Масови проверки по морето за спазване на COVID-19 мерките

Бургаска област твърдо навлезе в червената зона
26 авг 2021 10:16, Анисия Иванова
54
Масови проверки по морето за спазване на COVID-19 мерките
Снимка: БГНЕС

Инспектори от РЗИ и полиция започнаха масови проверки по морето дали се спазват противоепедимичните мерки срещу COVID-19. Това се случва, след като Бургаската област твърдо навлезе в червената зона на заболели.

Днес проверките започнаха от Созопол. Проверява се дали персоналът има поставени маски, следи се дали няма струпване на туристи, има ли отстояние на масите и поставени дезинфектанти.

В един от плажните барове, барманът не носеше маска, а там където ги носят са поставени най-често под носа. В едно от заведенията при появата на проверяващите персоналът се скри, пише БГНЕС.

Туристи споделят, че вечер се наблюдава голямо струпване на хора по заведенията и мерките не се спазват. Носенето на маски дори на открито, при липса на разстояние от метър и половина, е задължително.

Проверките по морето ще продължат. Д- р Полина Желева от РЗИ Бургас заяви, че основното нарушение е именно неносенето на маски от персонала.


54
Още от Коронавирус
Как трима напълно ваксинирани британци се заразиха с COVID-19?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия се разработиха в края на сезона ,защото много хора взеха даде обаждат и пишат как по черноморието не се спазват никакви мерки ,не че РЗИ и полицията се затваряха очите ,предния коментар го е написал правилно .
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бургаското РЗИ, варнеското и сие на били винаги на хранилка на мутрочалгарите, винаги плюс полицията. Само гстрольорите горят;)
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гледах репортажа по новините - барманчето беше на поне 2 метра растояние от проверяващите, барът беше празен.. Кскъе е проблема, че ще го глобяват, дори и само да му съставят предупреждение!? Само парлама за телевизиите правят. За съжаление никой нищо не спазва. Шефа му ще плати където трябва и всичко ще е ок, а той няма да получи заплата и т'ва е, Бг варианти да искаш. Ъоми Ковид няма у Бг.
47
1
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 4 седмици
и кой и къде те накара на 40 гр да носиш маска, приказваш ей така да се правиш на актуален
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И във Всрна няма никакви проверки
45
3
 
7
 
! Отговори
11 преди 4 седмици
Аве кво стана със слънцето и витамин D, дето вируса се пукал и не издържал? Нещо вече за такива работи не се говори. На 40 градуса ша са носят маски - аве тия са луди!
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Алооо, РЗИ Бургас спите ли, спете, спете, че много сте се преработили
43
0
 
9
 
! Отговори
до 40 преди 4 седмици
ти не разбра ли че Бургаското РЗИ е на хранилка при мутро чалгарите още от миналата година. До последно криеха реалните бройки заразени само да не нарушат рахатлъка на хотелиери кръчмари и подобни.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
след дъжд качулка, той сезона литна, отпускарите си тръгват.
41
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 седмици
Пр Огнянов ти подиграваш ли се или не, немога да схвана посланието ти
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Ммц Приморско в ресторанта на Форест бийч не се спазват никакви хигиенични норми и въобще всичко ред, чистота е на само тек, РЗИ да се по разработят малко, стига са спали под сянките на плажа, много работят горките, то се вижда.....
39
4
 
5
 
! Отговори
П-р Огнянов преди 4 седмици
Мерките мерките спазвайте мерките! Носете маски, ръкавици, очила и тапи за ушите. Не ходете в парковете и по планините, стойте си в къщи и ще се спасите. До година чакаме новия супер вирус ковид 22. Трябва да го посрещнем подобаващо. Аз П-р Огнянов съм готов!
38
6
 
7
 
! Отговори
славянин преди 4 седмици
Че кой ще носи *** на лицето си на почивка бе, ид.оти!?
37
1
 
15
 
! Отговори
Маскен бал преди 4 седмици
До членовете на Църквата на Светата Маска: Наистина ли си мислите, че маските ще ви предпазят? В тези жеги, маската за половин час се превръща в развъдник на хиляди бактерии и напълно губи свойството си да предпазва! Да не си мислите, че хората ги сменят на всеки час?Също така колко време хората носят една маска? Качват се например в автобуса, слагат я. Слизат - слагат я в мръсния джоб или чанта! И така повече от месец. Маските се превръщат в мръсен ***, а не в защита!
36
1
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 седмици
Хахаха, изчакаха заведенията да се поопаричат, нали надуха цените това лято та да може ден година даже две да изхрани и сега институции упрегнаха ушеви да отъпат чувала като за последно хахахаха тъй де от дет дошли там отишли, цап-царап да става е важното....разни заведенийца и капанчета по морето може и да се хванат за палците ако им мине проверчица така лекичко, елегантно.
35
3
 
2
 
! Отговори
П-р Огнянов преди 4 седмици
Крайно време беше. Аз съм П-р Огнянов а те искат да ме заразяват и да умирам. Глоби,арести, запечатване на заведения... Тази слободия и пълен бардак трябва да бъде спряна, не само защото сее вируса, ами и води до моята деградация.
34
2
 
10
 
! Отговори
мен преди 4 седмици
Да не пропуснат и Нептуна. И там маските са мираж.
33
2
 
16
 
! Отговори
Даа! преди 4 седмици
Такива ''проверки'' само вдигат жизненото равнище на проверяващите !
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
оохохо сетихте се
31
0
 
3
 
! Отговори
667 преди 4 седмици
everything about covib 19 doensn*t matter