Решено е: Ще има и сертификат за антитела

Той ще важи само на територията на България
Обновена: 9 ное 2021 15:30 | 9 ное 2021 14:24, Веселина Йорданова
366
Решено е: Ще има и сертификат за антитела
Снимка: БГНЕС

Нов сертификат ще има за антитела, който ще важи само на територията на България, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция.

Той ще важи 90 дни от датата на изследването и се въвежда от четвъртък.

Ще се търсят антитела от вида IgG с праг 150 единици на милилитър, обясни проф. Радка Аргирова.

За хора, които са прекарали безсимптомно заболяването, за хора, които са си купили антигенен тест, оказал се е положителен, но не са отишли в болница и са се самоизолирали, и такива, които по-късно са постъпили на лечение, но нямат верификация. По този начин косвено ще получим информация и за това колко хора действително са преминали среща с вируса, каза още Аргирова.

След като в лаборатория този тест се окаже с необходимите стойности, сертификат ще може да се изтегли от информационната система по същия начин.

Кацаров каза още, че с 30% повече са заразените при този вариант на вируса, но смъртността не е толкова висока, колкото е била.

Броят на починалите отнесени към броя на заразените е 3.5, леталитетът при предишните две вълни е достигал до 10, каза той.

Над 1.5 млн. теста за коронавирусната инфекция ще се осигурят за учениците. До вчера са били доставени 200 хиляди теста, а днес ще бъдат доставени още 80 хиляди, съобщи Кацаров. Единият от доставчиците, с който е бил подписан договор за доставка на щадящи тестове, не ги е доставил.

Министърът каза, че се прави всичко възможно през следващта седмица цялото количество тестове да бъде предоставено на Министерството на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак искат да ни се харест тези политици, лукави са всички до един, но едно се вижда и няма как да го скрият - ефект от мерките няма, хората обедняхме в пъти и както е тръгнало няма и да има кой да ни плати пенсиите ако изобщо доживеем дотогава.
295
0
 
3
 
! Отговори
Купувам сертификат преди 2 години
Доказано преболедувал преди 10 месеца, антигенен тест положителен(17.12.20 Ковид център ДКЦ12), Рьо снимки, пневмония, скенер, 3 вида антибиотици, 2 пъти доказани антитела, последно на 9.9.21 ... anti-SARS-CoV2 IgG S Qty Kолич. 182.0 BAU/mL при референт до 33.8. Законно не мога да имам сертификат (отговор от РЗИ не са ме регистрирали, започват регистрацията от 23.12.20), а за антителата съм избързал месец и затоваТЪРСЯ НАЧИН ДА СИ КУПЯ СЕРТИФИКАТ ...заплащане достатъчно!!!!!
294
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска Кацаров да доскърца до изборите!
293
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната заблуда made in Bulgaria! Такова животно по света няма!
292
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната схема - искат да ни откраднат антителата!
291
0
 
6
 
! Отговори
Мря, ама късня преди 2 години
Имам антитела и пак няма да си взема сертификат, да сте се сетили по-рано. Айде ше ви ходя във вмирисаните молове и кръчми. Да сте мислили с главите си.
290
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, Кцаров знае ли защо "ще важи само на територията на България" или то е само гражданите да свикват, че скоро освен в България другаде в цивилизованите страни няма да ги приемат? Напомня ми на 80те в комунистическа България: в България имахме свободата да мизерстваме на кило, но навън излизане - ЙОК.
289
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ви гледам сейра, сега след този зелен сертификат като почнат едни фалити как ще обезщитите хората и, най вече, с какво с празни приказки и демагогщини. Сигорен съм, че все някаде ще ударите на камък въпрос е на време. Определено очаквам много фалити и дано ефектът на доминото този път сработи и всичката тази гнус излезе на яве.
288
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преболедувах средно преди 13 месеца. Имам над 800 антитела , над 250 вирус неутрализиращи антитела. Абсолютно анти съм всякакви сертифицирани ииидиотщини. Но на ваксинираните кой следи антитела имат ли изобщо. И защо на болни преливат само плазма от преболедували единствено? Защо просто хората с антитела не ни оставите на мира?
287
0
 
11
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Всичко е разрешено за изборите!
286
0
 
5
 
! Отговори
В. преди 2 години
Смъртносттанеетолковависока, колкото била! Колкото била кога, бе? Колкото била представена,колкото била предполагана, колкото била миналата година? Тогава за какво са тези КОВИД истерии!
285
5
 
0
 
! Отговори
До 301 преди 2 години
След ваксиниране обикновено има 450-800 единици. Пишеш глупости. Но като всеки българин нищо не ме учудва
284
0
 
11
 
! Отговори
Буци преди 2 години
До Ха-хаВаксинираните също са заразни...
283
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно добро решение, от много безсмислени.
282
2
 
5
 
! Отговори
До До Анонимен 281, преди 2 години
Ще лъснат, ами как и не съм анти, а реалист - повечето ми колеги се криха като мишки, с болничен с ОВИ, за да не ги карантинират (и нямаше проблем да си купят по 2-3 теста). Резултатът - 3-*** починали възрастни родители, щото вирусът не е опасен и ще заведем децата при тях. Но всеки сам си носи кръста и надали тези трима ще са горди, че имат антитела.
281
0
 
11
 
! Отговори
Варна преди 2 години
Предизборна паника май виждам тука? Сертификат за 3 месеца??!?! Wtf и не важи за чужбина!!! Ахахайахахаха
280
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ген. Боклуджийски се хвалеше че сред 2 дози Пфайзер има 77 антитела т.е под този лимит. Въпреки това за него се издава безсрочен сертификат. Аз след леко боледуване имам 140 антитела и нямам право на сертификат, въпреки че имам по - добра защита. Пълно безумие!
279
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривай!
278
0
 
17
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Накрая ще има и хора в пандиза!----Патета в кълчища!-----Пример как не трябва да се управлява страна, но толкова си могат.
277
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще продължа да не ходя по заведения, защото там може да има някой с подобен сертификат