В Словения и работещите вкъщи трябва да имат COVID сертификат

Работодателите могат да санкционират работещите
21 сеп 2021 12:12, Елка Василева
76
В Словения и работещите вкъщи трябва да имат COVID сертификат
Снимка: архив, БГНЕС

Сертификат за ваксинация, преболедуван COVID или отрицателен тест за коронавирус в Словения ще трябва да имат и работещите от вкъщи, съобщи министерството на труда, цитирано от словенските медии.

Словения въведе COVID сертификати за работа, влизане в търговски центрове, здравни заведения, пътуване с обществения транспорт освен за учениците, за различни услуги и обществени учреждения.

Още по темата

Министерството сега обяви, че от задължението да представят сертификат за ваксинация, преболедуван COVID или негативен тест не са освободени и работещите от вкъщи.

Ако работещите от вкъщи нямат сертификат, те трябва да се тестват с бърз антигенен тест за самостоятелно тестване най-малко веднъж седмично, след което да изпратят на работодателя документ с датата на тестването, резултата от тестването и подпис. Разходите за тестването се поемат от работодателя.

Ако работещият не направи това, се смята, че е нарушил задълженията, произтичащи от работните отношения и работодателят може да го санкционира в съответствие със закона за трудовите отношения, обясниха от министерството.
/БТА/
 


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората са болни от китайския грип пък аз съм в нас с гнойна ангина. На който кажа, че съм в болничен и смятат, че е ковид. Странна работа, все едно други болести не останаха - всичко е ковид вече....
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези са тръгнали по гръцките стъпки
69
0
 
0
 
! Отговори
И кора ми преди 1 месец
Има сертификат.
68
1
 
4
 
! Отговори
tr преди 1 месец
ОТ 2033 който няма инсталиран медицински чип не може да излиза от къщи.
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Утре ако искаш да дрискаш - първо пращаш официален факс на работодателя и отиваш в *** само след като си получил разрешение.
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да може да работиш от къщи (дома си) сертификат? Ако нямаш няма да работиш или нямаш право да обитаваш дома си без сертификат? Да ходим по пещерите и планините на каравани и палатки като хипита. Падението на властта няма дъно. Медицински и здравен проблем истеризиран до ен-та степен. Какво следва като в Китай социален рейтинг и изключване от обществото за неподчинение?
65
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представяйте си какво има в тия ваксини, за да искат така отчаяно да ни ги нахакат.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми да - като си седиш вкъщи можеш да се заразиш от въздуха, а пък после веднъж заразен - може да го предадеш я на някой комар, я на някоя амеба.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Словения осъдиха техния главен прокурор на 15 години затвор. Правил същите номера като нашия. Защо я няма тая новина никъде, може би защото сме на 120-то място по свобода на словото. Гешев готви се, и твоето време ще дойде.
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новият 11.09. тогава ни набутаха кюаери навсякъде да те следят, задължително минавах скенер на летището, не можеш едно шише шампоан да си сложиш в багажа, без разрешение могат да те подслушват и арестуват само по подозрение.... Сега още повече ни отнемат свободата и правото на избор! Джордж Оруел се обръща в гроба.....
61
0
 
24
 
! Отговори
Растата преди 1 месец
Това е голяма глупост. След като си вкъщи сам, за чий е нужно да си изкарваш сертификат. Абсолютно никаква логика при въвеждането на такава заповед. Утре може да ти потърсят сертификат за ваксинация, ако решиш просто така да се разходиш в гората.
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светът тотално изтрещя.....
59
0
 
29
 
! Отговори
Анти на антито преди 1 месец
Ако си мълчим и тук ще стане така. А след ограничението за работа, какво е следващото? Да не можеш да отидеш на лекар? А след това? Да не можеш да имаш деца ако нямаш сертификат. Да не можеш да излезеш от вкъщи? Да си помислим от сега кое ще е нещото което ще прелее чашата, защото малко по-малко нещата се случват.Ако преди две години те бяха питали би ли си слагал ваксина на абонаментен принцип, сигурно 90% щяха да кажат не. С толкова много регулации или ще ни ограничат свободата или бунт
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А да се самоеbат по три пъти на ден може ли да им въведат? то стана като с агнето - мътиш ., не мътиш - ще те ям.
57
1
 
5
 
! Отговори
Що не преди 1 месец
Си епат кутката майна??? Фак Ю. Исзвратиняци саттанински! Няма стане,защото в самото зло е заложено да се самоунищожи ! Бегайте с двеста от мене,че като хвана една бухал.ка.....
56
0
 
21
 
! Отговори
Ржевски Неваксиниран преди 1 месец
Съпротивата трябва да започва от сега, утре ще ни сготвят. Такъв терор не е имало от времето на Хер Хитлер.
55
1
 
36
 
! Отговори
някой преди 1 месец
Надпреварват се кой по-голям про.сто.тия да измисли. Тия излизат начело за момента.
54
1
 
35
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 месец
Отивам да друсна крушата, ще ми трябва ли сертификат? Някои вече полудяха, само година и половина след началото на набедената пандемия, и се започна с лудницата.
53
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тия хора полудяха . Що за тъпоумие е това ? Искаме си свободата ! Долу маските !!!
52
51
 
2
 
! Отговори
Любака преди 1 месец
Силно се надявам всички тези норми да бъдат въведени задължително в България.Простия българин разбира единствено от тояга, доказано в историята.