В Кипър обмислят ваксинационни центрове в училищата

Учениците трябва да имат "Сейфпас", удостоверяващ здравния им статус
12 авг 2021 21:33, Елка Василева
17
В Кипър обмислят ваксинационни центрове в училищата
Снимка: архив, БГНЕС

Възможността за отваряне в кипърските училища на ваксинационни центрове тип "Walk-In" (без необходимост от запазен час - б.ред.) се обмисля от експертите с оглед на предстоящата нова учебна година, съобщава вестник "Филелефтерос".

Инициативата има за цел да улесни учениците, които желаят да се ваксинират, разбира се - със съгласието на родителите си.

Още по темата
Възможността за отваряне на подобни ваксинационни центрове е била обсъдена вчера на заседание в кипърското министерство на образованието, в което освен ресорният министър са участвали и министърът на здравеопазването Михалис Хаджипанделас и представители на синдикални организации.

Идеята за ваксинационните центрове в училищата трябва да бъде обсъдена първо в консултативния научен съвет, след което ще бъдат взети съответните решения.

Министерствата на здравеопазването и на образованието са решили да продължи извършването на безплатни бързи тестове в училищата. Доколкото учениците трябва да разполагат с т.нар. "Сейфпас", който удостоверява здравния им статус, в училищата ще бъдат разположени мобилни екипи, които ще извършват бързи тестове на всички ученици.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата и юношите дори и да се заразят и разболеят, за два три дни отново са здрави. Не постъпват в болница, не натоварват системата, ако от това се опасяват. Освен това така придобиват естествен групов имунитет. Другите, които са ваксинирани, нали постоянно ни убеждават, че са 99%защитени. За какво им е да се ваксинират децата. Фактите сочат, че ваксините не работят. Въпреки това пропагандата не спира. Абсурдът и беззаконието продължават. Докато ще търпим това, докато ни унищожат напълно ли?
13
0
 
1
 
! Отговори
Ам гъл преди 2 години
Човека не разполага с "Мозък" а Пихтия приемаща излъчвания от Телевизора и Медийте. Жалка картинка е Човека Страх, Илюзия, Тоалетна това е днешния "Модерен" Човечец мозъка му се Бъгна и той реши да "Оцелява" но от Какво не се знае. Издирване, тръбен, тормоз и така Вирус е Вашия" Мозък" той ви е заразил със СТРАХ.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И след някоя друга година-левкемия..или автоимунно заболяване.Pодителите да му мислят
11
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тест или ваксина. Ваксината е един път годишно, тестовете 2 х седмично. Избираш си!
10
1
 
12
 
! Отговори
Пу преди 2 години
Бау е много гнусно ***.
9
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия безмозъчните, които отдавна загубиха разсъдъка си и не схващат, че ако са ваксинирани и ваксините наистина работят не трябва да им пука дали някой друг не е ваксиниран и би трябвало да се чувстват в "безопасност", а още по-малко да искат да ваксинират и децата. Как манипулират хората нонстоп. Почнаха с това, че старите хора ще умрат, а сега като са ваксинирали старите опасността вече е, че децата не били ваксинирани. Може ли такова безочие и наглост?!
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Навремето никой не ни питаше, нито пък питаше майките ни дали разрешават, целият клас под строй в кабинета на училищния лекар за ваксинации!"============================= Е, да де, ама за ВАКСИНАЦИИ. Нещо значително по-различно от сегашното.
7
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В скандинавските страни децата над 15 години нямат нужда от съгласие на родителите за да си ваксинират. Вече са ваксинирани над 35%. То и родителите 6а ваксинирани, но то е друга тема. 81% от възрастните над 18 години са получили поне една доза.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А маpихуана ще раздават ли? В САЩ раздават.
5
22
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
четете ве "Инициативата има за цел да улесни учениците, които желаят да се ваксинират, разбира се - със съгласието на родителите си."
4
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето никой не ни питаше, нито пък питаше майките ни дали разрешават, целият клас под строй в кабинета на училищния лекар на ваксинации! Сега е по желание. Големите ученици могат да вземат решение за себе си. Ако родителите им са антиваксъри, защо трябва да се съобразяват с техните предразсъдъци!
3
4
 
36
 
! Отговори
мунчо преди 2 години
направо да откриват центрове за евтаназия. това насилие над свободната воля на хората води до депресии, липса на перспектива и липса на желание за живот. за какво да учат и да се трепят като накрая ще ги зомбифицират и вакситаназират. направо да си бият от сега дозата и да се свършва. животът на масово отглежданите животни в птицеферма от интензивен тип е 38 дни.
2
3
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
И във Финландия е така! :(
1
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световното човечество да се събуди за бунт. Води се трета световна против човека.