Заради сертификата броят на ваксинираните на ден скочи три пъти

Ако се беше случило в началото на пандемията, щяхме да сме без маски
275
Заради сертификата броят на ваксинираните на ден скочи три пъти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Доколко са ефикасни новите противоепидемични мерки, ще си проличи в бъдеще, кмята доц. Михаил Околийски, представител на СЗО в България.

Още по темата

"Ако това е начин да овладеем пандемията, значи са добра идея. Служебният кабинет взе решение, което е правилно, може би е закъсняло. Хората, които се ваксинират на дневна база скочи три пъти. Ако това се случваше от началото на пандемията, сега щяхме да махаме маските и да се връщаме по стадионите",  каза още доц. Околийски пред БНТ.

По думите му имаме да извървим много голям път към цивилизоваността на западните страни, където превенцията е на първо място.

"Виждаме над 13% положителните проби, над 7000 човека в болници, но въпреки това смятаме, че това не ни касае. Това е някакъв защитен механизъм, който ни предпазва да не развие някакво депресивно разстройство. Ние сме проваляме в това да обясним на хората защо да вземат това важно решение", добави още той.

По отношение на зелените сертификати доц. Околийски заяви, че сме уникална държава в нерационалното си поведение.

"Да предпочиташ да влезеш в огромен риск да вземеш фалшив сертификат. Ако това продължи, може да има проблеми с признаването на сертификатите ни при пътуване с Европа", предупреди той.

"Ваксиналното покритие при учителите е около 30%.Защо учителите и медиците не се ваксинират?", попита  риторично доц.- Околийски.

Според него има различни механизми, които да се приложат по тази въпрос.

"Във всички други страни, които даваме пример за добри практики, децата се тестват два пъти седмично. Това е една от комплексните мерки, които трябва да се вземат", каза още той.


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея ваксини са жив ташаг как така ваксинирани го хващат пък хората около тях не аз лично познавам два случая
262
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изтекли срокове закупени от герба ,така каза Балтов ,а от ЕС били им удължили срока с 6 месеца е как удължават като срока е свършил и то ваксина )
261
4
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Вместо антиваксърска революция наблюдаваме ударно ваксиниране.
260
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И трети Ангел ги последва, като говореше с висок глас: който се поклони на звяра и на образа му, и получи белег на челото си или на ръката си, той ще пие от виното на яростта Божия, вино неразводнено, наляно в чашата на гнева Му, и ще бъде измъчен с огън и жупел пред светите Ангели и пред Агнеца.Димът от мъчението им ще се издига вовеки веков; няма да имат покой ни денем, ни нощем ония, които се покланят на звяра и на образа му, и които получават белега на името му.
259
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата им или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
258
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо учителите и медиците не се ваксинират?", попита риторично доц.- Околийски. - Какво "риторично"? Защо не си задава въпроса сериозно? Защо тия медици които са се сблъскали с толкова страховития ковид отказват тези безопасни и ефикасни ваксини? Или виждат нещата различно от медиите? Този въпрос е изключително важен?
257
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледайте махалите там никой не се ваксинира и следете за смъртноста и ще разберете има ли вирус.
256
5
 
2
 
! Отговори
истината преди 1 месец
Сега разглеждах картата на света на ваксинираните освен в Африка другите страни колкото нас са тези които завършват на стан(Афганистан, Пакистан ...)Украйна и Беларус - доста елитен клуб на държавите.
255
2
 
8
 
! Отговори
baionya преди 1 месец
Бхахахаххаа всички тея надъхани с тяхните жалки скандирания "Аз няма да се ваксинирам", "Моята ваксина ви я дава", вече се набодаха. Иначе са много отворени на приказки, ама като им спряха молчето и чалгичката и айдееее.
254
3
 
1
 
! Отговори
Б. Г. преди 1 месец
До 249,лекувай си мозъка или да те прибират, където ти е мястото....
253
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато ни разделят на ваксинирани и неваксинирани, целта е да се унищожи малкия и средния бизнес, т. е. Средната класа , която от това физически ще загине и тоя хаос ще продължи до 5 години.И от едната и от другата страна на спора седят едни и същи хора.Гледайте как да оцелеете икономически а не си играйте на ваксини и санитарни мероприятия.
252
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Заради сертификата" е евфемизъм, който в случая се използва вместо реалното "заради грубата принуда".
251
1
 
6
 
! Отговори
asd преди 1 месец
Андрешковци, до къде го докарахме така? Забогатяхме ли, оцеляхме ли? Позор! Децата затворихме и първи по смъртност от КОВИД.
250
2
 
5
 
! Отговори
Бигфарма Оружай преди 1 месец
Ще има и за комисон на мериднжеите, берекет версин.
249
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българина е страхливо, ама страхливо ***!Днешното поведение е поредното доказателство за това твърдение. Племето по-скоро да хваща ковида и да отърве Земята от присъствието си!
248
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Заради сертификата броят на ваксинираните на ден скочи три пъти" Как ще е заради изискването за сертификат ,просто много хората сега изведнъж пожелаха да се ваксинират ,я не лъжете ,че е заради сертификата .
247
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се бодеш с графенов оксиди и какво ли още не,за да ходиш в кръчмата и в мала,е тва е тест за ***
246
8
 
24
 
! Отговори
Киро Х преди 1 месец
Аман от пропаганда! Аман! Който иска да се боде с експерименталната ГМО помия, който не иска - да не му я насилват! Та нали уж ваксата предпазва?! Откъде накъде тогава оваксаните ще насилват нормалните хора да се бодат? Нали те са защитени и нито ще влизат в болница, нито ще умрат! Аман!
245
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само да питам защо у ***,алите при тъмните няма ни зелени сертификати и масова стирилизация-пардон ваксинация.Защо не вземат примерно такова решение управниците ,че не сили набоцкан няма социални помощи...Иска ни се ама няма .защото ч***футско-рептилския(елит) си пази любимите тъмни и си следва плана за затриване на омразния им български етнос.
244
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
"представител на СЗО" - това е гаранция за "обективност" :))))))