Разкриват още 50 легла в Благоевград, болните бързо се влошавали

Очакванията са заболеваемостта да надхвърли 1000 на 100 хил. души
8
Разкриват още 50 легла в Благоевград, болните бързо се влошавали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови 50 легла за лечение на болни с усложнения от Covid-19 ще има в държавната и частната болница в Благоевград. 360 пациенти са настанени в лечебните заведения в областта, като 12 от тях са на интензивно лечение.

Според медици все още има незаети места в болниците, но много от заразените се влошават бързо.

В момента се освобождава хирургичното отделение в болница „Пулс“, а пациентите се преместват в неврологията, която до вчера беше Covid-отделение, предаде БНР.

Covid зона е вече и травматологията в държавната болница. Днес лечебните заведения в Петрич, Сандански и Разлог ще обсъдят възможностите за разкриване на още ковид легла.

По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи за последното денонощие са 280, а на двуседмична база заболеваемостта е 922 на 100 000 души. Експертите прогнозират, че до утре ще се премине границата от 1000 , което е основание за налагане на най-тежките противоепидемични мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петър Москов: Само 10 от 64 болници в София разкриха допълнителни ковид легла.
4
1
 
0
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Не че нещо, ама макетата са много *** пърчета. Там никой не слага маска-това е срамно и женствено, защото са много смели комити-ха-ха, не вярват, че има ковид, умрелите били умирали, защото са болни от други болести. Най-важното е да има туристи и да им се пълнят заведенията и хотелите.Всичко друго за тях е конспирация.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ударно унищожава антиваксъри, много е добър.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите умират. Те казаха, че е техен избор. Мангъров каза да преминат през ковида и да придобият естествен имунитет. Някои ще умрат, каза Мангъров. Не трябва да притесняваме антиваксърите да изпълняват съветите на техния лекуващ лекар Мангъров. Човекът е специалист.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пращайте ги на опашка при Мангъров - специалиста. Пратете сметките на Чалгарите от Седем-осми. На Слафчо Диването и Тошко Африкански. Болниците вече да лекуват само други болести. Антиваксърите ще ги пращаме само при Мангъров. Оплаквания и статистика за заболели и умрели антиваксъри да се праща само на Мангъров и неговите пиари от Седем-осми.