Проф. Гудев: Вярата в конспирации ни накара да вземаме какво ли не

Хората със сърдечни болести са застрашени от тежко протичане на COVID-19
156
Проф. Гудев: Вярата в конспирации ни накара да вземаме какво ли не
Снимка: БГНЕС

Хората, особено на предния фронт, са бушоните, които горят от системните грешки, залагани през годините в здравеопазването. Това каза пред БНР проф. Асен Гудев, председател на Дружеството на кардиолозите в България, ръководител на Клиниката по кардиология в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

Още по темата
Проф. Гудев отбеляза, че у нас коронавирусът се е съчетал с изключително високата смъртност от сърдечно-съдови заболявания преди този период.

"Covid е многолико заболяване, то е съдово заболяване. Предизвиква усложнения върху съдовата система, затова е мултиорганно заболяване. Не знаем точно кой ще получи усложненията, не знаем точно кой е протектиран, посочи той.

Кардиологът напомни, че пациентите със сърдечно-съдови заболявания са застрашени от най-тежко протичане.

И аз продължавам да бъда изненадан защо тези хора използват това като аргумент да не се ваксинират. Двете масово прилагани РНК ваксини не предизвикват тромботични усложнения, посочи специалистът.

За да знаем точно какъв е процентът на усложненията, какви са, трябва да има много прецизна система на докладване на страничните действия, за тяхното описание. Едно е времевата асоциация, друго е да има каузалност между тези неща. В света - от Израел, от САЩ, от други страни има много прецизни наблюдения, които трябва да използваме, каза той.

Важно е системното наблюдение на големи групи ваксинирани пациенти, подчерта проф. Асен Гудев. Той заяви, че тежки странични ефекти от ваксина не е наблюдавал.

По думите му вярата в теорията на конспирациите накара хората да не се ваксинират, а да вземат абсолютно недоказани медикаменти. Като проблем за страната ни Асен Гудев очерта това, че "ние лекуваме с всички възможни лекарства всички пациенти".

"Това е друга драма в българската медицина – как да прилагаме протоколите. Не може да даваме всичко на всеки", каза той.


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както тази вяра така и размопосочните мнения които даваха в началото на ваксинацията разни учени ско имате алергии и автоимунни зсб било противопоказано освен това до сега няма протокол напр ако ди с такова заболяване какео да вземаш колко дълго преди и след вакдинация и хората се отдръпнаха освен това ваксини се разтоварваха от камиони за кремвирши
133
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още един престъпник на амбразурата да брани отровата. Толкова ли много ви плащат за тея лъжи, ве докторе? Интернет е пълен с примери за починали хора заради съсиреци, инфаркти, инсулти, миокардити и какви ли още не заболявания причинени ТОЧНО от тая ваксина. Но разбира се те не се записват като смъртни случаи поради тая причина, да не се ядосат господарите. Ако гледаш СНН и не четеш/гледаш алтернативни източници може да си умреш ей така в тежка пропаганда и те пишат коронавирус.
132
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-хубавото е, че вече почти не останаха хора да вярват на този цирк! Скоро познат ми се "оплака", че в болницата дето работи от началото на месеца били поставили 1700 дози, от които само 3 били първа.
131
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе аз само да питам - що тъй днес правителствените "експерти" не искаха да бъдат записвани и излъчвани заседанията за сертификатите??? Какво толко има да крият??? Нали до сега винаги са били честни и откровени с нас спрямо всички случващото се с ковида??? А нали и кирчо влезе с обещания за прозрачност??? Що тъй стана???
130
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На доларите е написано вярваме в Бог! До там свършва вярата. Всички останали и всичко останало НЕ може да се приема на юнашко доверие, особено, когато ти влиза в тялото и остава там за винаги. Да сте живи и здрави всички и помнете, че БЕЗ доверие не може да има ИзЗМАМЕНИ КАМИЛЧЕТА.т.е. внимавайте на кого вярвате.
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой нищо не е пил освен лекарства и чай като хване новия грип. Това са пълни измислици за белини и тъпотии. Това явно е новият платен пропагандатор, защото се поизтърка ковид измислицата ви. Убивате хората в болниците! Убийци, изпълняващи протокола на СЗО за смърт.
128
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прав е професорът. 2-3 милиона плоскоземнци взеха какво ли не под името "ваксина.
127
0
 
9
 
! Отговори
1212 преди 3 месеца
"Професор" Гудев на живо пациент с ковид не е виждал, но това не му пречи да се прави на много компетентен по темата. Аман от подобни лаладжии. Хвърли си специализантите на първа линия, а той шета по студия и прави уебинари за ковид. Гола вода е тоя така наречен професор.
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
CONVOY TO OTTAWA 2022
125
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Можете да се присъедините към фейсбук групата "Измамата К0вид -19 (част четвърта)"
124
0
 
11
 
! Отговори
проф. преди 3 месеца
Това съкращение "проф.", сигурто е корен на думата проф-Ан. Толкова проф-Ани се изказаха за две години, че сигурно са повече от локомотивните машинисти. Много проф., много нещо в нашата България, бреййййййййй! По три изречения да бяха измислили и написали смислено по профЕсията си, на вируса щеше да му се обере лайката още през 2020. Я да фащат лопатите и да ходят да ринат сняг, за друго не ги бива. С такава нАука сме още в 50-те на миналия век.
123
1
 
16
 
! Отговори
Aнониме преди 3 месеца
Продажни фашисти убийци, целящи геноцид, диктатура, концлагери за непослушните оживели роби. Народе, събуди се и се обедини срещу окупаторите и престъпленията срещу човечеството в пъкления план на Световния изчаден елит
122
1
 
21
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 месеца
И Испания се готви за революция, за да си върне свободата и правата. Полицията и военните се присъединяват към протестиращите срещу подкупното правителство и политици
121
0
 
10
 
! Отговори
555 преди 3 месеца
По-добре замълчете професоре--не си слагайте грях на душата , че като излезете от транса да не си скубете косите.
120
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като прочета професор и ме напушва смях. Предварително ясно е какво ще каже. Ще върти, ще суче и о изненада - ваксинирайте се. Как ли пък не. Не съм се намерил на пътя.
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проста мотика, аман от "експерти"
118
2
 
21
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 месеца
А защо не казвате, за революцията срещу геноцида в Канада, Америка, Австралия, скоро и в ЕС, защото има международна съдебна забрана за ваксинация в цял свят( арести за геноцид срещу човечеството)
117
1
 
19
 
! Отговори
Ковид преди 3 месеца
Този вирус е преди всичко оръжие и после всичко останало! А относно конспирациите - По делата ще ги познаете. Преди година принудителната ваксинация с експерименталните течности беше страшна конспирация за голяма част от населението. Днес дали е конспирация, професоре?!? Май са ни повели към глобален социдиотизъм и хуманитарен ликвидаризъм за светлото бъдеще на бащиците! Що се касае до нАуката - на всички мислещи човеци им е ясно, че на вас нищо не ви е ясно относно биологичното оръжие!
116
2
 
16
 
! Отговори
трибунал преди 3 месеца
Вярата в народния съд ще ни накара да вземаме бесилките!
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 120 Специално в България правилото "умния е винаги богат, а глупавия - винаги беден" не важи. Примерите са бол. Като цяло у нас пари имат схемаджиите, тарикатите, наглеците и други подобни типове. Умните най-често имат добри професии, но средно платени работи. Познавам меринджеи, които не могат да си напишат името, но взимат щури пари покрай мазнене, тарикатлък и шуробаджанащини. Познавам и умни, ерудирани и образовани хора, които взимат средни заплати. Доматите не ги ядем с колците.