917 на 100 000 души е заболеваемостта от COVID в община Бяла

Кризисният щаб затвори и детските градини
Обновена: 26 окт 2021 14:17 | 26 окт 2021 14:10, Анисия Иванова
26
917 на 100 000 души е заболеваемостта от COVID в община Бяла
Снимка: БГНЕС

Високата заболеваемост от COVID-19 има през последните 14 дни достигна 917 на 100 000 души в община Бяла в Русенска област. Тя е сред първите в страната, която реши да затвори за посещения детските градини.

Освен учениците, от днес вкъщи остават и над 300 деца, които посещават две детски градини и 6 филиала в община Бяла. За родителите това е неудобство, тъй като повечето трябва да излязат в отпуск. Притеснява ги и фактът, че не е ясно докога детските градини ще останат затворени.

Още по темата

Решението за затварянето на детските градини е на общинския кризисен щаб в Бяла.

"Детските градини са под юрисдикцията на общината, за да направим това, което е нужно, да намалим възможността от разпространение от COVID-19 и това е препоръчано на кмета на общината, който преустановява със своя заповед заниманията в детската градина", заяви Евгени Димов, заместник-кмет на Община Бяла.

По думите му до затварянето на детските градини се е стигнало, защото в повечето случаи децата са вирусоносители и разпространители на заразата.

"Неудобство е за самите родители, които нямат вече отпуски или са изчерпали своите отпуски, невъзможността да получават и някакви помощи на база онлайн обучение на децата от предучилищните групи. Но се надяваме, събирайки информация за тяхната заболеваемост, при постигане на необходимия процент, да отправим искане към министъра на образованието за преминаване в онлайн среда на обучение при училищните групи", допълни Евгени Димов.

През следващите дни ще се реши дали детските градини ще отворят врати в зависимост от данните за заболеваемостта.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Строг локдаун на ваксинираните и нещата ще се оправят.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксаджиите са виновни, защото не спазват правилата. Щом са ваксинирани, могат да правят каквото си искат, а в същото време разнасят вируса и заразяват останалите.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рекордьори поне в едно нещо. На първо място в целия свят. Благодарете на антиваксърите и гнусната им пропаганда .
21
0
 
3
 
! Отговори
ммм преди 1 месец
Пътя Русе - Бяла, Бяла - Попова и Бяла - Плевен да бъдат затворени! Всичко да се затвори. Бяла е на кръстопът, спират ТИРове, жп гарата е далеч, но коли има в озибилие. Бяла да бъде блокирана до пролетта и по този начин всичко ще си дойде на място. Предлагам и да се затворят зимните КУРорти, там има много зараза; Държавата трябва да се блокира поне за няколко години, а по този начин ще се елеминира заразата и всочко останало. Да се премахне и трафика в небето над страната, от там също идва зараз
20
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Кой ви следи и кой ви чипира, бе т......нари? Не ви ли идва наум, че повече им трябвате здрави и прооооости, та да работите без пари? Какво ще ви правят зомбирани и чипирани, че дори и с прословутата ви свобода, какво ли ще я правят!?
19
1
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 1 месец
Голема стъкмистика-в Бяла живеят 10 000 човека.... всеки десети е умиргащ :)))))
18
1
 
2
 
! Отговори
Петя-Преслава преди 1 месец
Лъжа ееее........
17
0
 
4
 
! Отговори
Бай Миле преди 1 месец
Интересно ми е и го смятам, ама как и да въртя цифрите не се получава! НЯМА ФИЗИЧЕСКИ КАК ДА СЕ ИЗСЛЕДВАТ ТОЛКОВА ПРОБИ ЗА ДЕНОНОЩИЕ!!!!! Съвсен ни взехте за тапи!!!
16
0
 
3
 
! Отговори
Маняк преди 1 месец
До до МанякДа, видял съм тази във Варна. Ако направим пак същата сметка идват 132 случая за 14 дни.
15
0
 
3
 
! Отговори
до Маняк преди 1 месец
Според уикипедия, община Бяла, русенско има 14 224 човека население.
14
0
 
7
 
! Отговори
Маняк преди 1 месец
В община бяла има 3716 човека население и като приравним горните данни към самото население излиза че има 33 болни за 2 седмици в общината. Ало стегнете се бе
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ваксинирайте се! Иначе локдаун до дупка! Докато измрат още 100 000.
12
0
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 1 месец
То от шаване по улиците зараза не се хваща. Обаче те се събират вечер да пият и пеят и там стават белите. Аз знам една компания миналия ноември. От 6 човека, 1 умря, 4 в болница и само един изкара леко. Това след една вечеринка в малка уютна стаичка. Така и не разбраха от кой тръгна всичко
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 7Вчера италиянския премиер Марио Драги обяви,че в италия и ЕС започва цифровизация във всички сфери на живота,и че ЕС ще създаде до 2026 година "ЕКОСИСТЕМА ОТ МИКРОЧИПОВЕ".
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казват , че много хора щели да останат без работа защото не искали да се ваксинират.Но никой не казва кой тогава ще изкарва парите на работодателите и кой ще плаща данъци ?Както всички знаем богатите не обичат да плащат данъци !
9
1
 
2
 
! Отговори
Даа преди 1 месец
Предполагам, това е бройката на всички болни в община Бяла. Ако не е бройката на населението.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щото в провинцията има много хора,повечето са възрастни и не шарят много по-улиците особено в студа. Не може в провинцията да има толкова болни.
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е защото повечето вярват на конспирациите и си набиват в главите че ще ги тровят и чипират. Че не е ок всичко, не е, ама ако искат да ни тровят и следят има по скришни начини без да се усетим от къде идва. Малко ли ни следят чрез айфоните и фейсбуците. Малко ли ни тровят с качеството на живот?
6
2
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 1 месец
Успокой се ве. Тебе пък кой е тръгнал да те убива?
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проклети убийци само знаете да се хваляте стия бройки и лъжи дано да горите в ада проклети убийци никой не ви вярва вече и вие лекарите ще си получите заслуженото малко ви остана и на вас проклети убийци