Въпреки Омикрон: Нови облекчени правила за пристигащите у нас туристи

Отпада PCR тестът за туристи, идващи от "червена зона", но са със зелен сертификат
1 дек 2021 08:10, Петя Славова
56
Въпреки Омикрон: Нови облекчени правила за пристигащите у нас туристи
Снимка: БГНЕС

От днес са в сила нови правила за влизане в България. Отпада PCR тестът за туристи, които идват от "червена зона", но имат зелен сертификат. В това число попадат гражданите на държави, където 14-дневната заболеваемост е над 500 на 100 000, предава Нова тв.

Ако влизащите у нас от страни в "червената зона" не представят валиден цифров COVID сертификат за ваксинация, преболедуване или изследване с тест, те подлежат на 10-дневна карантина.

От нея няма как да се освободят – за разлика от туристите, пристигащи от зелена или оранжева зона. За тях важи правилото, че ако в рамките на 72 часа от пристигането им се изследват с PCR или антигенен тест и резултатът е отрицателен – карантината им се отменя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Пътуващ преди 2 години
Еми браво! Само $300 съм назад от гениалното правило просъществувало едвам два месеца, клоуни!
49
0
 
2
 
! Отговори
ИМА ЛОГИКА преди 2 години
Има логика, има логика ... Няма опасност ако сега идва от ЧЕРВЕНА зона, но е със "зелен сертификат" за неадекватен тест правен преди половин година и повече. И после, "Що така бе, Миме?!" Как стана така, че има бум, че нали сертификатите работят?
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи кво разбирам, нас могат да ни тероризират как си искат, но безкрайно скъпите им туристи ги глезят, ваксаните дето си носят вируса под път и над път не ги барат, но после пак ние ще сме виновни, че болниците са препълнени, за дебела тояга е работата!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето. Ето как може да се изчисли цената на човешкия живот. Разделяме келепира на броя на умрелите от келепира . Може и да се сметне прихода в хазната .
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ПВР тест може да се определи какъв вирус е насреща,но вируси разни и не всички се отнасят към Ковид19 група,ако била открита,описана и е стандартизирана,отнесена към вид,семейство,род специфична за вируси по показатели за сравнение,които могат да предизвикват определени влияния изразени в болестни състояния,но не всякакви от всички смесени под име Ковид19,че на някои тъй им се поискало да ги пресъздаде за лечение под общо наименование в група неописуема да ги включи пускайки ги в обращение.
45
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Еми как, мутренските хотели в Банско са най важни ;) !!!
44
0
 
3
 
! Отговори
Кацаров преди 2 години
Абе излизайте, не се съобразявайте с мерките, както виждате нито Кацаров, нито Радев ви спира! Абе поемайте с голи гърди новата вълна от несъществуващ вирус! Няма по добро за България и нейната икономика от саможертвата на антиваксърите ***! Вирус няма, ваксина няма, тръгвайте всички антиваксъри по зимните курорти и до март, благодарение на вашата саможертва, ще се върнем бързо в нормалността. 85% антиваксъри са идеалната пропорция за колективен имунитет без ваксини! Всички печелят!
43
0
 
10
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Нищо, че точно ваксинираните и боледувалите можели да го разнасят и те. Защо. да мислим... А и нали тр да влезе бацила в страната, че после да просим от ЕС за помощи!
42
0
 
18
 
! Отговори
Ясно е преди 2 години
Ясно е кое е по-важно - да напълнят своите хотели с ваксинирани туристи от Запада, без значение дали при пристигането си са здрави или не. А после ми обяснявайте как всички мерки са насочени към опазване на нашето всеобщо здраве :D
41
3
 
11
 
! Отговори
D преди 2 години
Пуснете ги всички. После обвинявайте неваксинираните, заради натоварването в болниците. Даже болни ги пускайте да се разхождат.
40
1
 
15
 
! Отговори
"гениално" преди 2 години
Поредното малоумно решение, което се приема у нас.Например преди няколко дни 13 човека, всичките ваксинирани, от футболния отбор Беленесеш се оказаха заразени с Омикрон варианта, като половината го карали с леки симптоми, докато останалите безсимптомно. Та нека предположим, че такива безсимптомни ваксинирани си влизат спокойно у нас. И защо трябва те да са привилегировани без PCR тест, докато за другите да се изисква такъв?
39
4
 
7
 
! Отговори
Кацаров преди 2 години
Оф откога чакам Мангъра да изкара антиваксърите да поемат с голият си *** новият вирус! Точно за 2 месеца наистина стигаме стаден имунитет и идват много позитиви! Като начало икономиката ще тръгне добре от март! Балонът в жилищният сектор ще гръмне заради липсата на хора, жертвали се за да докажат че вирус няма и че всичко е конспирация, тогава ще си вземем жилища на ниски цени! Само хубави работи! Браво на антиваксърите, благодарим за доброволната саможертва, далеч ще стигнете! Успех доброволци
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров каза дойде ли Омикрона, пандемията свършва!
37
0
 
1
 
! Отговори
? до Дим преди 2 години
Откъде е тази информация ...от бабите пред блока или от Кирковския пазар? Имаш ли факти..дай линк да видиме тази информация...а то шараните ти се наовиха в мрежата като голи шаранчета.
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А браво!! Дори махнете визите за пристигащи от Африка. Повече хора от там да идват. Да не не изпаднем от първото място по смъртност.
35
0
 
19
 
! Отговори
sante_dog преди 2 години
за сметка на това училищата са затворени за ученици от 5-ти до 12-ти клас. Приоритети...
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали трябва ваксинираните заразени спокойно да ги пуснем в страната. Иначе как ще се увеличи бройката на болните при нас и как ще се изнудват хората да се ваксинират. ***.
33
0
 
14
 
! Отговори
Дим преди 2 години
Над 40% от заразените в болници в Западна Европа последния месец са със " зелен сертификат"!!! В момент в който всички масово затварят и искат тестове за всички, наш Стойчо отваря! Щото смъртните случаи паднаха под 200! Недопустимо! Как ще се излагаме така?Нали трябва да сме първи в света по смъртност!!!
32
0
 
11
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Браво Компири, само така. Вкарайте яко Омиктон в Банско и Боровец, те местните и без това го изкараха и не ги бърка.
31
0
 
26
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Много хубаво, браво. Хората си затварят границите, а ни е облекчаваме достъпа. Какво като някой има сертификат и е ваксиниран? Не може да е болен ли, или преносител?? АМАН ОТ МАЛОУМИЯ