Масови проверки по морето за спазване на COVID-19 мерките

Бургаска област твърдо навлезе в червената зона
26 авг 2021 10:16, Анисия Иванова
54
Масови проверки по морето за спазване на COVID-19 мерките
Снимка: БГНЕС

Инспектори от РЗИ и полиция започнаха масови проверки по морето дали се спазват противоепедимичните мерки срещу COVID-19. Това се случва, след като Бургаската област твърдо навлезе в червената зона на заболели.

Днес проверките започнаха от Созопол. Проверява се дали персоналът има поставени маски, следи се дали няма струпване на туристи, има ли отстояние на масите и поставени дезинфектанти.

В един от плажните барове, барманът не носеше маска, а там където ги носят са поставени най-често под носа. В едно от заведенията при появата на проверяващите персоналът се скри, пише БГНЕС.

Туристи споделят, че вечер се наблюдава голямо струпване на хора по заведенията и мерките не се спазват. Носенето на маски дори на открито, при липса на разстояние от метър и половина, е задължително.

Проверките по морето ще продължат. Д- р Полина Желева от РЗИ Бургас заяви, че основното нарушение е именно неносенето на маски от персонала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бургаското РЗИ, варнеското и сие на били винаги на хранилка на мутрочалгарите, винаги плюс полицията. Само гстрольорите горят;)
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах репортажа по новините - барманчето беше на поне 2 метра растояние от проверяващите, барът беше празен.. Кскъе е проблема, че ще го глобяват, дори и само да му съставят предупреждение!? Само парлама за телевизиите правят. За съжаление никой нищо не спазва. Шефа му ще плати където трябва и всичко ще е ок, а той няма да получи заплата и т'ва е, Бг варианти да искаш. Ъоми Ковид няма у Бг.
45
1
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
и кой и къде те накара на 40 гр да носиш маска, приказваш ей така да се правиш на актуален
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И във Всрна няма никакви проверки
43
3
 
7
 
! Отговори
11 преди 2 години
Аве кво стана със слънцето и витамин D, дето вируса се пукал и не издържал? Нещо вече за такива работи не се говори. На 40 градуса ша са носят маски - аве тия са луди!
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алооо, РЗИ Бургас спите ли, спете, спете, че много сте се преработили
41
0
 
9
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
ти не разбра ли че Бургаското РЗИ е на хранилка при мутро чалгарите още от миналата година. До последно криеха реалните бройки заразени само да не нарушат рахатлъка на хотелиери кръчмари и подобни.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след дъжд качулка, той сезона литна, отпускарите си тръгват.
39
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Пр Огнянов ти подиграваш ли се или не, немога да схвана посланието ти
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Ммц Приморско в ресторанта на Форест бийч не се спазват никакви хигиенични норми и въобще всичко ред, чистота е на само тек, РЗИ да се по разработят малко, стига са спали под сянките на плажа, много работят горките, то се вижда.....
37
4
 
5
 
! Отговори
П-р Огнянов преди 2 години
Мерките мерките спазвайте мерките! Носете маски, ръкавици, очила и тапи за ушите. Не ходете в парковете и по планините, стойте си в къщи и ще се спасите. До година чакаме новия супер вирус ковид 22. Трябва да го посрещнем подобаващо. Аз П-р Огнянов съм готов!
36
6
 
7
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Че кой ще носи *** на лицето си на почивка бе, ***!?
35
1
 
15
 
! Отговори
Маскен бал преди 2 години
До членовете на Църквата на Светата Маска: Наистина ли си мислите, че маските ще ви предпазят? В тези жеги, маската за половин час се превръща в развъдник на хиляди бактерии и напълно губи свойството си да предпазва! Да не си мислите, че хората ги сменят на всеки час?Също така колко време хората носят една маска? Качват се например в автобуса, слагат я. Слизат - слагат я в мръсния джоб или чанта! И така повече от месец. Маските се превръщат в мръсен ***, а не в защита!
34
1
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Хахаха, изчакаха заведенията да се поопаричат, нали надуха цените това лято та да може ден година даже две да изхрани и сега институции упрегнаха ушеви да отъпат чувала като за последно хахахаха тъй де от дет дошли там отишли, цап-царап да става е важното....разни заведенийца и капанчета по морето може и да се хванат за палците ако им мине проверчица така лекичко, елегантно.
33
3
 
2
 
! Отговори
П-р Огнянов преди 2 години
Крайно време беше. Аз съм П-р Огнянов а те искат да ме заразяват и да умирам. Глоби,арести, запечатване на заведения... Тази слободия и пълен бардак трябва да бъде спряна, не само защото сее вируса, ами и води до моята деградация.
32
2
 
10
 
! Отговори
мен преди 2 години
Да не пропуснат и Нептуна. И там маските са мираж.
31
2
 
16
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Такива ''проверки'' само вдигат жизненото равнище на проверяващите !
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оохохо сетихте се
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб и ДПС ще саботират и ще се мъчат да унищожават народа си, това е целта им в момента! Спряха им достъпа до фондовете и виждате как се включиха и професори и какви ли не герберски крадливи по мии....
28
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Що пише на чужд език на униформите не ги ли плаща българския данъкоплатец и в конституцията е записано че е задължение на българските граждани да четат и пишат на РОДЕН ЕЗИК !!!