Миокардитът - по-често срещан след заразяване, а не след ваксинация

Pfizer/BioNTech и Moderna са свързвани с редки случаи на възпаление на сърдечния мускул
16 дек 2021 16:12, Петя Славова
73
Миокардитът - по-често срещан след заразяване, а не след ваксинация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Възпалението на сърцето е по-вероятно да се развие след заразяване с COVID-19, отколкото след ваксинация, установява мащабно проучване, обхванало почти 39 милиона души в Англия.

Коронавирусните ваксини Pfizer/BioNTech и Moderna са свързвани с редки случаи на възпаление на сърдечния мускул, известно като миокардит. Симптомите включват задух и болка в гърдите. Състоянието обикновено е леко и се лекува с почивка и ибупрофен, въпреки че всички предполагаеми случаи изискват медицинска помощ.

Известно е обаче, че инфекцията с COVID причинява сърдечни проблеми, така че Джулия Хиписли-Кокс от Оксфордския университет и нейните колеги проследяват близо 39 милиона души на възраст над 16 години в Англия, които са били регистрирани в английска база данни за ваксинации. Техните данни са били свързани с хоспитализации, смъртни случаи и инфекции с COVID-19 – преди или след ваксинация.

Още по темата
В рамките на 28 дни след първоначалната доза от ваксината Oxford/AstraZeneca, екипът регистрира два допълнителни случая на миокардит на милион души. Допълнителен един случай на милион беше отбелязан след доза от ваксината Pfizer/BioNTech, а шест допълнителни случая на милион последваха първа доза на Moderna инжекция. Имаше и допълнителни десет случая на милион след втора доза Moderna.

Допълнителни 40 случая на миокардит на милион души са регистрирани в рамките на 28 дни след положителен резултат от теста за covid-19. „Преценихме, че допълнителните случаи на миокардит са между 1 и 10 на милион души през месеца след ваксинацията, което е значително по-ниско от 40 допълнителни събития на милион души след инфекция“, пишат авторите в своя документ.

„Изводът: Ако не искате да получите миокардит или перикардит, ваксинирайте се. Ако не се ваксинирате, въпрос на време е да получите COVID-19; и рисковете, ако наистина надвишават рисковете от ваксинацията“, каза в изявление Питър Инглиш, бивш председател на Медицинската комисия за обществено здраве на Британската медицинска асоциация.

Възрастните вече трябва да представят зелен сертификат, показващ, че са имали две ваксини или доказателство за отрицателен тест, за да имат достъп до нощни клубове и големи събития в Англия. Тестовете могат да бъдат или PCR, или бързи антигенни, но трябва да са направени през последните 48 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да *** изследванията и случайте в израел сащ показват обратното . блумбърг платени статии
58
0
 
2
 
! Отговори
Неочаквано тъп преди 2 години
Некога е казано. Последните ще бъдат първи.Не ваксинираните оцеляват, първите и всички след тях, всксинирани ще си заминат в рамките на 3-4г. Требва да се разреждане на таз земя
57
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Внезапен припадък-по-често след поредната "ваксина",отколкото поради болест.
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли лъжи за пореден път. Не ви ли писна да пишете лъжи? Всичките лъжци и пропагандатори на тия фалшиви ваксини ще бъдат наказани жестоко. Не им се иска пандемията да свършва, защото си пълнят джобовете покрай нея. И затова търгуват с човешките животи. Хора, НЕ им се връзвайте и си запазете живота докрай. Никой няма право да ви определя свободите, вие си ги определяте сами. Тия кодове ви правят стока, като едни *** от стадо сте. Този целият цирк и пропаганда е за пари, за много пари.
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Журналистчетата деликатно премълчават, че набодените въртят миокардитната рулетка при всеки пореден бустер. Премълчават и че вакснатите се разболяват и умират. Така че ако си чистокръвен, рискуваш да докараш миокардит от ковид, а ако си набоден, рискуваш миокардит от ковид, плюс при първа доза, плюс при втора доза, плюс после всеки 3 месеца с бустера.
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен съм с твърдението на статията. Но един странен въпрос. Тъй като и "ваксинираните" се заразяват, то при тях си стои шансът за миокардит след заразяване. Ако го съберем с този от ваксината, то дали си заслужава да вдигаме залога?
53
3
 
