинират, ще ви преваксинират, ще обявяват нови вълни, нови щамове и всичко най-ново, ще го актуализират постоянно, докато не ви омръзне да живеете и не се самозастреляте сами.
107
5
 
12
 
! Отговори
от психодиспансера преди 1 месец
COVID-19 не е болест, това е нещо което ти вкарват с тези бързо направени "ваксини", макар че ако е вярно, че не са човешко производство, нищо чудно и да са същите докарали Испанския грип, само че сега са по-усъвършенствани с нано-идентификатори. Не си харчете парите за фалшиви сертификати, няма смисъл, лесно ги хващат в някои страни като Канада, например. Делтата е страничен ефект от несъвместимостта на човешките тела с нано-идентификаторите.
106
1
 
20
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Ако правилно си спомняме върнаха и Тръмп така от отвъдното, с плазма. Явно този доктор е пречел здраво на мултимилиардната фармацевтична индустрия със знанията, уменията и възможностите си да лекува хора заразени с вируса.
105
4
 
20
 
! Отговори
Бога ми преди 1 месец
Няма ваксини, няма антибиотици! Спасението е чиста храна, природни лекове и народна медицина. Чували ли сте за колоидно сребро? Kитайците имат сумати научни експерименти със сребърни наночастици и доказват, че се елиминират всички познати коронавируси с него. Не очаквайте СЗО и биг фарма някога да признаят този цяр, тъй като в бизнеса с ваксини има много кеш$. За повече инфо вижте този сайт - https://srebro.ddns.netНаучни изследвания за ковида тук - https://srebro.ddns.net/?p=524
104
17
 
4
 
! Отговори
Стига бе преди 1 месец
Да ми преливат кръвна плазма/чужда кръв звучи зловещо, кой знае с какво друго ще ме заразят. В Италия може и всички да са се възстановили след преливане на кръвна плазма, но в България има много починали след нея. Първият, за който се сещам е абитуриента Христо от Велико Търново.
103
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С почти седмица закъснение, но все пак се престрашихте да изразите новината.
102
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда, доста се запича ситуацията с ковида.
101
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то чак сега ли загряхте, че положението е много по-сериозно, отколкото си представяте? Все пак е някакъв напредък де...
100
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази година началото на ноември Тексас има референдум за независимост и Щатите се разпадат, това е предпоставка за отслабване на глобалния контрол и шанс... нещата с разпадането на Щатите са необратими и догодина играта ДИВОК=КОВИД приключва и ние хората сме победителитеОт здравната ще се крият надълбоко и надалеч за да оцелеят...