Трета доза ваксина в Швеция за хора с тежки заболявания

Не се препоръчва засега реваксинация на останалото население
26 авг 2021 13:30, Елка Василева
25
Трета доза ваксина в Швеция за хора с тежки заболявания
Снимка: архив, БГНЕС

Близо 40 000 жители на Швеция, страдащи от тежки заболявания, ще може да получат от 1 септември трета доза ваксина срещу COVID-19, съобщи днес общественото радио, цитирано от ТАСС.

Още по темата

Третата инжекция ще даде възможност да се формира по-голям брой антитела и клетки, необходими за добра защита от инфекцията, обясни в ефир главният епидемиолог на Андерш Тегнел.

Подсилваща трета доза ваксина ще бъде предложена на пациенти с трансплантирани органи или имунодефицитни заболявания.

Тегнел не препоръчва засега реваксинация на останалото население. "Още никой не знае дали е необходима сега трета доза. Британски данни и данни от други страни не са в полза на трета инжекция", каза той пред в. "Дагенс нюхетер".

До момента 6 651 777 души (81,2 процента) от хората в Швеция над 18-годишна възраст са получили поне по една доза ваксина срещу COVID-19, а 5 387 909 души (65,8 процента) са напълно ваксинирани.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв стаден имунитет, бе! Народът се ваксинира повсеместно, затова падна и заболяемостта и смъртността. 82% са това!
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До FAKTI Ами то главите на някои хора са разтоварени от интелект.на снимки са много дълбоко замислени, но само така изглеждат,че мислятЩо да не разтоварят и здравната система и бюджета, да се поиска всичко,а да е разтоварено.Да заемат да яхнат метлите и да ни разтоварят от себе си е на- добре.
18
1
 
2
 
! Отговори
шведи преди 2 години
Малко са трите дози. Трябва да ги друсат всяка седмица докато им дойде стадния акъл.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
82% от възрастните, поне с една доза и 40% от децата. Засега.
16
0
 
3
 
! Отговори
Швед преди 2 години
Според изследванията миналата есен , когато предполагаха, че около 25-30% са го "изкарали", се оказа, че само 4% са го срещали. Тогава затегнаха мерките, на практика почти всички бяха на хоум офис маски в обществения транспорт, затворени театри, кина. След това почнаха ваксинацията с препоръка всички преболедували да се ваксинират 1-6 месеца най късно след преболедуването. Сега ваксинират над 15 години. 40% от тях са ваксинирани. Така че, изобщо не може да се сравнявате!Вярват на експертите си
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според изследванията миналата есен , когато предполагах, че около 25-30% са го "изкарали", се оказа, че само 4% са го срещали. Тогава затегнаха мерките, на практика почти всички бяха на хоум офис маски в обществения транспорт, затворени театри, кина. След това почнаха ваксинацията с препоръка всички преболедували да се ваксинират 1-6 месеца най късно след преболедуването. Сега ваксинират над 15 години. 40% от тях са ваксинирани. Така че, изобщо не може да се сравнявате! Вярват на експертите си
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
14, и да им обяснявате, няма как да стане. Сравняваме се с ... Швеция!!! Там и без мерки хората са достатъчно адекватни и имат обществено съзнание. После, уж били изкарали и направили имунитет. Като са, защо се и ваксинират? Ако бяха същите като тук, че и изкарали вируса, едва ли 80% щяха да са ваксинирани.
13
5
 
5
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
До Анонимен 14: В Швеция смъртността винаги е била по-ниска от нашата, още преди ваксините, когато и мерки не спазваха. Не е от ваксините. Хората си изкараха заразата още миналата година и още тогава изградиха стадния имунитет.
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
82% ваксинирани и броят расте. Вземете поука! Хората вярват на експертите си и резултатът е ясен, статистиката го показва. За 2 седмици починалите им са по-малко отколкото при нас за 1 ден. В болниците им са само 30 души в интензивните , и то неваксинирани. В отделенията 110 души, при нас почти 3000 души. А Швеция е 11 милиона.
11
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко е за пълен имунитет трябват по 3 дози от всяка ваксина на човек.
10
20
 
28
 
! Отговори
да-да преди 2 години
Горките хора, с две дози не са успели да ги уморят, но с третата може и да стане.
9
0
 
11
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Никой не те кара насила да четеш в днес. бг.
8
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чудя се днес 50% от статиите на Днес бг са за вируса, не мислите ли ли уважаеми че това в един момент спира да ви държи гледаемостта голяма, защото на хората им писва.
7
3
 
17
 
! Отговори
Братчеда на Станиша преди 2 години
Мисля, че ние можем и по-добре, предлагам да пропуснем 3 игла и да минаваме директно на 4!!!!! Така ще сме с едни гъри пред останалите циркаджии
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"трета доза ваксина ще бъде предложена на пациенти с трансплантирани органи или имунодефицитни заболявания." И едните, и другите са таман да се гътнат от ваксина! Кво толкова им пречат хората, та искат да ги очистят?!?
5
3
 
19
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Трябва яко дупчене,без туй след 6м силата на ваксините свършва и пак трябва да си слагате иглата.Няма как трябва пачки да правят фармацевтичните предприятия.
4
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана мангъровци? 82% Швеция, 16% България.
3
6
 
7
 
! Отговори
Плевен преди 2 години
Всяка вечер удрям една яка мъжка ваксина на жената, а тя доволна и доволна. Случва се, че за една нощ и по две яки наксини отметат; нямам как, и двамцата се добре, а тя в знак на благодарност ми удря по няколко грапави езика по малката главица, до като не се появи кремчето.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги довършат.
1
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно решение на шведите.