7
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 2 години
Така е, Кунчев се зарази след Pfizer бустера. Миокардитите и всичко останало са от вируса.
52
0
 
4
 
! Отговори
Daskala преди 2 години
Матей 24:11
51
0
 
6
 
! Отговори
Ахъ преди 2 години
"Ми какво да кажа, като ми направиха ЕКГ там ясно се виждаха т.нар. "прескачания", тоест нарушения в ритъма, пък и аз си ги усещах."=/=/Ритъмни нарушения и миокардит са различни неща.
50
3
 
24
 
! Отговори
Я бре преди 2 години
Я пак се опитайте да формулирате мисъл. Ваксините предизвикват миокардити в пъти повече и след всяка нова доза процентът на тромбози и миокардити се увеличава. Затова е зорът да ви бодат колкото се може по-често.
49
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ваксината е. Всеки го разбра. Отровите ви убиват.
48
4
 
8
 
! Отговори
Кунчев Воскресе преди 2 години
и аз съм с ново сърце, ама добре, че цялата Държавна Машина е зад мене - даже не знам от къде го намериха, сигурно някой е обявен за безследно изчезнал...
47
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унищожението на световното населиние върви точно по пландемията. Ресурсите свършват. Скоро и храната. Сами виждате как цените летят за да може покупателната способност на хората да намалее до възможният минимум. Едни ще преяждат а другите ще преживят като крава. По умните и паметливите ще си спомнят как едноокият кравар през 90-те години каза че Българската земя неможе да изхранва повече от 5 милиона души. Това го казва на нас които хранехме 250 милионна Руснаци. Представяте ли си.
46
1
 
27
 
! Отговори
И проучването преди 2 години
вероятно е поръчано от Пфайзер и Модерна?Чудно ми е къде ще се намери независим разследващ.
45
2
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: ТАЙНАТА НА ВАКСИНИРАНЕТО Е ВЪВ ПРЕВАКСИНИРАНЕТО!! ИЗЧИСЛЕНО Е, ЧЕ ПРИ НЕПРЕСТАННО ВАКСИНИРАНЕ ИМУННАТА СИСТЕМА РУХВА! ЗАРИБЯВАМЕ ПЪРВОНАЧАЛНО, ЧЕ ВАКСИНАТА Е ДОБРА В КОЕТО ИМА МЪНИЧКО ИСТИНА И ПОСЛЕ ПРЕВАКСИНИРАМЕ И ПРЕВАКСИНИРАМЕ И ПРЕВАКСИНИРАМЕ ДОКАТО МЪРДА! СЛИЗАНЕ ОТ НАРКОВИД ВАКСА ВЛАКА НЯМА ОСВЕН ПРИ СМЪРТ!
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30-40 на милион и го правите на въпрос? страхливци тотални. изкарвайте си вируса и се скриийте, че ми се драйфа от мозъчни донори
43
3
 
33
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АБСОЛЮТНА ПЛАТЕНА ИЗМИСЛИЦА!!! КОГА ПРОВЕРИХА ДАННИТЕ НА 39 МИЛИОНА ДУШИ :D ПРИНЦИПНО НЕ Е ЛЪЖА, НО НЯМА КАК ДА ИЗВЪРШАТ ТАКАВА ПРОВЕРКА ЗА ТАКЪВ БРОЙ ХОРА! ТЪЙ, ЧЕ ПОРЕДНАТА РЕКЛАМА НА ВАКСИНИТЕ
42
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заключенията ви че не трябва да се ваксинираме са меко казано абсурдни, ако не смешни....
41
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От великото проучване излиза, че рискът при ваксинираните да се сдобият с миокардит е много по-висок, тъй като те също се заразяват и боледуват от ковид.
40
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не и при децата !!! Има кардиолози в САЩ, които казват, че за първи път лекуват дете с миокардит.